Forum

Forum - General [nl] - Jaarlijsten 2017

Ik denk dat dit de # 1's zijn van de jaarlijsten dit jaar 2017

Singlelijst: Ed Sheeran - Shape Of You
Albumlijst: Ed Sheeran - ÷
Compilation: Hitzone 82
Combialbum: Ed Sheeran - ÷
3fm : Ed Sheeran - Shape Of You
Dance: Martin Garrix & Dua Lipa - Scared To Be Lonely
DVD: Toppers In Concert 2017
@SportyJohn: Lijkt me zeer aannemelijk. Al enig idee wanneer de jaarlijsten bekend worden gemaakt? Kun jij aan GfK vragen of ze dit jaar ook de laatste week van 2016 willen meenemen? Dan is het pas echt een jaarlijst.
Begrijp ook niet waarom in Nederland die laatste week vaak om zeep wordt geholpen. Hier wordt gewoon doorgeteld. Maar alles blijft staan.
http://www.officialcharts.com/charts/singles-chart/19831225/7501/
Laatst gewijzigd:
Waarom moeten #1-hits (en ook overige tracks) in de allertijdenlijst punten mislopen omdat rond Oud & Nieuw vaak een week in de weektelling wordt overgeslagen? Waarom wordt de Parool Top 20 in de 'oertijd' van de hitlijst, 11 jaar na de zelfmoord van een paranoicus in een 'Führerbunker', vaak wél voor 4 weken gerekend en de singles daaruit dus enigszins 'bevoorrecht' in de allertijdenlijst t.o.v. veel 'Oud & Nieuw-singles' waarbij vaak een week 'ertussenuit wordt gepikt'? Dat vind ik oneerlijk. Die singles hebben ook recht op hun 'piece of the cake', om met New Musik * te spreken. Dus waarom is dat precies? Als ik m'n verjaardag vier tel ik ook altijd Oud & Nieuw mee want anders mis ik 7 dagen en zou ik elk jaar een week éérder jarig moeten zijn, toch? En dat kan natuurlijk niet want dan wordt het een gekkenhuis. Voor een verjaardag kiezen de meeste mensen meestal 1 datum - dus zónder wegmaking van de Oud & Nieuw-week in de jaartelling want dat is idioot en loop je achterop. M.a.w.: als je op een site iets "ALLER TIJDEN lijst" noemt, houdt dat m.i. ook automatisch in dat een eerste + laatste stukje van een jaar daaronder vallen, dus óók altijd de Oud & Nieuw overlappende hitweek. Want anders is het geen Allertijdenlijst maar juist een aanfluiting van wat betreft vele (heb ze nog niet geteld) Oud & Nieuw-weken. Maar ook het topic 'Vragen en problemen' lijkt om zeep geholpen. Dat zijn dus al 2 serieuze dingen die in een jaar tijd zomaar buiten beeld worden gebracht zonder dat er een haan naar kraait.

Dit is bij uitstek iets waarin de Top 100-site zich van 538 en haar -de laatste tijd veel Nederrap negerende- Top 40 kan onderscheiden. Want die slaat de Oud en Nieuw overlappende week óók altijd over én die laat in haar programmering zelfs soms ook de kerstlijst vallen voor een door de luisteraars samengestelde 'kerstballen top 40' ** i.p.v. aand8 te bested& aan het Mediamarktvodje waaraan Talpa radio zich -behalve soms met kerst dus- verbonden waant. Waarom zou de site met Oud en Nieuw nóg een keer 25 jaar steeds meelopen met de concurrent? Of is het een feest om een weeklang de hitlijst niet samen te stellen? De site moet áf van haar ongeremde wegflikkerdrang. Daar zijn andere sites voor. Mijn donderdagavondposting bij de Top 40 is ook weggeflikkerd. En dat is helemaal nergens voor nodig. U moet niet een achterlijk wegflikkeren beogen maar de popmuziek érnstig nemen. (Ikzelf óók dus ik ga vandaag terug naar vorige week voor de vergeten Viral 50's van 1 december, zie Spotifytopic. Het is vandaag dus eigenlijk weer vrijdag maar dan een week terug. Met dit verschil dat er daarnaast vandaag (za) geen nieuwe Top 100 is.)

* https://www.youtube.com/watch?v=SY-wZTMNQmQ
https://www.youtube.com/watch?v=XZxHmZy-P10
https://www.youtube.com/watch?v=MXyxsp5zlCo

** een rond de 20ste december door 538-luisteraars samengesteld radiomisbaksel met uiteraard de hit van Mariah Carey en veel aanverwante kerstrotzooi waarvoor 538 in kersttijd graag het Mediamarktvodje over het hoofd ziet en Top 40-zendtijd opoffert

Op 3FM zijn ze ook achterlijk geworden: "Het is een beetje triest weer," meldt de nieuwslezer. "Veel grijs en er wordt sneeuw verwacht." Ach, wat vervelend toch: er komt sneeuw aan vlak voor de kerst. Gaan we allemaal huilen dit weekend omdat er zoveel sneeuw komt. Is zó triest. De 'hitlijst van de publieke omroep' is inmiddels weer van presentator veranderd en begint met een dom nummer op 47. Daarna San Holo en (gaap) een 28steweeks van Robin Schulz. In een half uur is de popzender al toe aan de hoogste nieuwkomer op 24 van Martin Garrix.
Laatst gewijzigd:
Kortom, graag elke week tellen en het jaaroverzicht pas in januari opmaken. Helemaal mee eens.
Sinds 2015 heeft de Top 40 wel een laatste week hoor.
Vorig jaar zelfs op 31 december

Verder hoop ik toch niet dat jullie die allertijden lijst echt serieus nemen aangezien je de verschillende decennia echt niet met elkaar kan vergelijken.

en onder het mom van "december is jaarlijstenmaand" zal het jaaroverzicht nooit in januari opgesteld worden.
Dan is de realiteitszin al weer ingedaald.
Je zou in december al een voorlopig jaaroverzicht kunnen publiceren. Aan de hand van de percentages zie je dan voor welke posities het nog spannend kan worden.
Met als deadline 31-12-2017 23:59:59. Dan wordt alles pas definitief.
Laatst gewijzigd:


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?