Forum

Forum - General [nl] - Chester Bennington overleden

De zanger van Linkin Park heeft zelfmoord gepleegd
Je was me voor SportyJohn.
Shit! RIP.
Dat is dus einde LP.
Niet te geloven.
Wat is alle fame dan waard als je zo diep ongelukkig bent dat je zelfmoord pleegt.

Hoewel hun laatste album mij niet kon bekoren maakten ze wel een verpletterende indruk met hun debut album Hybrid Theory
Misschien niet het einde van Linkin Park maar het zal niet meer hetzelfde zijn.
R.I.P.
Hybrid Theory was een ijzersterk fenomenaal album. Gaf weer wat nieuwe impulsen aan de metal en rock en zelfs aan de hiphop. Een iconisch metalalbum uit de '90's
Behoort ook tot de best verkopende debuutalbums ooit.
De krachtige strot van Bennington was toch een van de kenmerken waardoor je meteen wist dat je met Linkin Park te maken had.
Het laatste werk was inderdaad wel wat teleurstellend.
Laatst gewijzigd:
En uitgerekend op de verjaardag van goede vriend Chris Cornell die dit jaar ook zelfmoord heeft gepleegd

R.I.P.
Damn...

R.I.P
Sad...
R.I.P.
dit is gewoon niet te beseffen. vol op aan touren en nu dit pas nog in belgie en Nederland geweest
Ik ben bang dat dit het einde van Linkin Park is..
Alle albums van Linkin Park in Itunes Top 100...
Resultaten voor Linkin Park in de verschillende lijsten:

Single Top 100
#49 'In The End'
#75 'Numb'
#100 'Heavy' (ft Kiiara)

in vinyl lijst
#1 'Hybrid Theory'
#7 'One More Light'

Album Top 100
#5 'One More Light'
#54 'The Hunting Party'

Midprice
#1 'Hybrid Theory'
#2 'Meteora'
#6 'Minutes To Midnight'
#14 'Living Things'
#33 'A Thousand Suns'
Ik was me al aan het afvragen waarom Hybrid Theory en Meteora niet in de Album Top 100 stond maar dat heeft natuurlijk weer te maken met die belachelijke Midprice regel.

In de Combialbumlijst moet je kijken... ! 6 Albums in de lijst !
Wat doet het Linkin Park materiaal in thuisland VS?
Iemand die dat al uitgezocht heeft?
Billboard Top 100 - helemaal niets

Album Top 200

Re-entry One More Light op 17
Re-entry Hybrid Theory op 27
Re-entry Meteora op 42
Re-entry - Minutes to Midnight op 115

Rock chart

NEW - In The End op 5
NEW - Numb - 6
Stijger - Heavy - 8
NEW - What I've done - 11
NEW - Crawling - 13
NEW - Somewhere I belong - 15
NEW - One step closer - 18
NEW - Breaking the habit - 21
NEW - Numb/Encore - 24
NEW - Talking to myself -- 27
RE - One more light - 42

Rock album chart

One more light - 3 - RE
Hybrid Theory - 5 - RE
Meteora - 6 - RE
Minutes to Midnight - 27 - RE
Laatst gewijzigd:
Via Nicky Romero is Nederland bij 'Heavy' betrokken.
3.470.749 keer afgespeeld op 29.07.2017 om 04.47 uur.

https://www.youtube.com/watch?v=BHzvQ-7uB3k

Nummer klinkt in die uitvoering nogal 'fabrieksmatig'. Niet zeer goed. Toch wereldwijd dus al meer dan 3 miljoen keer gestreamd.

Zag eerder dat In The End in Nederland bij iTunes hoog in de top-10 bleef, op 4. Dus ik ben benieuwd of die nummer 7 van zondag morgenmiddag na 12:30 uur nog gaat stijgen, de deadline voor de iTunes Top 50. Op DutchCharts 17:00 uur, maar het rekenwerk begint om 12:30 uur, dus 8 weekend-uren na nu.

Zeer spijtige gang van zaken. Een maand geleden bracht Linkin Park nog een nieuwe versie van Numb uit, waarnaar ik hier op de site ook nog heb gelinkt. De hele week kon ik helemaal niks van Linkin Park draaien; het verlies is op een of andere manier te pijnlijk. Maar na een week gaat het beter. Afgelopen zondag kon ik ook geen amusement draaien. Heb het wel geprobeerd. Het meest stompzinnige amusement stond naast 2 Linkin Park-nummers. Dus dat wilde ik niet combineren.
Linkin Park in Nederland alleen op 75 en 100 geeft wel aan dat het in Nederland vrij lastig is om door die muur van streams te komen. SFB top-10 maar buiten de iTunes top 50. Maar Linkin Park bij iTunes 7 maar buiten de Singles Top 50. Top40 en Tipparade lijken niet geroerd door de zelfmoord. Voor hoe hoog ze staan in de Mega Top 50 moeten we deze zaterdag nog even afwachten. Verwacht toch zeker #21. Anders kunnen we die lijst ook wel opdoeken.
Laatst gewijzigd:
je vergeet 49 - In the End
Dat valt me dan nog mee. Weer een indicatie trouwens dat je beter meteen op vrijdag alle nummers kunt beluisteren i.p.v. op zaterdag met een half oog reageren.

De woensdag voor de zelfmoord stond het aantal results bij iTunes wereldwijd voor Linkin Park op 153. Erna op het maximum: 1000. Beide resultaten had ik geen zin in om hier te plaatsen. Ik was echt dagenlang van de kaart. Het was schokkend, onverwacht, greep iedereen op de hele wereld aan. En er gebeurde op dezelfde dag in mijn privé-leven ook nog iets waar ikzelf niet tegen kon. De datum 20 juli 2017 is voor mij nu al historisch en gepaard gaand met zéér rare gevoelens.

Ervoor droomde ik Something Wicked This Way Comes van Iced Earth. Maar ik had het op het moment van al die ellende zelf niet door. Het was een droom met een verborgen betekenis.

https://en.wikipedia.org/wiki/Something_Wicked_This_Way_Comes_(Iced_Earth_album)

One of the songs written right after The Dark Sag was "Watching Over Me", which is about Schaffer's childhood friend Bill Blackmon, who died in a motorcycle accident just before Schaffer moved to Florida in 1984.

PEMAMETAL1 year ago
This is the song of the people who lost someone import in their lives. I lost my father in 2007 from to a heart attack and my mother in 2010 to a cancer. Even though I became a very cold person and some times I think nothing else can hurt me after that, It is impossible to listen to this song and without crying.

Hoe is het mogelijk..

Iced Earth Lyrics

"Watching Over Me"

I had a friend many years ago
One tragic night he died
The saddest time of my life
For weeks and weeks I cried
Through the anger and through the tears
I've felt his spirit through the years
I'd swear, He's watching me
Guiding me through hard times

I feel it once again
It's overwhelming me
His spirit's like the wind
The angel guarding me
Oh, I know, oh, I know
He's watching over me
Oh, I know, oh, I know
He's watching over me

We shared dreams like all best friends
Blood brothers at the age of ten
We lived reckless, he paid the price
But why? Why did he have to die?
It still hurts me to this day
Am I selfish for feeling this way?
I know he's an angel now
Together we'll be someday

I feel it once again
It's overwhelming me
His spirit's like the wind
The angel guarding me
Oh, I know, oh, I know
He's watching over me
Oh, I know, oh, I know
He's watching over me

Raar toch? Ik droom nooit over metal albums. En natuurlijk zat er een link tussen de droom en de merkwaardige gebeurtenis.

Het nummer uit '98 past perfect. Hoe is het mogelijk: de droom vóór de zelfmoord wees zéér duidelijk in de richting van dit album. En het is met 2.730.897 keer afgespeeld ook nog de meestgestreamde song van deze groep.

Hoop dat iedereen in Nederland en daarbuiten dit nummer gaat streamen en downloaden, ter nagedachtenis aan/van Chester Bennington:

Iced Earth - Watching Over Me

https://www.youtube.com/watch?v=7jGw3QXsnTY

Kudde, maakt dit tot een hit! Zet dit op je Spotify-account en speel het tig keer af.

Als ik op het stupide 3FM had gewerkt had ik dit tot Megahit gebombardeerd. Maar dat werd waarschijnlijk een onbeduidende geestloze kutplaat, gekozen door een met de playlist meelopende imbeciel. Ik wil er niet eens naar kijken.
Laatst gewijzigd:
Misschien oud nieuws:
https://oor.nl/interviews/laatste-nederlandse-interview-chester-bennington/

Dacht dat OOr was opgedoekt. Maar de site is toch nog aanwezig. Je kan er zelfs stage lopen.

Oh, het is een maandblad geworden.
https://oor.nl/magazine/
Dan stelt de moordlijst natuurlijk niet echt veel meer voor. Dat was een weekoverzicht. Of was het 2 weken?

'Wat op 1 april 1971 begon als een tweewekelijkse krant (!) is anno 2017 uitgegroeid tot hét maandelijkse lijfblad voor iedereen die zich meer dan gemiddeld interesseert voor popmuziek.' Hm.

Takenpakket stagière
– Voor het blad zal je artiesten interviewen, albumrecensies schrijven en kortere berichten maken.
– Je bent dagelijks betrokken bij OOR.nl. De site moet natuurlijk voorzien worden van (nieuws)berichten en je mag voor ons verslag doen van te gekke concerten.
– Alles wat verder voorbij komt. Kom vooral met eigen ideeën!

Kortom: de Donald Duck is sneller. Dus dat heeft dan natuurlijk weinig nog met JOURNALISTIEK te maken. Maar goed. Ik wil niet gaan lopen zuren.

Het blad loopt op albums. Dus dan zal je in elk geval 1X per maand met een zo uitgebreid mogelijk (alternatief) albumoverzicht moeten komen. Misschien alternatieve albumtracks opb van streams die dan 1X per maand in een bepaalde volgorde leuk worden opgesomd. Soort Album Top 200 of Albumtracks Top 200 op basis van streams. Lijkt me al interessanter dan eens per 2 weken de 'Mania 30' (Plato) op internet (die lijst moet daarin zijn geintegreerd). Spotify komt niet met een albumoverzicht. Dus dan zou dat eens per maand uitgedacht moeten worden. (En ook via iTunes albums + Apple Music streaming. Dagelijks alles bijhouden; na 31 dagen komen met een maandoverzicht. Want daar gaat geen hond voor zitten dus al die informatie vervliegt nu.)

Recensies schrijven hoeft ook geen probleem te zijn bij meer dan 1000 te beluisteren releases per week. Je hoort de hele zooi aan en beschrijft alleen die dingetjes eruit die je zelf leuk vindt. En natuurlijk alleen op basis van artiesten en songs, albums die je zelf leuk vindt ga je eventueel ook nog interviews afnemen.

'Te gekke concerten'? Dan zou ik beginnen bij A Night At The Park op 27 juni 2015 te beschrijven en de nasleep daarvan. Dat was werkelijk TE GEK voor woorden, dus heb je meteen ook al die andere beschreven (àls dat eerste je al zou lukken). Ben trouwens benieuwd wat OOR daar tot dusver zelf al mee heeft gedaan. Dat zal ik even achterhalen nu. (Niet iets wat op internet via een zoekmachine valt te achterhalen)

'Eigen ideeën'? Goh, dat ik die in dit pokkenjaar nog hèb, zeg: eh, alle genrelijsten die er voor het blad toe doen stelselmatig gaan toevoegen. Kunnen we vandaag al mee beginnen. Je plukt 2X36 per dag gewoon van internet (singles + albums) in de vorm van Top 40's. Na een week heb je dan 254 genres. En giet dat na 4 weken dan in een maandoverzicht.

Ja. Dit idee is origineel: je koopt wat tekenpapier + tekengerei. Pakt per dag 15 witte A4-vellen. En schrijft per dag 15 zinnen uit het laatste Linkin Park-interview bovenaan de vellen. Bij de zinnetjes verzin je dan per vel een originele tekening die zoveel mogelijk ingaat op de inhoud van het zinnetje. 15 tekeningen per dag = sowieso na 31X al 1 beeldend artikel per maand. (Dus je zet interessante artikelen uit de OOR zelf om in strips d.m.v. alle zinnetjes uit het artikel op je eigen gekke manier te gaan illustreren. Dus kan je -als je het goed doet- toch nog sneller zijn dan de Donald Duck. De A4'tjes met originele tekeningen kunnen verkleind worden zodat je uiteindelijk 4 verkleinde tekeningen per bladzijde krijgt. Ook is het interessant om ter zake doende foto's zo gedetailleerd mogelijk na te tekenen om daartussendoor te gooien. (Griezelig: datzelfde idee kun je gaan opstarten bij de zaak Mitch Henriquez waarbij je dan 2 kanten kunt belichten want de politie schijnt na het drama een jaar lang langs de deuren te zijn geweest om het Nederlandse volk uit te leggen hoe goed ze wel niet bezig is. Ideale zinnetjes om van illustraties te voorzien. Met in het achterhoofd De Vraag: hoe verhoudt die uitleg zich tot de hoogst merkwaardige gang van zaken rond de moord die na 28/29-7-2012 VOORKOMEN had moeten worden i.p.v. aan het volk via 15 man gedemonstreerd? (Het kán niet anders dan dat het uiteindelijk een fascistische strip wordt gezien de bureaucratische rompslomp/impasse waarin de nasleep nu beland is.)

https://youtu.be/dDRTSz8uLs0

"Dodemanspoppen die uit de verte aankomen, bereid om elk ongeluk te ondergaan of zelf te veroorzaken, dodemanspoppen die weer in de verte verdwijnen."
Laatst gewijzigd:


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?