Forum

Forum - General [nl] - Vragen aan Lil Kleine

Ik heb een connectie in de platenwereld die bevriend is met Lil kleine. Ik dacht: misschien leuk om het DutchChartspubliek via deze persoon vragen aan Lil Kleine te stellen. Graag voor eind van de week.
Wanneer stop je met bagger produceren?
👆
@ Rootje, bingo!
Het is wel duidelijk hoe de meeste hier over Lil Kleine denken.
Nu maar wachten op het tegenwoord van De Tsjap

Ik heb wel een vraag.
Wanneer komen er 3 uitverkochte Ziggo Dome optredens... ?
Al die rappertjes zijn sukkels
Waarom steeds weer die puberale teksten over bitches en geld verdienen?
De vragen worden ook écht gesteld?
De sjartsukkel lult weer uit zijn nek
Nee hoor. Er is weldegelijk al contact gelegd met Lil Kleine. De connectie, die basgitaar heeft ingespeeld voor o.a. Lily Was Here - Candy Dulfer en Ghetto - Ali, B, Yes-R -& Akon heeft inmiddels een mailtje gestuurd naar Lil Kleine. Maar die zit nu in het buitenland. Het is serieus mensen, dus kom op met die vragen. Zelf had ie in de jaren '80 hits met 'The Right Side Won' en 'Let's Get Digital'. Zijn band What Fun! werd opgeheven in 1989. Hij wist niet eens dat dat eerste nummer 8 in België heeft gehaald.
Laatst gewijzigd:
je kan beter je vraag stellen bij de Hitkrant pagina, hier zit niemand op 1 persoon na die Lil Kleine interessant vindt om vragen te stellen
Hij begon met de band Jesus & The Gospelfuckers. Daarna was ie bassist bij Subhumans. Heeft in Steenwijk in de Buze op een punkfestival nog met Subhumans gespeeld (drummer werd gearresteerd omdat ie een lantaarnpaal mee naar binnen nam) terwijl ie al toerde met What Fun!
https://www.youtube.com/watch?v=K1oZDvlPQnc
Hij heeft in begin 1½ jaar als bassist bij De Heideroosjes gespeeld.
Laatst gewijzigd:
S:pko.
De Heideroosjes hebben altijd een bassist gehad, dus klopt niet wat je zegt.
Was in de beginperiode, uit de tijd dat ze alleen oefenden. Man was er al uit toen ze doorbraken en op gingen treden. Dat staat in geen ene beschrijving van De Heideroosjes, toen bestond de naam nog niet eens. De naam Heideroosjes is daarna pas ontstaan. Dat weet niemand. Het was nog geen band en het had nog geen naam. Hij was alleen ingevallen als bassist en met ze wezen jammen. Naam "Heideroosjes" was toen 1 van de 30 mogelijke groepsnamen.
Laatst gewijzigd:
Dus toen ze een schoolbandje waren...
Ja, klopt. Zij zaten nog op school. Hij was de oudste toen. Erg vreemd om met zo iemand te spreken. Van Vitesse kent ie iedereen, van Golden Earring. Ik kon geen naam noemen of hij kende ze wel persoonlijk. Syb van der Ploeg van De Kast vindt ie een arrogante kwal en komt ie regelmatig tegen. Zijn moeder heeft zelfs nog bij Dolf Brouwers in de klas gezeten en hij heeft bij Dolf Brouwers thuis gegeten, nog voordat ie bij de VPRO Sjef van Oekel werd. Herman Brood heeft ie persoonlijk gekend. Ingevallen als bassist bij Cuby & the Blizzards (hier op de site geen hits maar wel in de Top 40). Zoveel namen..

Voordat ie na zijn diensttijd in Libanon What Fun! begon heeft ie een jaarlang The Cure in Europa gevolgd van wie hij met Robert Smith ook persoonlijk contact had. Het melodietje voor 'The Right Side Won' had ie al een jaar in z'n hoofd. Toen er op de radio een bericht over The Falklands kwam inspireerde hem dat tot de tekst.

Hij begon met punk, stapte toen over naar Ska (waaruit de hit The Right Side Won). Hij zegt voor meer dan 1000 nummers van verschillende bands de basgitaar te hebben gespeeld.
Laatst gewijzigd:
Leuk bandje What Fun I do remember .Ze zijn dankzij Vara's Popkrant bekend geworden .kwamen in de Verrukkelijke 15 en werden Alarmschijf. Een mooie top 3 hit in beide hitlijsten.
-
Hij zegt live: dankjewel, hee!
LK heeft juist door zijn open karakter en publiciteitsgeilheid al op veel vragen antwoord gegeven.
Maar...

Misschien vragen wanneer hij eens een collabo doet met een vrouwelijke artiest. En dan a la SBMG en Latifah.
Vind je dat de muziek van tegenwoordig bagger is geworden?
Integendeel. Er komen jaarlijks bijna drie miljoen nieuwe singles uit. Wereldwijd.
Wat een zegen voor de consument
Interessant: hij is zelfs bij Ozzy Osbourne op de koffie geweest. Koffie werd gedronken uit enorme mokken/milkshakebekers. Er viel bijna geen normaal gesprek met hem te voeren.

Hij heeft in Engeland met zijn punkband in het voorprogramma van Ozzy Osbourne gespeeld en hem daarna in Amerika bezocht.
Laatst gewijzigd:


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?