Forum

Forum - General [nl] - Aanslag na afloop concert Ariana Grande

In het Britse Manchester zijn er na afloop van het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande, meerdere explosies geweest in het concertgebouw waar Ariana optrad,

E zijn 21 doden (dader niet meegerekend) en 120 gewonden te betreuren waaronder kinderen

IS heeft de aanslag opgeeist, en is inmiddels bekend dat het om een zelfmoordaanslag gaat

Ariana Grande, die het overleefd heeft: "ik ben kapot van dit nieuws" vanuit de grond van mijn hart, sorry"

Zojuist heeft Ariana Grande bekend gemaakt dat haar Europese tour voor de rest wordt gecanceled.
Laatst gewijzigd:
Ik schrok me dood toen ik het vanochtend las.. ze trad 14 mei nog op in Nederland! Ik was even bang dat Ariana Grande het niet overleefd had, maar dat is gelukkig niet het geval. Wel is dit een bijzonder moment in de muziekgeschiedenis, vooral bij zo'n bekend iemand als Ariana Grande. Het staat nu ook overal in het nieuws!
Heb het vannacht de hele tijd gevolgd, vreselijk gewoon.

Blijkbaar zijn nu onschuldige tieners die waarschijnlijk voor de eerste keer een groot concert bijwonen inmiddels al doelwit van de "beesten" die al deze ellende veroorzaken.

Ook stuitend dat IS-aanhangers op social media de aanslag gaan vieren. Ik kan niet begrijpen dan die "beesten" zo onmenselijk zijn.

Bij deze mijn medeleven aan alle mensen die door deze tragdie getroggen zijn!!
diep triest gewoon, vooral omdat er voornamelijk jonge slachtoffers zullen zijn
wat ik me trouwens afvroeg, hoe zit het met beveiliging van concerten?

Waarschijnlijk niet goed dus, anders kon er niet iemand met explosieven naar binnen komen
Laatst gewijzigd:
Wat ik er van begrepen heb heeft de explosie (zelfmoordaanslag) plaatsgevonden in een hal tussen de concertzaal en het metrostation.

Is dat te beveiligen?

Na de aanslag op Bataclan vorig jaar was er overal veel strengere beveiliging als dat je nu hebt (of ziet)
Echter door de controles ontstonden er voor de concertzalen dusdanige lange rijen dat die rijen al een groot gevaar vormden.

In die eerste maanden na de aanslag hield ik daar rekening mee door later te gaan. Nu doe ik dat ook nog maar meer om het feit dat ik niet in een rij wil staan.

Ik ga daar in de komende maand (veel concerten en festivals) wel op letten.
Ik vermoed dat de zichtbare beveiliging de komende tijd wel weer zal worden opgevoerd.
Laatst gewijzigd:
Heel triest- hier zijn weer grenzen van het fatsoen overschreden- hoe komt zo'n schurk tot zo'n wandaden? Bah! Bah! Bah!
Heb het gisteravond net niet meegekregen. Dit zet alles weer op z'n kop.

Ik kan dit niet begrijpen. Mensen hebben hier zelfs lol aan? Wat een waanzin, zeg. Net zo idioot als feesten als de Twin Towers zijn ingestort.

Wat voor verstand is hier nog aanwezig? Bewakingsbeelden moeten gaan uitmaken wat er gebeurde.

Staat die malloot niet op een bewakingsbeeld? Overal camera's is erg belangrijk.
Overal horen camera's te hangen. Dus ook op de plek waar zo'n idioot zichzelf opblaast en waar mensen gewoon naar de trein lopen.

Als ik alleen al de supermarkt binnenloop word ik al gefilmd. Wat moet de conclusie zijn als van het moment van de explosie geen camerabeelden voorhanden zijn en deze etter niet is gefilmd?

Gebeurde in een hal tussen de arena en het treinstation. Dit kan gedaan zijn door een gek van wie de identiteit nooit meer is te achterhalen (want had zelf mogelijk helemaal geen ticket). Dacht nog aan een soort id-kaarten onderzoek.

Wat een idiote dag, zeg. Tegelijk is het ook mooi weer. Wat betekent zonneschijn nog na zo'n bloedbad. En wie is daar verantwoordelijk voor de veiligheid?

De zin "Er is geen andere hel dan die van de mensen" wordt ineens weer actueel. Tieners bezoeken een popconcert om daar te sterven. Dus het luisteren naar haar muziek is ook voor altijd raar geworden en anders. Een gek heeft via muziek festivalbezoekers in een dodelijke val gelokt. Voor hetzelfde gebeurde dit bij een Adele-concert. "Niets valt eigenlijk te voorkomen." Hoe kan jij nou voorkomen dat een gek die kennelijk door de beveiliging is gekomen zichzelf opblaast. Ook vrij dom dat meneer z'n eigen leven op deze manier weggooit en idioten hem om een soort 'eredaad' gaan prijzen. Dat is op zich al bizar. "Hij gooide als een idioot z'n eigen leven weg. Maar we moeten 'm wel dankbaar zijn omdat ie zoveel schade heeft aangericht." Die gedachtengang is ook niet helemaal te volgen. Man had zich beter voor een trein kunnen gooien. 21 mensen dood en 59 mensen gewond om niks terwijl ze vlak voor de explosie nog een leuke avond hadden. Zinloos bloedvergieten tijdens een popconcert. Mensen hebben hier ook nog voor betaald. Misschien niet helemaal reëel maar ik kan me voorstellen dat een aantal festivalgangers haar geld terugwil na het verlies van een familielid. Niet omdat ze de muziek niet leuk vinden. Je betaalt voor een leuke avond uit. Niet om je kinderen te verliezen of zelf blind te worden zodra je vrolijk weer op huis aangaat. Ik kan me maar één reden voorstellen om na zoiets feest te vieren: al die mensen die om wat voor reden dan ook verhinderd waren om naar dit concert te gaan terwijl ze er wel heenwilden. Maar ik denk dat ook daar het geschockeerd zijn over wat er is gebeurd meer voor de hand ligt.
Laatst gewijzigd:
in dit geval ben ik het helemaal met Sipko eens, en slaat hij de spijker op zijn kop

het nummer "Bang Bang" heeft nu voor mij de associatie met de gruweldaden in Manchester, vanwege de titel, en denk dat dit voor velen ook zo zal zijn
Laatst gewijzigd:
In China stond een vuurwerkramp op camera. Gebeurde ergens in de 2de helft van 2015. Dus camera's moeten wel bom- of rampbestendig zijn.

Het is een soort verwarring die begint te ontstaan. Tig details maar nergens zag ik nog de explosie zelf gefilmd. En al die getuigenverklaringen die elkaar her en der in rap tempo opvolgen, waarvan je er maar een paar oppikt of werkelijk tot je laat doordringen. Het doet ook denken aan de MH17. Daarin ga je als passagier ook niet denken dat je boven de Oekraine je eigen dood tegemoetvliegt i.p.v. een vakantiebestemming. En tijdens die ramp was het in Nederland ook mooi weer. Ik zou in Engeland een dag van Nationale Rouw afkondigen.

Ook een raar idee dat er na verloop van tijd in die Arena straks weer "gewoon" gesport en gezwommen wordt. Maar aan de andere kant ook wel logisch: wie wil nou vrijwillig met dit soort herinneringen blijven rondlopen. Mensen zullen het toch van zich gaan afzetten. Anders kom je daar na zoiets niet eens terug.

(Lijst daders MH17 zou trouwens in januari al op internet staan. Is ook niet gebeurd. En er kraait geen haan naar.)
Laatst gewijzigd:
Er zijn 22 doden en 59 gewonden gevallen, waarmee het de ergste terroristische aanslag in Londen sinds 2005 is! Ik wil niet overdrijven, maar ik denk wel dat dit hét muziekmoment uit 2017 gaat worden. Dit is abnormaal.

Trouwens, ik denk niet dat het zo snel bij Adele gebeurt, omdat de IS vindt dat ''sexy geklede vrouwen'' een ''slecht voorbeeld'' geven, vooral voor jongeren. Daarnaast zeggen ze dat ze ''kruisvaarders'' hebben gedood, oftewel mensen die geen moslim zijn. Ik ga 3 oktober naar een concert van Lady Gaga toe in de Ziggo Dome, maar ik heb nu al een angstig gevoel. Zij staat er immers ook om bekend weinig kleding op het podium te dragen, evenals Katy Perry, Kesha, en Rihanna. Ik hoop dat dit geen trend word. Ook heel veel bekende artiesten zoals Katy Perry, Taylor Swift en Bruno Mars hebben hierop gereageerd. Ik denk dat ze allemaal geschrokken zijn, en Ariana Grande kan zo een trauma hebben opgelopen..
Bepaalde radioprogramma's staan al vast dit weekend. Radio One’s Big Weekend. Nou, wat een lol na maandagavond. En dan ook nog in Engeland. Ik zou die programmering een paar weken uitstellen. Meteen dit weekend al een feestje bouwen met een ander evenement na zoiets verschrikkelijks? Begrijp niet dat ze zoiets doorzetten. Nog niet eens alle vermisten zijn terecht en mensen nou al lopen attenderen op their "Big Weekend"..

Radio One’s Big Weekend is now in its 14th year and will be taking place at Burton Constable Hall in Hull, the UK City of Culture for 2017, on May 27 and 28.

Radiozenders brengen nieuws. Maar wat betekent een nieuwsprogramma nog als je eigen dochter nooit meer terugkomt. Voor veel mensen houdt het nieuws gewoon op. Zag een paar foto's van vermisten. Een heel mooie foto van een aardig meisje, lachend in de camera. Gewoon een weggegooid leven geworden. Ja dat zijn toch rare dingen die je aangrijpen. Foto's van aardige mensen. En dan nog zo jong en voor helemaal niks om zeep geholpen alsof het geen vrede maar oorlog is. Bommen laat je afgaan in de oorlog. Niet als mensen net een muziekconcert hebben bezocht. Een Nederlandse vader die het had overleefd vond de handelwijze van de aanslagpleger ook nog slim, of had begrip voor het feit dat ie zich dáár opblies. Ik denk niet dat ik zover kom.
Laatst gewijzigd:
Ik snap jouw gevoel Sebastiaanmember.

Vorig jaar na de aanslag in Bataclan had ik bij mijn eerstvolgende concert een aantal dagen later ook een onbehaaglijk gevoel. Heb toen echt rekening gehouden met de plaats waar ik ging staan.

Ben blij dat ik toen toch gegaan ben want het helpt wel om over een bepaalde "angst" heen te komen.
Ook het feit dat de aanslagplegers juist angst willen creëren heeft ertoe bijgedragen dat ik toen toch ben gegaan.

Ook nu zal ik blijven gaan omdat ik niet wil dat deze "beesten" mijn leven gaan bepalen.
Ik voel geen angst maar mijn muzikale belangstelling zakt hierdoor wél in. Muziek is bedoeld om mensen op te vrolijken of te enthousiasmeren. Het is een creatieve bezigheid. Laat je een bom afgaan tussen jonge kinderen dat is gewoon de omgekeerde wereld. Het is niet creatief. Het is walgelijk, verachtelijk, gewoon compleet ziek. De zangeres mag dan ongedeerd zijn. Maar dat een aantal van haar fans dood op de grond liggen is amper te bevatten. Jonge kinderen tussen de slachtoffers, mensen die nog maar net aan hun leven zijn begonnen en alleen een avondje uit waren voor de gezelligheid en daar dan op zo'n manier -zonder enig doel- uit het leven weggerukt worden. Er komen nu natuurlijk allerlei vreselijke foto's op internet. Het gaat niet meer om de muziek maar om pure ellende. En je weet gewoon niet meer wat je met zoveel ellende aanmoet. Aan de ene kant wil je het wel weten. Aan de andere kant sluit je je ervoor af, terwijl je het nog amper begrijpt.

Als de gearresteerde connectie van de dader zo'n 23 jaar oud is, is de dader zelf waarschijnlijk ook iets in die leeftijdklasse. Heeft ie daar de hele avond tijdens het concert staan wachten tot mensen naar buiten gingen? Kende hij de muziek van Ariana Grande zélf wel? Waar blijven de bewakingsbeelden? En wat doet het er eigenlijk toe? Alles gaat toch wel door. De overledenen worden begraven en dit weekend is het alweer groot feest. Maar ja zó werkt de popmuziek: concerten blijven doorgaan, ook wanneer bezoekers worden getroffen door een ramp. Nog voordat we precies begrijpen wat hier de zin van is zijn we al 30 concerten verder.
Laatst gewijzigd:
Het jongste slachtoffer was nog maar 8 jaar oud, gewoon verschrikkelijk dat zo'n jong meisje door een stel randdebielen/gestoorden/schoften uit het leven is gerukt
Take That die aankomende week een aantal optredens zou geven in dezelfde concertzaal, heeft een streep door deze optredens gehaald, dit meldt de concertzaal eerder vandaag
Laatst gewijzigd:
Ik dacht net nog aan de doodstraf voor het geval daders zich nog uit voeten proberen te maken. Maar de dader heeft zichzelf hier al opgeblazen. Dat maakt zo'n zaak moeilijk te begrijpen. Hoe bestraf je een idioot die zichzelf opblaast? Hou niet van kwaad met kwaad vergelden maar hoe moet je zoiets aanpakken? En de arrestatie van een 23-jarige kan ook gewoon desinformatie van de politie zijn om burgers het gevoel te geven: "Goh, dan hebben ze gelukkig tóch nog iets gedaan."

En wil Grande uiteindelijk doorgaan met concerten zal ze deze ellende tóch naast zich neer moeten leggen. Het is nu allemaal heel moeilijk en vervelend geworden. Terwijl de avond -tot de bom barstte- voor veel mensen misschien heel erg goed is geweest. Je ziet dat 1 idioot voldoende is om de hele muziekwereld op z'n kop te zetten. En wat moet je op deze dinsdagavond nog met Ariana-muziek bij zoveel nutteloos bloedvergieten? Ik heb al helemaal geen zin meer om daarnaar te luisteren. En daarnaast nog 21.000 getuigenverslagen is ook niet niks. En je zal dit concert maar georganiseerd hebben. Het wordt allemaal steeds verwarrender. De dader is ook nog Brits. Wat een waanzin om in vredestijd zoiets je eigen volk aan te doen. Het blijft onbegrijpelijk. Mensen bang willen maken? Ik word hier niet bang van. Popmuziek draagt een vrolijke boodschap in zich. Die laat zich niet door 1 idioot wegbombarderen. Maar veel muziekliefhebbers hebben sinds gisteravond vrij weinig nog aan die vrolijke boodschap. En natuurlijk zijn mensen bang. Dat hun vermiste kind niet meer terugkomt. Heel veel families zijn in 1 handomdraai voorgoed beschadigd. En kan Ariana Grande haar vrolijke nummers na zo'n bloedbad eigenlijk ooit nog wel vrolijk ten gehore brengen. Denk dat de vrolijkheid er ondertussen wel af is.

Ja, de volgorde van de liedjes die ze maandagavond zong achter elkaar zetten en afdraaien. Hoe pijnlijk ook, misschien dat dat een eerste stap is om de muziek weer te omarmen. Huilend natuurlijk omdat ze voorgoed van hun vrolijkheid zijn ontdaan. Zeker voor alle gewonden en de nabestaanden van de 21 doden roept alleen al de stem van Ariana Grande associaties met de hel op. Haar misschien wel heel goeie concert werd voor haar eigen uitzinnige publiek een concert des doods.
Laatst gewijzigd:
ik denk dat Ariana wel gewoon door moet gaan met hetgeen ze doet, weliswaar met een kleine break,

waarom, het is niet de bedoeling dat IS hun zin krijgt, om angst te zaaien, zodat we niets meer durven te ondernemen, zoals naar concerten gaan, voetbalwedstrijden, grote markten bezoeken etc etc etc,

we moeten gewoon doorgaan wat we altijd doen, en ons niet laten kennen door de verschrikkelijke dingen die IS doet
Nou.. 'gewoon doorgaan met wat ik altijd doe'. Dat doe ik altijd vrolijk. Die gewone vrolijkheid is na dit omgeslagen in een onbeschrijfelijk soort stemming. Het is ook een aanslag op de popmuziek, en ook op de vrolijke boodschap van Ariana Grande. Mensen verwachtten niet aan een concert van haar te sterven. Haar naam is plotseling verbonden met gruwelijkheden die haaks staan op de bedoelingen van popmuziek. En natuurlijk gaat ze zichzelf verwijten maken en schuldig voelen: zonder haar concert van maandag waren al die mensen nu nog in leven. Haar liedjes waren voor veel mensen aantrekkelijke niemendalletjes. Kan me voorstellen dat ze als zangeres een serieuzere lading in haar toekomstige nummers gaat leggen. Alle vrolijke nummers die ze daar speelde zijn plotseling onbedoeld verbonden met een onuitsprekelijke afgrijselijke werkelijkheid. De opgeblazen volstrekt geesteszieke dader heeft zichzelf -letterlijk in 1 klap- belangrijker dan haar vrolijke boodschap gemaakt. Die vrouw gaat hier nachtmerries van krijgen. Iedereen die zich hier serieus in gaat verdiepen. Het dringt zich op in een veelvoud van ellende en het is vrijwel onmogelijk om de 21.000 overlevende bezoekers die in paniek wegkwamen met al hun verschrikte reacties tegelijkertijd te snappen. Een paar dingen heb ik gezien en dat was op zich al behoorlijk schokkend. Wat de zangeres het publiek zélf had te vertellen wordt nu op een zeer vervelende manier helemaal overvleugeld door wat 1 idioot daar moedwillig aanrichtte. Als ik nu menselijk geschreeuw hier in de buurt hoor reageer ik al zeer geprikkeld, merk ik. Wat die vent daar gisteravond uithaalde is de mens op z'n ergerlijkst. Je hebt er geen woorden voor maar je merkt wel dat je je sneller begint te ergeren aan domklinkende mensen. Het idee dat mensen hier vandaag niet eens mee bezig zijn is ook irritant. Of vrij ondoordacht een conclusie als "That's life" trekken en simpelweg overgaan tot de orde van de dag zonder hier al teveel hersenfuncties op los te laten.

Ook de hitparade is hierdoor een vreemde Top 100 geworden. De popmuziek is op maandagavond stopgezet. Het is hetzelfde nutteloze gevoel als toen de MH17 werd neergehaald. Het komt er doorheen en doet je vrolijke stemming omslaan en plaatsmaken voor iets waar geen plezier aan te beleven valt.
Laatst gewijzigd:
het staat natuurlijk boven kijf dat Ariana Grande absoluut niet schuldig is aan het drama, dat misbaksel die dit gedaan heeft, had net zo goed ook naar Londen kunnen gaan en daar ergens op plekken waar veel mensen komen toe kunnen slaan

Dat het nu juist bij haar concert gebeurd is, is nu eenmaal zo, het had ook bij een concert van een Kiss, Rammstein of K3 kunnen gebeuren, zij heeft absoluut geen reden om zich schuldig te voelen

Ze zal zeker in shock zijn, wat logisch is, maar met de juiste hulp kan ze daar wel bovenop komen, en moet ze toch een manier zien te vinden om door te gaan, hoe moeilijk dit ook zal zijn

Natuurlijk is zij niet schuldig. Maar het is steeds háár naam die nu met al dit vreselijke lijden ineens gecombineerd wordt. "Het concert van Ariana Grande"... dat klopt wel. Tót de man zichzelf opblies was het háár concert. En ja, natuurlijk, op het moment dat de bom explodeert, gebeurde dat inderdaad tijdens háár concert, of eigenlijk na afloop van háár concert. Ze was nog wel iets aan het zingen maar een aantal mensen was ook al aan het weggaan toen de bom in de UK om 22:30 uur afging. Natuurlijk is het ook een aanval op haar persoonlijk. Ik denk dat zoveel lijden onverenigbaar is met wat zij als zangeres heeft te zeggen. Wat moet er door die vrouw heengaan als ze vanavond gaat slapen? De vreselijke beelden van al haar fans. Maar wij zien in het nieuws de akelige kanten nu breed uitgemeten worden. Misschien zal het team om haar heen haar adviseren om vooral ook aan de leuke momenten van die avond te denken. Maar dat laat zich bij zoiets natuurlijk niet meer beheersen. Dat gaat helemaal door elkaar lopen. Die hele avond is gewoon verpest. Ze zal zich niet schuldig voelen maar als ze diezelfde liedjes weer moet zingen zal zij die zelf echt wel blijven associeëren met die avond en zich er op een of andere manier toch ongemakkelijk bij gaan voelen. "Muziek houdt de herinnering vast." Dat is ook nog een griezelige bijkomstigheid aan de hele krankzinnige toestand die zij nu meemaakt. En dat geldt eigenlijk voor iedereen die dat meemaakt of na maandag haar muziek opzet. Er is iets onherroepelijk veranderd en de onbekommerdheid laat zich niet meer terugdraaien naar de momenten van vóór de explosie.
Laatst gewijzigd:
De toekomst zal het leren hoe Ariana Grande hier mee om zal gaan. Het zou best kunnen dat ze vanaf heden meer serieuzere muziek gaat maken vanwege de impact.
Op zich is daar niks mis mee vind ik persoonlijk.

Het is wel triest dat haar naam voor altijd geassocieerd zal worden met "het drama van Manchester" net zoals The Eagles Of Death Metal worden geassocieerd met Bataclan of Pearl Jam met Roskilde

Hopelijk kan ze ermee omgaan want hoe je het ook went of keert Ariana Grande is ook nog maar 23 jaar.
Hoe gaan we hier zelf mee om op de site? Het concert van Ariana Grande op maandag 22 mei 2017. Was het een nieuwsbericht dat op den duur wordt overschaduwd door ander nieuws? Vraag me af wat ik zelf vannacht ga dromen. Ben er best wel huiverig voor.

Ook vreemd: maar een paar mensen reageren hier op de gruwelijke berichtgeving. De rest van de bezoekers is zo 'wijs' om -zelfs bij een grote naam als Grande- zonder ook maar 1 vraag alles gewoon meteen naast zich neer te leggen nog voor ze weet hoe de vork in de steel zit?

Verschillende media speculeerden eerder dinsdag al over het afblazen van de volledige tournee van Ariana. De popster zou er volledig doorheen zitten na de gebeurtenissen in Manchester, waar na haar concert een zelfmoordterrorist toesloeg. "Ik ben gebroken. Uit de grond van mijn hart, het spijt me zo, zo erg. Ik heb er geen woorden voor", aldus de zangeres.

Door de niet te voorkomen waanzinsdaad van een 22-jarige helemaal om niks tot huilens toe kapotgemaakt. Ik wens alle fans van Ariana Grande die deze gruwel overleefden heel erg veel sterkte en ik ben heel erg blij dat ze zelf nog leeft en ik hoop dat ze in de toekomst nooit meer met zoiets goors te maken hoeft te krijgen. En ik hoop ook dat de 21 doden rust kunnen vinden. Misschien blijven ze wel rondspoken voor altijd rond dat gebouw. Muziekfans.. De foto van het aardige lachende meisje.. Liep ze net naar buiten tijdens haar laatste dag op aarde waarna nooit meer iemand haar zal zien lachen dankzij een dader die net als haar nu ook dood is en die precies wist wat ie deed.. Dat is het griezelige: je begint bepaalde gezichten op foto's te associëren met Ariana Grande-muziek. En je weet dat ze dood zijn, ze nietsvermoedend hun dood tegemoet liepen..
Laatst gewijzigd:
Ik denk niet dat er mensen zijn die zoiets naast zich neer leggen. Waarschijnlijk voelen ze zich niet geroepen om hier een mening over te geven en dat is hun goed recht.

Voor de meeste mensen zal deze gebeurtenis de geschiedenis ingaan als 1 van de vreselijke aanslagen die in naam van IS zijn gepleegd.
Uiteindelijk zal dit nieuws inderdaad weer worden overschaduwd door ander nieuws.
In de toekomst zal zijdelings er nog wel eens over gesproken worden als er weer een terroristische aanslag is gepleegd.

Vergeet echter niet dat de direct betrokkenen hun gehele leven aan deze vreselijke dag herinnerd zullen worden.
https://www.thesun.co.uk/news/3624815/manchester-bombing-suspect-salman-abedi-pictured-terror-threat-level/

Dan die foto. "The face of pure evil" staat erbij. De Engelse krant The Sun had er het foto'tje van het jongste slachtoffer naast gezet. Ik heb een minuut naar het gezicht zitten kijken. 2 foto's heb ik nou van 'm gezien. Een gezicht zonder lach. "Born and brought up in Britain." Daaraan zijn al die mensen voor niks gestorven terwijl ze naar de trein of de tram liepen. De Nederlandse vader merkte in een video op dat er ook helemaal niet gecontroleerd werd op wat er in de rugzakken zat. Iedereen, dus ook deze Jihadist, kon gewoon zonder enige rugzakcheck doorlopen. Ook niet te vatten. Veiligheidspersoneel laat zoiets maar zitten omdat het meer te doen heeft? Benieuwd wie daar verantwoordelijk voor is. Heeft ook vrij weinig zin om overal camera's op te hangen als geen hond die bagage controleert.. En het was mogelijk dus wél te voorkomen geweest, leid ik hier voorzichtig uit af.

Maar ja, in een supermarkt ga je ook niet elke binnenwandelende klant op z'n spullen controleren. Het publiek wordt alleen gefilmd. Raar idee dat zoiets ook in de supermarkt op de hoek had kunnen gebeuren.

Hij heeft zich bij een uitgang opgesteld en niet in de zaal zelf. Als daar rugzakken ook niet werden gecontroleerd en de bom in de Arena zelf afging was de schade volgens mij nog groter geweest. Maar er zijn nog zoveel vragen. Heeft de moordenaar het concert überhaupt bezocht of stond ie alleen buiten te wachten? Waarom vond de Nederlandse vader de locatie die de moordenaar had uitgekozen de beste plek om toe te slaan? En nu ze inmiddels weten hoe hij eruit ziet moet ook de wandelroute die hij heeft gebruikt via bewakingsbeelden stukje bij beetje duidelijk worden. Maar nu gaan ze een klopjacht openen op mogelijke handlangers. Een vroegere schoolvriend, Leon Hall, getuigde hoe hij Abedi een jaar eerder tegen het lijf liep, hij had toen een baard laten staan. “Als kind hebben we eens gevochten, om niets eigenlijk, maar het gebeurde toen wel vaker dat hij zijn temperament niet onder controle kon houden. Ik heb hem nooit echt gemogen.” Volgens zijn buren gedroeg Abedi zich al enkele weken “vreemd”. Zo begon hij uit het niets luidkeels islamitische verzen op straat te zingen, aldus een buur van de dader. Dus ook het spreekwoord "Wie zingt heeft geen kwade bedoelingen" kan na dit drama de vuilnisbak in en de PVV spint hier weer garen bij. Wát als dit vlak voor de verkiezingen van 15 maart was gebeurd?

Naarmate je meer gruwelijke details leest wordt ook de lol van de muziek echt minimaal. Een spijkerbom van iemand die net uit Libië terug was.. Een zaal vol kinderen met roze balonnen. Een spijkerbom uit wraak voor de luchtaanvallen boven Syrië. Man denkt zelf ook nog serieus dat zo'n chaos aanrichten enige zin heeft. Ze hadden de rugzak van die etter gewoon moeten controleren.
Laatst gewijzigd:
Gezien de plek waar de aanslag heeft plaatsgevonden denk ik niet dat het te voorkomen zou zijn geweest.
Ik vermoed dat de dader het concert niet heeft bijgewoond maar op een plek is gaan staan waar nog geen controle heeft plaatsgevonden maar waar wel veel mensen langs kwamen toen ze de concertzaal verlieten.

Wat betreft die rugzakcontrole.
Hier in Nederland vind ook niet altijd rugzakcontrole plaats.
Bij een Ziggo Dome of Afas meestal wel maar bij kleinere concerten niet of nauwelijks.

Een uitgebreide controle heeft grote wachtrijen tot gevolg en brengt daardoor grote risico's met zich mee.

Je hoeft maar zo'n gek te hebben die buiten de concertzaal zichzelf op blaast terwijl er duizenden mensen buiten de concertzaal staan.
Ik vraag me altijd af waarom iemand een rugzak moet meenemen naar een concert
Rugzakken verbieden en je hoeft het ook niet te controleren
Ja. Daar dacht ik ook nog aan. Maar dan dragen ze onder hun kleding wel bomgordels ofzo. Maar dat zou je via bepaalde apparatuur dan misschien kunnen traceren. Of je moet iedere bezoeker echt gaan fouilleren. Ik weet anders niet hoe je zoiets in de toekomst zou moeten voorkomen. Man met spijkerbom in rugzak en Jihadistisch uiterlijk bleef wachten in hal-met-cameratoezicht buiten de metaaldetector? Dan in het belang van het publiek dus ook meer metaaldetectors plaatsen, ook buiten de concertzaal bij de aankomstplaats van de treinen als er alleen maar een hal tussenzit. Want anders maak je het kwaadwillenden wel erg gemakkelijk. Die worden nu alleen gefilmd maar niet eens gechecked.

En als mensen vantevoren iets griezeligs dromen bijv. over een lijk in de grond en je gaat dezelfde dag naar een concert dan zou ik me wel afvragen of ik dat niet beter als waarschuwing kan interpreteren. Ik heb maandagochtend echt over een lijk onder een autoweg vlakbij een voormalig schoolplein gedroomd. Bij een schoolplein denk ik aan spelende kinderen, niet aan iets wat onder de grond ligt. Mogelijk heb ik via symbolische droomtaal toch iets 'voorvoeld' van wat later die dag stond te gebeuren. Dromen laten vaak verbanden zien met dingen die nog moeten gebeuren. In het verleden werd de plek die ik droomde trouwens ook gebruikt om misdadigers en public te bestraffen. Vroeger gebeurde dat gewoon in het openbaar tot vermaak van het volk.

Heb trouwens na gisteren helemaal niet zo eng gedroomd. Geloof iets vrolijks over een hond die iets opgroef. Maar herinner me geen enge benauwende beelden. Behalve dan een man die met z'n vingers z'n hersens aanraakte ofzo om bepaalde ziektes te voorkomen. Dat kwam wel heel vreemd over. Moest een beetje aan een arts denken. Een journalist zei ooit: "Een arts staat de hele dag in de ellende te snijden maar hij kijkt wel uit om zich al die ellende aan te trekken want anders kan ie z'n werk niet meer doen."

En hoe ging 3FM om met dit hele gebeuren. Laten we die nieuwsberichten er eens bij halen.. 3voor12 had maandagavond om 21:00-24:00 uur uitzending. Nieuws van 22:00 uur nog niks. Nieuws van 23:00 uur zit de presentatrice te babbelen met Kaspar Meijer. Die begint nog steeds met het geldautomaatnieuws van een uur eerder.

http://www.npo3fm.nl/radio/uitzendingen/330543-2017-05-22-3voor12-radio (niks)
Laatst gewijzigd:
Waarom speciale aandacht voor 3FM S:pko?

Lijkt me dat er veel betere informatiebronnen zijn dan 3FM

Ik weet dat je geobsedeerd bent door 3FM maar er zal geen informatie vandaan komen wat extra inzichten zal geven.

Ik ga er dan ook niet op reageren
Ben gewoon benieuwd hoe snel ze dat oppikken en hoe ze dat brengen. Dinsdagmiddernacht zat het daar ook nog niet in het nieuws. Om 1:00 uur wordt het door een nieuwslezeres opgepikt tijdens Jorien in de Nacht.

http://www.npo3fm.nl/radio/uitzendingen/543996-2017-05-23-jorien (1:00 uur)

Het is een vrij kort bericht. "Bij een explosie in een concertzaal in de Britse stad Manchester zijn doden en gewonden gevallen. Hoeveel is niet duidelijk. Op het moment van de ontploffing was er een concert aan de gang van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande. De politie zegt dat mensen uit de buurt moeten blijven. Het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd. Op videobeelden is te zien dat er paniek is en dat honderden mensen de Manchester Arena ontvluchtten."

Joost houdt je wakker in de nacht.
http://www.npo3fm.nl/radio/uitzendingen/554981-2017-05-23-joost (2:00 uur + 3.00 uur)
Om 3:10 begint Joost erover. Denkt meteen dat ie een track over Manchester moet draaien maar doet dat niet en legt meteen de bal bij de luisteraar. Verzoekhoekformule wordt vrij geestloos op de explosie losgelaten. Zegt inderdaad genoeg. Dat hoef ik niet allemaal te weten. "Er heeft in Manchester een explosie plaatsgevonden. Heeft u verzoekjes, bijv. over Manchester, kunt u nu bellen." Dat lijkt me niet helemaal de bedoeling van een radiozender. Wat een oppervlakkig verstand. Niet helemaal een gedachtenloze playlistrobot. Hij is er wel mee bezig. Maar vraag niet hoe. Popzender draait gewoon muziek en denkt na dit nieuws automatisch dat er d.m.v. verzoekjes op gereageerd 'moet' worden. Nou, als het dan toch over balonnen en kinderen gaat, draai dit dan, uil:

https://www.youtube.com/watch?v=El2rrkle-qo
Laatst gewijzigd:
waarschijnlijk was het ook niet bij RTL Late Night en Pauw, omdat het misschien nog te vroeg was dat het naar buiten kwam
De ochtendbladen worden om 22:00 uur de vorige dag al gedrukt. Dus waren dinsdagochtend ook allemaal te laat.

Wat me trouwens ook aan het denken zet: je hebt ook professionele helderzienden die hun diensten tegen betaling aanbieden. Waar waren al die mensen toen er nog levens gered konden worden d.m.v. waarschuwingen? Geen van hen heeft iets 'voorvoeld' om een kind van de dood te redden? Of is het bij dit soort zaken altijd 'lullen achteraf'?

Veel artiesten gaan gewoon door met hun concerten, vooral in het weekend. Een aantal heeft afgezegd op dinsdag maar haalt het nog deze week in. De neiging om na zoiets zo snel al concerten te geven is een schrijnende bijkomstigheid. Al na 2 dagen staat het hoofd van veel artiesten méér naar Radio 1's "Big Weekend" dan na te denken over wat er in Manchester gebeurd is. Hoe is het in godsnaam mogelijk.

MORRISSEY'S FACEBOOK RANT FOLLOWING THE TERROR ATTACK
Celebrating my birthday in Manchester as news of the Manchester Arena bomb broke. The anger is monumental. For what reason will this ever stop?
Theresa May says such attacks 'will not break us', but her own life is lived in a bullet-proof bubble, and she evidently does not need to identify any young people today in Manchester morgues.
Also, 'will not break us' means that the tragedy will not break her, or her policies on immigration.
The young people of Manchester are already broken - thanks all the same, Theresa.
Sadiq Khan says 'London is united with Manchester', but he does not condemn Islamic State - who have claimed responsibility for the bomb.
The Queen receives absurd praise for her 'strong words' against the attack, yet she does not cancel today's garden party at Buckingham Palace - for which no criticism is allowed in the Britain of free press. *
Manchester mayor Andy Burnham says the attack is the work of an 'extremist'. An extreme what? An extreme rabbit?
In modern Britain everyone seems petrified to officially say what we all say in private. Politicians tell us they are unafraid, but they are never the victims.
How easy to be unafraid when one is protected from the line of fire. The people have no such protections.

* Vroeg mezelf ook nog af: waarom in Engeland maar 1 minuut stilte en geen Dag van Nationale Rouw?

https://www.nytimes.com/interactive/2017/05/24/world/europe/manchester-arena-bomb-materials-photos.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&clickSource=story-heading&module=b-lede-package-region®ion=top-news&WT.nav=top-news&_r=0

Gevonden op de plaats in Manchester: A Detonator, Shrapnel en een batterij

De bommenwerper in de Manchester terroristische aanslag verscheen er een krachtig explosief in een lichtgewicht metalen container verborgen hetzij binnen een zwart vest en een blauwe Karrimor rugzak te hebben uitgevoerd, en een kleine detonator in zijn linkerhand te hebben gehouden, volgens voorlopige gegevens verzameld door de Britse autoriteiten.

Restanten van rugzak

De eerste analyse van de bom, op basis van bewijs gefotografeerd en verzameld op de plaats delict, niet de grootte of het type van het gebruikte explosief in hoofdlading van de bom te geven, maar suggereert een geïmproviseerd apparaat gemaakt met voorbedachtheid en zorg.

Mogelijke detonator zich in de linkerhand verdachte

Rechtshandhaving beelden van metalen moeren en schroeven aangedreven door de ontploffing, en van de schade in de buurt, tonen aan dat geïmproviseerde scherven van de bom doorgedrongen metalen deuren en liet diepe slijtplekken in bakstenen muren.

Moeren en schroeven gebruikt als granaatscherven

En een overzicht van de locatie van de slachtoffers geeft het merendeel van de dodelijke ongevallen vond plaats in een nagenoeg volledige cirkel rond de bommenwerper, Salman Abedi, wiens bovenlichaam werd hees buiten de dodelijke ring in de richting van de Manchester Arena ingang.

Dit zijn allemaal indicatoren van een krachtige, hoge snelheid lading, en van een bom in die zijn granaatscherven werd zorgvuldig en gelijkmatig verpakt.

De locatie van de romp van de bommenwerper, en de schijnbare afwezigheid van dodelijke slachtoffers in een lijn tussen de ontploffing site en waar zijn stoffelijk overschot landde, werd gezegd door een explosieve verkoop monteur die de beelden onderzocht om aan te geven dat de explosieve lading was meer waarschijnlijk in een rugzak dan in een vest, en stuwde de bommenwerper uit de buurt van de explosie.

Bepaalde details van de bom suggereren verder een wens van een bom-maker om het risico van een blindganger te verminderen.

De autoriteiten vonden een verminkte Yuasa 12-volt, 2,1 amp loodaccu op de scène, die krachtiger is dan de batterijen vaak gezien in de rugzak bommen of zelfmoord vesten. De batterij wordt gebruikt voor noodverlichting en andere toepassingen, kunnen worden gekocht voor ongeveer $ 20.

12-volt batterij die mogelijk stroombron was

De schijnbare detonator, dat de Britse politie functionarissen zeiden dat werd uitgevoerd in de linkerhand van de bommenwerper, is ook ongebruikelijk voor een handmatige detonator in een zelfmoord-apparaat, in dat het lijkt een kleine printplaat gesoldeerd binnen de ene kant bevat te hebben.

Het is niet duidelijk uit de wetshandhaving beelden als het object een eenvoudige plunjerschakelaar of inclusief een timer of een ontvanger die op afstand kan worden bediend via radiosignaal - of een combinatie.

Een dergelijk ontslag kan de bommenwerper of een cel meer dan een optie voor de inzet van het apparaat te geven, en suggereert verder dat de bom was niet zo eenvoudig in het ontwerp als vele terroristische apparaten, die vaak ruw en gevoelig voor storing of toevallige effect.

Western bomopruiming technici die de foto's voor The New York Times beoordeeld gezegd dat een meer grondige analyse van het apparaat is moeilijk zonder meer informatie, en dat de beoordeling van de bom zou kunnen veranderen als de overheid analyseren verder en als ze verzamelen van meer bewijsmateriaal. Maar zijn schijnbare overdesign, met inbegrip van de krachtiger dan normaal batterij, kunnen voortvloeien uit problemen een bom-maker in het opbouwen van een betrouwbare detonator.
Laatst gewijzigd:
Ik heb nog niet alle berichten gelezen, maar ik ben het hartgrondig eens met de berichten die ik al wél heb gelezen. Inmiddels is het bekend dat er 120 (!) gewonden zijn, waarvan 59 in het ziekenhuis liggen.. dat betekent dat 61 mensen gewoon thuis zijn?! Ik ben nog steeds in shock, en ik denk dat Ariana Grande dat helemaal is. Het is natuurlijk niet niks als je met een status als wereldster een concert geeft en er na afloop een heuse terroristische aanslag gepleegd wordt, met tientallen doden en meer dan honderd gewonden.. en dat voor een concert. Ariana heeft haar concerten geannuleerd tot zeker 5 juli, dus ze zal ook niet meer in Antwerpen gaan optreden. Ik ben bang dat ze in een depressie gaat belanden, maar ik hoop het niet. Ik denk wel dat ze even een pauze gaat houden om bij te komen, en misschien komen er wel hele inspirerende nummers uit daardoor in de toekomst! Een goeie respons voor al haar haters die zeggen dat ze alleen maar over seks zingt, overigens. Die mensen houden hun klep nu wel dicht, gelukkig. Haten kun je eigenlijk nu alleen nog maar op de IS zelf, die de harten van duizenden of zelfs miljoenen mensen heeft gebroken de afgelopen drie jaar.

Trouwens, niet dat het er verder toedoet, maar ik denk wel dat er kans is dat er deze of volgende week aardig wat RE-entry's van Ariana Grande in de lijst komen. Ik zie 'One Last Time' alweer op plaats 39 in iTunes staan.. en misschien wordt 'Everyday' dan toch nog een klein hitje. Verder is het afschuwelijk dat zo'n 22-jarige idioot zo'n negatieve stempel geeft aan een onschuldige artiest met leuke, aanstekelijke pophits. Elke keer als ik Ariana Grande op Internet zie of hoor, denk ik van; aanslag in Manchester met 22 doden en 120 gewonden.
Laatst gewijzigd:
Steeds denk ik: ik kan hier niet meer tegen. Maar dan lees ik toch door en kom je weer zoveel krankzinnig nieuws tegen. Ik schreef ergens "de popmuziek is stopgezet". Maar voor de meeste artiesten géldt dat helemaal niet. Dat is heel raar: de ongelooflijke schade dringt nog niet eens helemaal tot je door en mensen zijn nu al bezig met "The Big Weekend".

En 22 doden.. Zíjn dood is niet te betreuren toen ie maandagavond met zijn linkerhand op de knop drukte. Dus ik spreek liever over 21 doden. Qua inlevingsgevoel wás die man allang dood. Die 21 doden hadden met háár concert te maken: ze kwamen er vandaan of ze kwamen er hun kinderen ophalen. Híj kwam daar helemaal niet voor haar concert. Idioot om te schrijven dat er 22 doden zijn te betreuren en zíjn dood mee te tellen. Geen weldenkend mens die voor hem een bloemetje legt.
Laatst gewijzigd:
Bij mij dringt het wel door, het is niet zomaar iets.. het is niet alleen de aanslag die shockerend is, ook het idee erachter, de negatieve emoties die hierdoor op worden geroepen.. het is doordat het een concert van zo'n wereldster was zo'n dramatisch iets. Ik denk dat de IS aan het juichen/feesten is op dit moment, en ze gaan vast weer snoep uitdelen aan kinderen op straat..
Sipko, het is logisch dat er in het nieuws van 22.00 uur en 23.00 uur nog niets over aanslag was, want het gebeurde om 23.30 uur Nederlandse tijd...

Ik bedoel: het dringt tot me door voor zover ik erover lees. Maar er zijn zoveel kranten op internet. Dat is niet eens meer te overzien in een paar uur. De YouTube-video's heb ik ook nog niet allemaal achter elkaar gezet en allemaal bekeken. Misschien een aantal. Vandaag een 3de foto van de dader gezien. Met 3 kameraden ergens op een strand. Een vader vertelt hoe hij afscheid van zijn dochter heeft moeten nemen. De vader had "All of Me" door haar op internet gezet. Ze wou muzieklerares worden.

Nog een ander vervelend besef: als dit soort dingen gewoon doorgaan (wat ze blijven doen) is ook het opnieuw uitbreken van een wereldoorlog lang niet zo ondenkbaar als veel mensen beweren. https://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_proliferation

Misschien een goed idee om per krant van Ariana Grande een soort artikelen-overzicht aan te leggen.

Nytimes
http://hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7518
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:43tbe-rycd8

Ik heb gisteren via Nytimes geheime informatie gepubliceerd, blijkt nu:

LONDEN - De Britse regering is woedend over het uitlekken van informatie uit het onderzoek naar de terreuraanslag in Manchester via Amerikaanse media. De autoriteiten vermoeden dat de informatie die op grond van lang bestaande afspraken wordt gedeeld, via Amerikaanse inlichtingendiensten haar weg vindt naar de media, aldus Sky News en The Guardian.

Britse functionarissen reageerden onthutst toen de New York Times woensdag forensische foto’s van de gebruikte bom publiceerde. Eerder was al de naam van de vermoedelijke dader, Salman Abedi, in Amerika uitgelekt voordat die in Engeland bekend werd gemaakt.

Fox News
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7519
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:uxdd5u4xajk

http://www.foxnews.com/entertainment/2017/05/24/justin-biebers-fans-call-for-him-to-cancel-his-uk-shows-following-ariana-grande-concert-attack.html

http://www.billboard.com/articles/news/7808527/extremist-expert-isis-targeted-ariana-grande-concert-women-music?utm_source=zergnet.com&utm_medium=referral&utm_campaign=zergnet_1729974

Kom op diverse sites toch weer tegen dat de moordenaar tóch 22 doden onder de festivalgangers veroorzaakte. Op de radio begint het nieuws vandaag elk uur met Manchester. Nu (do. 13:00 uur) zou daar een school zijn doorzocht.

It's safe to say that hearing Grande's "One Last Time" will be a different experience for many of her fans from now on. It's hard to think about how the mood at the concert must have changed from happy and upbeat to deadly, and even more impossible to understand what the victims and their loved ones are going through.

"One Last Time" has changed forever — there's no way around that. But hopefully, the song will now serve as a reminder of how important is to be kind to each other in a world that can be such a scary place.

https://www.bustle.com/p/the-last-song-ariana-grande-played-in-manchester-adds-another-heartbreaking-layer-to-the-attacks-59798

https://www.youtube.com/watch?v=GYPvlLcCOMk (laatste maar hoeveelste nummer dat ze speelde?)
https://www.youtube.com/watch?v=jR997DtzjvY (langer filmpje)

Ariana Grande’s One Last Time is rising up the charts amid a campaign to get it to number one in memory of the victims of the Manchester terror attack.

The track – which originally appeared on the singer’s 2014 album My Everything – was the last song she performed at her show on Monday night before the horrific attack which killed 22 people and injured 119.

And with the footage having been widely shared on Twitter as it takes on a new poignancy, a campaign to get it to the top spot has gathered pace, with the song currently sitting at number 17.

19 namen van doden zijn bekend:

Eilidh MacLeod (14)
Chloe Rutherford (17) en Liam Curry (19)
Olivia Campbell (15)
Saffie Roussos (8)
Sorrell Leczkowski (14)
Martyn Hett (29)
Alison Howe (45) en Lisa Lees (47)
Georgina Callander (18)
John Atkinson (28)
Kelly Brewster (32)
Angelika (39) en Marcin Klis (42)
Jane Tweddle-Taylor (51)
Nell Jones (14)
Elaine McIver
Michelle Kiss
Wendy Fawell (50)

Vermoord door een universiteitsstudent. Als het klopt wat op Britse chatkanalen is gezegd, heeft de dader gedurende het hele concert van Ariana Grande staan wachten en kijken.

Ariana Grande massaal gedownload als eerbetoon voor overleden fans

Fans van Ariana Grande zijn op social media een actie gestart om het nummer One Last Time op nummer één te krijgen in de Britse iTunes-hitlijst. Op Twitter roepen de fans iedereen op om het liedje te downloaden ter nagedachtenis aan de 22 doden en 59 gewonden die vielen tijdens het concert van de popster maandag in Manchester.

Het nummer was het slotnummer van het concert en de boodschap die op Twitter wordt verspreid is dan ook: 'Laat Ariana Grandes nummer (One Last Time) voor 22 weken bovenaan staan, het is het laatste liedje dat deze mooie kinderen hoorden... 22 levens, 22 weken.'

Volgens onbevestigde berichten zou de opbrengst van het nummer naar de slachtoffers van de terreuraanslag gaan.De actie is een succes, One Last Time staat op dit moment op de eerste positie in de iTunes-lijst. Ook Britse radiostations hebben de oproep opgepakt en draaien het liedje regelmatig.

Scooter Braun, de manager van popster Ariana Grande, riep vandaag op twitter op te reageren met alles wat iedereen afgenomen is. ,,Liefde, vreugde en leven!" Volgens hem willen terroristen die vrijheid en het plezier wegnemen. ,,Nee. dat is mijn antwoord. Nee, dat kunnen we niet toestaan. Angst mag niet regeren. Er sterven elke dag meer mensen in een auto-ongeluk dan dat er omkomen door terrorisme. Ik kies ervoor om te leven in plaats van bang te zijn."

Het is de tweede keer sinds de avond van de aanslag dat Braun, die ook manager van Justin Bieber en Carly Rae Jepsen is, zich uitlaat op social media. Maandagavond reageerde hij met: ,,Vanavond, zijn onze harten gebroken."

UK Top 10 ma. 22-5
1 (1) Luis Fonsi & Daddy Yankee - Despacito (Remix) [feat. Justin Bieber] 1.0000
2 (2) Liam Payne - Strip That Down (feat. Quavo) 0.4297
3 (3) Harry Styles - Sign of the Times 0.3186
4 (4) Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back 0.2892
5 (5) DJ Khaled - I'm the One (feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne) 0.2820
6 (9) Jonas Blue - Mama (feat. William Singe) 0.2565
7 (7) Disciples - On My Mind 0.2399
8 (8) Charlie Puth - Attention 0.2352
9 (6) Clean Bandit - Symphony (feat. Zara Larsson) 0.2152
10 (10) Jason Derulo - Swalla (feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign)

iTunes #1 hits (kort na de aanslag):
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7521

UK Top 10 di. 23-5
1 (1) Luis Fonsi & Daddy Yankee - Despacito (Remix) [feat. Justin Bieber] 1.0000
2 (2) Liam Payne - Strip That Down (feat. Quavo) 0.4155
3 (3) Harry Styles - Sign of the Times 0.3088
4 (6) Jonas Blue - Mama (feat. William Singe) 0.3076
5 (4) Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back 0.2946
6 (5) DJ Khaled - I'm the One (feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne) 0.2919
7 (7) Disciples - On My Mind 0.2510
8 (8) Charlie Puth - Attention
9 (9) Clean Bandit - Symphony (feat. Zara Larsson) 0.2198
10 (10) Jason Derulo - Swalla (feat. Nicki Minaj & Ty Dolla $ign) 0.2050

UK Top 10 wo. 24-5
1 (--) Ariana Grande - One Last Time 1.0000 1.0000 1.0000 0.6537 0.4580 0.3707 0.2888 0.2106 0.1450 0.1416 0.1364 0.1295 0.0886 0.0524 0.0299
2 (1) Luis Fonsi & Daddy Yankee - Despacito (Remix) [feat. Justin Bieber] 0.6650
3 (2) Liam Payne - Strip That Down (feat. Quavo) 0.2611
4 (4) Jonas Blue - Mama (feat. William Singe) 0.2117
5 (6) DJ Khaled - I'm the One (feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne) 0.1859
6 (5) Shawn Mendes - There's Nothing Holdin' Me Back 0.1833
7 (3) Harry Styles - Sign of the Times 0.1770
8 (8) Charlie Puth - Attention 0.1710
9 (7) Disciples - On My Mind 0.1536
10 (--) Miley Cyrus - Malibu 0.1432

iTunes #1 hits (do. 19:00 uur): Ariana Grande i.t.t. Engeland nergens iTunes #1 in Nederland, België en Turkije.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7522

#1 United Kingdom (+2)
#2 Ireland (+9)
#2 Netherlands (+46)
#3 Papua New Guinea (NE)
#6 Norway (NE)
#8 Greece (NE)

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7520
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7523
Laatst gewijzigd:
Snap trouwens die hele downloadactie niet. Als je écht een #1-hit wilt scoren, roep je al haar fans toch op tot streamen? Met een iTunes #1 sta je bijv. in Nederland slechts op 80. En in Engeland kom je dan ook niet automatisch op 1, behalve in de voor de rest van Europa afgeschermde (voornamelijk op iTunes gebaseerde) Big 40..

Oh, daar gaat die campagne ook van uit:

There's A Campaign To Get Ariana Grande To No.1 Following This Week's Tragedy In Manchester

By Matt Garforth, 25th May 2017, 10:11

Fans want to pay tribute to the 22 people lost in the Manchester attack by getting 'One Last Time' to the top of the chart.

The entire world was shook this week, when a bomb exploded following an Ariana Grande concert in Manchester on Monday night (22nd May 2017).
22 innocent people lost their lives following the show at the Manchester Arena, with a further were injured 119, and the entire nation went into mourning after such a devastating attack.
Out of respect for those lost in Manchester, Ariana cancelled several of her upcoming 'Dangerous Woman' tour dates, including 2 nights at London's O2 Arena and shows in Germany, Switzerland, Poland and Belgium.

Ariana Tweeted her heartbreak following the attack, but has been silent since - she's being comforted by her boyfriend, Mac Miller, and her team back in the USA.

The live performance of Ariana's single 'One Last Time ' has been shared across social media from the night of the attack, and now fans are campaigning for it to get to number 1 as a sign of solidarity, and of respect to those 22 people who lost their lives.

Emma Greig‏
@emz14emma

We need to make @ArianaGrande song 'one last time' number one in the @BigTop40 to honour all the innocent children who died. #UnitedweStand
https://twitter.com/emz14emma/status/867342441954803713?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.bigtop40.com%2Fnews%2Fariana-grande-one-last-time-number-1%2F

At the time of writing (10am, Thursday 25th May ) the track has reached no.1 on iTunes in the UK. For it to be number 1 this Sunday, it has to maintain the position until Lock Down at 6pm on Sunday. (Head here to see how the Vodafone Big Top 40 chart works )

Find out if the campaign is successful on the Vodafone Big Top 40, this Sunday from 4pm.

Highest chart position: 21

Read more at http://www.bigtop40.com/news/ariana-grande-one-last-time-number-1/#P4kOJHl8Qs84jFbY.99

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7524

The Sun
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7525
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:inrmldm35qu

Op de radio speelt nu "Once I was 7 years old." Het treurigste liedje dat ik sinds de aanslag hoorde. Ook dat klinkt anders na de aanslag. Want daarvoor klonk het altijd vrij saai.

Op diverse plekken, ook bij een universiteit, zingt men "Don't Look Back In Anger".
https://youtu.be/HY7jG2DEcSs

'Don't Look Back in Anger'?

Paul Reid believes the suicide bomber killer Abedi “cannot be classed as a human being”. He said: “He deliberately targeted a concert where he knew children and young teenagers would be. He was a monster - one hundred and ten per cent a monster.”

Liam Gallagher added he definitely wouldn’t be performing ‘Don’t Look Back In Anger’, ‘Don’t Go Away’ and ‘I Hope, I Think, I Know’.

BBC News
One of the top news providers on the web. News reports are supplemented with audio and video coverage.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7526
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:losffi_bgmi

Belfast Telegraph
Leading Northern Ireland's newspaper.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7527
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:x3woly1pyeq

Daily Express
Conservative middle-market tabloid.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7528
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:xddku-lqhoc

Daily Mail
Tabloid, similar to Daily Express.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7529
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:incw2b33qak

Daily Star
Right-wing tabloid specialising in pictures of underdressed models.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7530
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:4gdvd8tpsrc

Daily Telegraph
Well written conservative broadsheet.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7531
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:xpauylghmlk

Descrier
Digital news magazine for the UK that highlights some of the best news and culture content from across the independent web.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7532
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:wlbal7mvsqs

Economist
In-depth coverage of political and economic events throughout the world.
CLICK HERE to subscribe.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7533
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:krjq-2d2je4

ePolitix.com
Find UK political and parliamentary news, interviews, analysis, comment, blogs and podcasts.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7534
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:wac77xzoack

Expatica - UK
Information portal providing daily British news and essential information on living in, working in or moving to UK.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7535
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:-uc3p95ngrw

Financial Times
One of the world's leading business and politics newspapers with a global outlook.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7536
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:7dwj4xyyhcq

First News
Newspaper for young people and the widest-read children's publication in the country
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7537
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:-soiswwqwqu

Guardian
Left of centre top quality daily.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7538
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:zmuupeokq-o

Huffington Post UK
UK edition of well known American news site.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7539
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:n3gfdw_e13o

Independent
Daily liberal broadsheet with a wide international coverage.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7544

Een cannabisrokende bakkerijmedewerker die in Salford de universiteit vaarwel had gezegd knutselt thuis een spijkerbom in elkaar. Tegelijkertijd krijgt een meisje een Ariana Grande-concertticket voor haar 14de verjaardag en kijkt reikhalzend uit naar maandagavond 22 mei.

"He had a sister and two brothers. Abedi attended Burnage Academy for Boys in Manchester between 2009 and 2011, before going to the Manchester College until 2013. He went to Salford University in 2014 and dropped out to work in a bakery."

Oasis – Don't Look Back In Anger Lyrics

Slip inside the eye of your mind
Don't you know you might find
A better place to play
You said that you'd never been
But all the things that you've seen
Will slowly fade away

Found at the Scene in Manchester: Shrapnel, a Backpack and a Battery

The bomber in the Manchester terrorist attack appeared to have carried a powerful explosive in a lightweight metal container concealed either within a black vest or a blue Karrimor backpack, and may have held a small switch in his left hand, according to preliminary information gathered by British authorities.

So I start a revolution from my bed
'Cos you said the brains I had went to my head.
Step outside, summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
You ain't ever gonna burn my heart out

Remnants of backpack

The initial analysis of the bomb, based on evidence photographed and collected at the crime scene and distributed by British authorities, does not specify the size or type of explosive used in the bomb’s main charge but suggests an improvised device made with forethought and care.

Possible switch located in suspect’s left hand

Law enforcement images of metal nuts and screws propelled by the blast, and of damage nearby, show that the bomb’s makeshift shrapnel penetrated metal doors and left deep scuffs in brick walls.

Nuts and screws used as shrapnel

And the authorities’ review of the blast site shows that many of the fatalities occurred in a nearly complete circle around the bomber, Salman Abedi, whose upper torso was heaved outside the lethal ring toward the Manchester Arena entrance.

All of these are indicators of a powerful, high-velocity charge, and of a bomb in which its shrapnel was carefully and evenly packed.

The location of the bomber’s torso, and the apparent absence of fatalities in a line between the blast site and where his remains landed, was said by one explosive disposal technician who examined the images to indicate that the explosive charge was more likely in a backpack than in a vest, and propelled the bomber away from the blast.

Certain details of the bomb further suggest a desire by a bomb-maker to reduce the risk of a dud.

The authorities found a mangled Yuasa 12-volt, 2.1 amp lead acid battery at the scene, which is more powerful than batteries often seen in backpack bombs or suicide vests. The battery, used for emergency lighting and other applications, can be bought for about $20.

And so Sally can wait, she knows it's too late as we're walking on by
Her soul slides away, but don't look back in anger I heard you say

12-volt battery that was possible power source

A possible switch to initiate the explosion, carried in the bomber’s left hand, was also unusual in a suicide device, in that it appears to have contained a small circuit board soldered inside one end.

Take me to the place where you go
Where nobody knows if it's night or day
But please don't put your life in the hands
Of a Rock n Roll band
Who'll throw it all away

It is not clear from the law enforcement images if the object was a simple plunger switch, or included a timer or a receiver that could be operated remotely via radio signal – or some combination, or something else.

I'm gonna start a revolution from my bed
'Cos you said the brains I had went to my head
Step outside 'cos summertime's in bloom
Stand up beside the fireplace
Take that look from off your face
'Cos you ain't ever gonna burn my heart out

Such redundancy, if the object was the switch, could give the bomber or a cell more than one option for deploying the device, and suggest that the bomb was not as simple in design as many terrorist devices, which often are crude and prone to failure or haphazard effect.

So Sally can wait, she knows it's too late as she's walking on by
My soul slides away, but don't look back in anger I heard you say

One independent analyst of improvised explosive devices, Michael C.L. Johnson, suggested that the object might be an electronic cigarette and unrelated to the bomb’s detonation – an understandable case of investigators focusing on a crime-scene detail early in a case.

So Sally can wait, she knows it's too late as we're walking on by
Her soul slides away, but don't look back in anger I heard you say

Western bomb disposal technicians who reviewed the images for The New York Times said that a more thorough analysis of the device is difficult without more information, and that assessments of the bomb could change as the authorities analyze it further and if they collect more evidence. But its apparent overdesign, including the more powerful than usual battery, could flow from a bomb-maker’s difficulty in building a reliable detonator.

So Sally can wait
She knows it's too late as she's walking on by
My soul slides away
But don't look back in anger
Don't look back in anger
I heard you say

At least not today

https://www.youtube.com/watch?v=HY7jG2DEcSs&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=gfp4D_HQCgg
https://www.youtube.com/watch?v=ATHstZhdSpQ
https://www.youtube.com/watch?v=ut-1fpfFJfk
https://www.youtube.com/watch?v=SZATpppaNM8

"Friends remember him as a good footballer, a keen supporter of Manchester United and a user of cannabis."

Don't look back in anger???? This is sickening. We're not supposed to be angry?
It's time to speak in real terms. The victims didn't "lose their lives or "pass away" they were brutally murdered and had their lives ripped away from them by a real form of hatred. Not the kind of "hatred" we always hear about (some words you disapprove of) but the kind of hatred that blows up young girls.

https://www.youtube.com/watch?v=IZzhr47-GvM

'Attack them in their homes’ ISIS in twisted call for bloodshed during Ramadan

ISLAMIC State (ISIS) has called for attacks in Britain during the holy month of Ramadan, which starts tonight, after the Manchester bombing which killed 22 and maimed dozens more.

PUBLISHED: 13:02, Fri, May 26, 2017 / UPDATED: 13:39, Fri, May 26, 2017

https://www.youtube.com/watch?v=r8OipmKFDeM
https://www.youtube.com/watch?v=Z9-8VyQlsX8

"Shawn Mendes at #4 - Sunday in Hull!" roept een BBC Radio-1 jock vrijdag om 18:25 uur. Bieber voor de 3de week 1 in Engeland met Despacito. Heb een stukje van dit amusementsprogramma gehoord. UK Top 100 stond om 18:00 uur nog niet online. Was ook niet een lijst die online mee aftelde. Dus luisterde ik even naar de top 5. DJ promoot er uiteraard "The Big Weekend" en zit te ouwehoeren over de nieuwe Rita Ora. Ook in een Nederlandse coffeeshop stond vanmiddag de Top 40 op. "Oogkleppen op. Geniet van het weekend, jongens!" Interviews met 2 dolenthousiaste bezoeksters volgen."Let's start in the middle of the Arena...," kwekt een BBC-mevrouw. "Everybody will be searched twice," verzekert een meneer. Grande komt hier binnen op 11 in de Top 40:

11 -- One Last Time - Ariana Grande
RE ENTRY / 48 WEEKS IN CHART
http://www.officialcharts.com/artist/26221/ariana-grande/

Following the tragic events in Manchester this week, fans, friends and supporters have been finding comfort in Ariana Grande's music, with one song in particular seeing a resurgence. Ariana's One Last Time, which was originally released in 2015, has made a big re-entry on the chart, going straight back in to Number 11 from nowhere. This already beats its previous chart peak of 24 in June 2015.

Er volgen vrij tegenstrijdige reacties van luisteraars: "My message for Manchester: We're all with you, stay strong. We're with the Big Weekend in Hull." Op dat moment zet ik de radio uit.

Nicky Cox, editor in chief at First News, wants to try to help you understand the news when scary events happen. After the Manchester Arena attack, it can be hard to understand what is happening in the world – and why.

1. Don’t cover up your feelings if you are scared. Don’t worry quietly inside. Talk to someone – adults who you know, love and trust – if you are worried about frightening news events, like the attack at Manchester Arena after the Ariana Grande concert.
2. When there is a big event in the news, lots of inaccurate information ends up on the internet, so try to avoid it. Make sure you get your news from a trusted place like First News newspaper, First News Live! or BBC Newsround. Things that happen in the news will be talked about in the school playground or lunch hall, or in online chats. Better that you know the real facts, rather than hearing exaggerated or confused versions from other people. You need correct information, not misinformation.
3. Remember that terrorism has always been there – as far back as Guy Fawkes’ Gunpowder Plot in 1605. There were seven assassination attempts on Queen Victoria during her 63-year reign in the 1800s. For 30 years, Britain lived with bomb attacks from the IRA over the Northern Ireland troubles. But there is always a solution. Right now, Islamic State (known as IS or Daesh) and other terror groups are trying to frighten the world into doing what they want. But, they will be defeated. There will be a solution. In the meantime, children will continue going to school, parents will continue to go to work, families will continue to go to sports event, concerts and on holiday. Life continues. https://youtu.be/KmJBEPlfpt0
4. Remember that events like the Manchester attack are extremely rare, which is why they are in the news. We haven’t seen a big explosive attack like this in Britain since the London bombings in 2005 – many of you won’t even have been born, because it was such a long time ago. The likelihood of being caught up in an event like this is so, so small, you can’t even do the sum to calculate the risk.
5. The police are doing all they can to make sure that you are safe. More than 400 police officers were working through the night after the attack. Thousands more are working to try to stop events like this happening again.
6. Remember, too, that there is much more good news than bad news happening. And that there are many more good people than bad people.
7. Hug your family a little bit closer and for a little bit longer. Love is stronger than hate.
Laatst gewijzigd:
Zangeres Ariana Grande gaat terug naar Manchester om een benefietconcert te geven voor de slachtoffers van de bomaanslag tijdens haar concert eerder deze week. Dat heeft ze zojuist laten weten in een verklaring.

Het was voor het eerst dat de zangeres uitgebreid reageerde. "Er is niets dat ik of iemand anders zou kunnen doen om de pijn te verzachten", zegt ze onder meer. "Het enige wat we kunnen doen is kiezen hoe we hiermee omgaan en hoe we vanaf nu verder leven."

En de manier waarop dat moet gebeuren is onder meer door 'nog harder te zingen', vindt ze. "We laten ons niet verdelen. We laten de haat niet winnen."

My heart, prayers and deepest condolences are with the victims of the Manchester Attack and their loved ones.
There is nothing I or anyone can do to take away the pain you are feeling or to make this better.
However, I extend my hand and heart and everything I possibly can give to you and yours, should you want my help or need in any way.
The only thing we can do now is choose how we let this affect us and how we live our lives from here on out.
I have been thinking of my fans, and of you all, non stop over the past week. The way you have handled all of this has been more inspiring and made me more proud than you'll ever know.
The compassion, kindness, love, strength and oneness that you've shown one another this past week is the exact opposite of the heinous intentions it must take to pull off something as evil as what happened Monday.
YOU are the opposite.
I am sorry for the pain and fear that you must be feeling and for the trauma that you, too, must be experiencing.
We will never be able to understand why events like this take place because it is not in our nature, which is why we shouldn't recoil.
We will not quit or operate in fear.
We won't let this divide us.
We won't let hate win.
I don't want to go the rest of the year without being able to see and hold and uplift my fans, the same way they continue to uplift me.
Our response to this violence must be to come closer together, to help each other, to love more, to sing louder and to live more kindly and generously than we did before.
I'll be returning to the incredibly brave city of Manchester to spend time with my fans and to have a benefit concert in honor of and to raise money for the victims and their families. I want to thank my fellow musicians and friends for reaching out to be a part of our expression of love for Manchester. I will have details to share with you as soon as everything is confirmed.
From the day we started putting the Dangerous Woman Tour together, I said that this show, more than anything else, was intended to be a safe space for my fans. A place for them to escape, to celebrate, to heal, to feel safe and to be themselves. To meet their friends they've made online. To express themselves.
This will not change that.
When you look into the audience at my shows, you see a beautiful, diverse, pure, happy crowd.
Thousands of people, incredibly different, all there for the same reason, music.
Music is something that everyone on Earth can share.
Music is meant to heal us, to bring us together, to make us happy.
So that is what it will continue to do for us.
We will continue in honor of the ones we lost, their loved ones, my fans and all affected by this tragedy.
They will be on my mind and in my heart everyday and I will think of them with everything I do for the rest of my life.

Ari

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7543

Het schijnt narcistisch te zijn om blij te zijn dat Ariana Grande de aanslag overleefde. Madonna krijgt hierover de volle laag:
http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/madonna-manchester-arena-suicide-bomb-terror-instagram-post_uk_592579c5e4b0ec129d30fcde
Ik ben ook blij voor de vrouw die nog leeft doordat een rondvliegend stuk metaal door haar telefoon werd afgeremd.
Laatst gewijzigd:
Piers Morgan schijnt gezegd te hebben dat het een schande is dat Ariana niet op bezoek gegaan is bij de gewonden in het ziekenhuis na de aanslag,

Hij schijnt te vergeten hoe de gemoedstoestand van Ariana was, en eerst tot rust moest komen

Je ziet de meest wisselende reacties. Ertussendoor ook nog een aanslag in Egypte. Al dat nieuws dat elkaar opvolgt. Bus rijdt in een ravijn in Mexico. Manchester wint in Stockholm. Kiss zei wel af voor dinsdag. Maar "The Big Weekend" ging gewoon door. Nog steeds heb ik geen zin om muziek te horen. Was ooit een reden om internet te nemen. Mensen zijn voor het leven getekend of morsdood. Maar nog voordat je precies doorhebt hoe-en-wat staat men alweer ergens ongegeneerd te feesten of gaat er ergens anders weer een bom af. Wat maakt het voor verschil of je Dachau of de wereld zegt? Akelig idee dat niks te voorkomen is. Getuigt wel van moed om al na 4 dagen te beslissen terug te gaan naar de plek des onheils. Maar 'safe space' voor al haar fans? Op zo'n bol vol zotten die nu liever staan te feesten? "Wat wij ook doen, het kwaad zullen wij er niet mee uitschakelen." Dus ook niet als je harder gaat zingen. Ze laat zich de mond niet snoeren maar als ze na dit voor altijd had gezwegen was dat ook vrij begrijpelijk geweest. Ze is onderdeel van een amusementsmachine. Die begint na dit nogal te haperen maar men wil die na de gruwelen van 22-5-2017 tóch draaiende houden. Die downloadactie is wel aardig maar het is slechts een instinctieve poging om als fans een aantal vrij ergerlijke feiten 'te boven te komen' via een lullige hitparadenotering. Onverschillig wil Ariana Grande niet zijn, maar ook niet naar de muziek. Ikzelf word een beetje flauw nu van alle muziek. "I wanna scream, I wanna jump for joy. I gotta let the whole world know," blèrt 2Unlimited ondertussen op de radio - uit de tijd dat Ray nog geen alcoholprobleem had. De meeste radiozenders maakt de aanslag helemaal niks uit en blijven onverminderd hitjes door elkaar gooien als doel op zich. 'Jump for Joy' is wel het láátste nummer wat je na zoiets zou opzetten. Dat haal je niet in je hoofd. Maar zenders zetten het gewoon op en slingeren het leeghoofdig de ether in. Alsof er maandag helemaal niks gebeurd is worden er computermatig eindeloos allerlei kop in het zand-muziekjes 'aan elkaar geregen'. 'Bailando', 'Moving On Up (Nothing Can Stop Us)', 'Love Religion'.. Muziek om na zoiets je hersens op sterk water te zetten. Misschien moeten we elke zondag tussen 18:00 en 19:00 uur een uur muziek draaien waarbij we stilstaan bij deze verschrikkelijke aanslag. In het BBC-filmpje zat een stukje uit het nummer 'Close to You' van The Carpenters. Dat is wat Ariana Grande na de aanslag zelf ook wil: dat mensen dichter tot elkaar zouden komen. Dus een heel erg toepasselijk nummer om morgenavond dat uur mee te beginnen. Noemen we het programma "Close to the Ariana-fans." Want zelfs uit dit kwaad moet iets goeds kunnen voortkomen. Dit is een misdaad tegen de menselijkheid die nooit mag worden vergeten. En IS komt hier niet mee weg door snoep uit te delen.

https://www.youtube.com/watch?v=iFx-5PGLgb4

International Business Times
Provides essential UK and world business news daily.
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7545
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:x9tofw16sd4

ITN
British television news site serving as portal for ITV News, IRN, Channel 4 News, and 5 News.

Liberal
Literary and political magazine, devoted to promoting liberalism across the globe.

London Evening Standard
Evening newspaper brought to you by the publishers of the Daily Mail. Complete London entertainment guide.

Loot
Free ads newspaper.

Mirror
Tabloid, traditionally supportive of the Labour party.

Morning Star
"Daily paper of the left". Formerly the newspaper of the Communist Party.

Morning Gerald
UK political and news satire site.

National Student
Platform for the best student journalism. Written by student journalists from across the UK to bring the best coverage from campuses in the UK.

New Left Review
London based journal covering politics, economics, and culture of a contemporary non-conformism.

New Statesman
Witty leftwing political magazine.

NewsNow
UK news aggregator that allows you to search the latest news headlines by category or keyword.

Observer
UK oldest Sunday newspaper, now linked with the Guardian.

Orange News
Online news service providing breaking UK and world news, sport, entertainment and business stories.

Press Gazette
Contains UK journalism news.

Private Eye
British top satirical magazine. Also runs gossip and investigative material.

Prospect Magazine
Covers political and cultural debates.

Red Pepper
Magazine of the green and radical left.

Reuters
World's largest news agency.

Scotsman
Edinburgh-based highly regarded daily.

Sky News
Rupert Murdoch's UK news channel.

Socialist Worker
Socialist Party's newspaper.

Spectator
Quality conservative weekly.

spiked
British magazine publishing a range of dissident views.

Stage
Newspaper providing theatre and broadcasting news.

Sun
Rupert Murdoch's tabloid known for its sensational headlines and pictures of topless girls.

Sunday People
News from the celebrity land.

Telegraph
Latest news, business, sport, comment, lifestyle and culture.

The First Post
Daily online news magazine.

Times
Slightly conservative, the oldest British national daily.

Voice
Newspaper for the British black community.

Weekly Worker
Newspaper of the Communist Party of Great Britain.

Western Mail
Major Welsh newspaper.

3 dagen voor de aanslag is de zelfmoordenaar met dezelfde Karrimor-rugzak gefilmd tijdens het winkelen. Het dreigingsniveau is in Engeland zaterdag verlaagd, hoor ik net op de radio. Abedi zou alleen 'muilezel' zijn van een grotere groep gekken: de idioot die de bom alleen vervoerde maar deze niet zélf in elkaar knutselde. Daar was ie te stom voor.
https://www.youtube.com/watch?v=D6cEs_EdjdA

De downloadactie die Ariana Grande na de explosie 22 weken op 1 in Engeland moest krijgen, dreigt nu al te floppen: One Last Time zakt in Engeland van 1 naar 2. Dus dan moet het daar vanaf zondag 22 weken in de iTunes top-10 blijven hangen want 22X#1 is na zo'n onmiddellijke terugval niet meer haalbaar.

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7549
Laatst gewijzigd:
Politie geeft foto terrorist Manchester vrij

LONDEN - De Britse politie heeft zaterdag een foto vrijgegeven van Salman Abedi van kort voor hij zichzelf opblies bij de Manchester Arena. In een verklaring stellen de veiligheidsdiensten dat ze vermoeden dat hij de bom in een appartement in het centrum van de stad heeft gebouwd.

,,We weten dat een van de laatste plekken waar Abedi heenging, de flat was in het stadscentrum en van daaruit ging hij op weg naar de Manchester Arena'', luidt de verklaring.

De politie laat weten al veel over de 22-jarige Abedi te weten. Onder meer over hoe de bom was samengesteld, zijn handlangers, financiën, plekken waar hij geweest is en de bredere samenzwering van zijn actie.

Met de foto wil de politie alsnog meer te weten te komen over zijn handel en wandel sinds 18 mei, toen hij naar Engeland terugkeerde.

Politie Manchester publiceert foto's van zelfmoordterrorist

De Britse politie heeft een paar foto's vrijgegeven van Salman Abedi, de man die afgelopen maandag in Manchester een zelfmoordaanslag pleegde. De rechercheurs willen meer weten over de dagen voor de aanslag.

De hoop bestaat dat mensen Abedi (22) herkennen en iets kunnen vertellen over waar hij de dagen voor de aanslag heeft gezeten, wat hij heeft gedaan en met wie hij contact heeft gehad.

Het onderzoek heeft al veel informatie opgeleverd over de achtergrond van de aanslag en over Abedi zelf, zegt de politie, maar er zitten nog gaten in die informatie.

Baseballpet

Op de foto's is Abedi te zien op de avond van de aanslag, met een donkergekleurde gewatteerde jas aan en een zwarte baseballpet op. Over zijn schouders zijn de riemen van een rugzak te zien.

De politie wil vooral meer te weten komen over Abedi's verblijfplaats, activiteiten en contacten tussen donderdag 18 mei en maandag 22 mei. Bronnen bij Duitse en Turkse veiligheidsdiensten meldden donderdag dat hij rond die tijd in Istanbul is geweest. Mogelijk is hij ook doorgereisd naar zijn familie in Libië.

IS

Er moet onder meer duidelijk worden of Abedi in opdracht handelde van bijvoorbeeld IS. Die terreurgroep heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist, maar het is niet zeker of IS er daadwerkelijk achter zat.

Bij de aanslag op bezoekers van een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande kwamen 22 mensen om het leven. Onder de slachtoffers waren kinderen en ouders die hun kinderen kwamen ophalen.

http://nos.nl/artikel/2175309-politie-manchester-publiceert-foto-s-van-zelfmoordterrorist.html

Wonderlijk: je verwacht camerabeelden uit de foyer maar ze komen slechts met 2 foto's. De 2 laatstgenomen foto's van de 22-jarige die kort voor de aanslag nog in Turkije was. Was daar maar gebleven. Bij je vervelende neefjes.
Laatst gewijzigd:
Hetzelfde met 'Despacito'. Mensen downloaden volgens mij nog liever dat nummer dan 'One Last Time' ter nagedachtenis aan de slachtoffers, terwijl dat eerste nummer qua niveau overeenkomt met 'Bailando'; er zit niet echt een boodschap in. Mensen kiezen altijd nog voor hetgene waar ze niet geconfronteerd door raken, blijkbaar.
Broertje van Abedi (gefotografeerd met Nike-shirt en 762 kaliber AK-47) zit nu in de gevangenis. Had ie kunnen verwachten als ie afwist van de aanslag. Was dus ook gek.
Kan me nog herinneren dat na de aanslagen van het WTC, "Overcome" van Live ook niet tot de hoogste regionen wist door te dringen in de charts bijna overal wereldwijd,
Close To You (1)
https://open.spotify.com/user/2015nobody/playlist/1zG8fw46CWYjwTR4hJOBA5

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7551

Ariana Grande opende maandagavond haar optreden in de Manchester Arena met 'Be Alright'.

"Facts are useless against British madness":
https://youtu.be/eFo_rR90Tr8

Waar komt deze opmerking vandaan:

She did autographs and pics and was all smiles until she got to the elevator. And as soon as the doors shut, she said: "I hope they all fucking die."

Maar dat was een opmerking uit 2014.

Bizar: "The Ariana Grande Massacre was a happening on 22 May 2017 outside Manchester Arena in Bongistan after a concert by American tartlet Ariana Grande aka Arena Grenade, who was not hurt unfortunately. Over 9,000 people had the bad taste to want to see Ariana Grande on her "Dangerous Woman" Tour, and at least 100 people learned just how dangerous Ariana Grande really is."

"After the concert was over, an explosion reportedly happened in the foyer of the arena, in what appears to be a suicide bomb by a Muslim robot, with "nuts and bolts flying everywhere", possibly a nail bomb. Sources say a bomb went "bang bang into the room" and "bang bang all over you."

https://encyclopediadramatica.rs/Ariana_Grande_Massacre

Niet kunnen achterhalen wie hiervan de auteur is. Andere bizarre reacties:

"MULTIPLE CONFIRMED FATALITIES at Manchester Arena. The last time I listened to Ariana Grande I almost died too."

—David Leavitt, mocking 20+ dead Brits' shitty taste in music

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7553
https://cse.google.nl/cse/publicurl?cx=002370035068558835770:4w44hay03km

Reacties zonder enig medeleven:

* Who? Anyway, all the fucking pop-stars these days sound and look the same, so no big loss.
* The one time they terrorists attack an Ariana Grande concert and it has to be half a world a way from @zew0 Lifes not fair
* She's one of those sitcom stars who just HAD to have a music career as well for some reason
* Tweet sounds heartfelt as shit. Really. :p
* First Eagles of Death Metal, now Ariana Grande... I guess as long as they keep ridding the world of hipsters and conformists teenagers I'm fine with ISIS showing up from time to time.

https://forum.encyclopediadramatica.rs/threads/concert-in-england-is-da-bomb.28874/

Idiote reacties ook na de dood van Christina Grimmie:

* This is the most media coverage a "The Voice" contestant has received, and she only finished third. lol
* Her death will be overshadowed by Muhammad Ali's death coverage and she will quickly be forgotten by the masses like the D-list celebrity she is.
* D-list is being generous
* Celebrity is being generous.
* Pretty shit thing to be remembered for. Being a contestant on a singing competition that's even worse than American Idol.
* Rest in peace, O noble Florida Man. May your actions come to fruition and our thirst for teen girl tears be quenched.

https://forum.encyclopediadramatica.rs/threads/youtubes-christina-grimmie-gets-shot-by-florida-man-he-an-heros.25563/

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7555
Laatst gewijzigd:
Ouderlijk huis Ariana Grande zwaar bewaakt
Het ouderlijk huis van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande (23) wordt zwaar bewaakt als gevolg van de terroristische aanslag na haar concert in Manchester. TMZ vergelijkt de zwaarte van de bewaking bij haar thuis met de beveiliging van een staatshoofd.

BuzzE/Redactie 28-05-17, 18:32 Laatste update: 29-05-17, 14:03
7
8
Na de aanslag in Manchester zette Ariana een streep door zes concerten van The Dangerous Woman Tour. Ze vloog terug naar de Verenigde Staten, waar ze bezig is met de voorbereidingen van een benefietconcert dat ze waarschijnlijk aanstaande zondag in Manchester geeft voor de slachtoffers en de nabestaanden van de aanslag.

Op de website van TMZ is te zien dat het huis van haar moeder in Boca Raton is omgeven door auto's van de beveiliging en politiewagens. Politiebronnen melden dat Ariana's moeder Joan altijd kan rekenen op extra bewaking als haar dochter thuis is. De lokale politie surveilleert op eigen initiatief meer in de buurt als gevolg van de bomaanslag in Manchester.

http://www.ad.nl/show/ouderlijk-huis-ariana-grande-zwaar-bewaakt~adc0bb19/
Laatst gewijzigd:
Het schokkende is dat sommige sites de aanslag niet eens zo erg vinden omdat ze "toch maar een popartieste is die even betekenisloos klinkt als alle andere van vandaag de dag en haar dood dus niet zo'n gemis is". De verregaande domheid alleen al die aan zo'n opmerking ten grondslag ligt. En qua downloads lijkt 'One Last Time' in Nederland buiten de Top 40 te vallen terwijl de track in Engeland zondag op 2 binnenkwam. 22 doden en tig gewonden door de ergste aanslag in Engeland sinds 12 jaar en de meeste mensen in Nederland zijn het nummer nou alweer vergeten en fluiten vrolijk "Despacito". Dat nummer zal ik zéker nooit draaien in 'Close To You'; het symboliseert perfect de totale onverschilligheid naar wat er vorige week is gebeurd.

Als de politie beschikt over bewakingsbeelden van de dader van vóór de explosie betekent dat ook dat filmopnames van de explosie zélf in hun handen zijn.
Laatst gewijzigd:
Ariana Grande heeft in ieder geval en aardige line-up georganiseerd voor dat benefietconcert

Justin Bieber, Coldplay, Pharrell Williams, Miley Cyrus, Katy Perry, Usher, Take That en ex-One Direction-lid Niall Horan
En Ariana zelf natuurlijk.
Vraag is welke nummers van deze mensen het beste bij zo'n aangelegenheid met zo'n extreem negatieve aanleiding passen. Giants - Acoustic + Piano Alternative Version van Take That zou hier niet misstaan. Hoop dat mensen die hier op afkomen voor 'Despacito' teleurgesteld worden. Bieber kan er beter 'Love Yourself' laten horen. Wat rustige nummers en niet te hard en wild. Maar ik betwijfel of dat gaat gebeuren. En mis John Legend hier een beetje.

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7560

Weet je wie trouwens ook in het Old Trafford Cricket Ground in Manchester hebben opgetreden?
Eagles of Death Metal
Laatst gewijzigd:
Ik denk dat 'One Last Time' sowieso gezongen word, ter nagedachtenis. En misschien ook wel 'Just A Little Bit Of Your Heart', 'This Town' en 'Malibu'?
Grande staat 12 in de iTunes Top 40 (weekoverzicht di-ma). Viel in Nederland net buiten de top-10.

behaalde posities (vandaag)
Britse iTunes top 100 9 (↓5)
Nederlandse iTunes top 100 93 (↓43)

https://nl.randomize.be/iTunes-Top-100/stats/296375/ariana-grande-one-last-time

Maar de track gaat weer klimmen na zondag door het benefietconcert. Toch is het raar om te zien dat ook dáár het nummer zich al vrij snel bij de uitgang van de top-10 bevindt. De fans in Engeland haken nu al af. Het had daar 22 weken op 1 moeten staan. Voor elke dode 1 week 1. Niet 1 week 2 en daarna uit de top-10. Vind deze resultaten vrij zwak. De gebeurtenis is razendsnel uit het collectieve bewustzijn aan het wegebben en niet 'One Last Time' maar 'Despacito' heerst wereldwijd in de iTunes top-10. M.a.w.: het zal iedereen verder een rotzorg zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=GncqhAQD3gI

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7562
Laatst gewijzigd:
Ik hoorde vandaag ook iemand met ''kanker'' schelden, dus heel veel zijn het allang vergeten. Ik kreeg vandaag ook kritiek, doordat ik zei dat dat soort mensen de reden zijn dat we aanslagen tegenwoordig hebben. En toch is het zo. Sommige mensen willen het enkel niet bekennen. Maar toch, de aanslagplegers zijn eigenlijk ook maar gewone mensen, die een beetje ''onbeschoft'' zijn. Nou wil ik niet alle ''onbeschofte'' mensen over één kam scheren, maar als iedereen elkaar nou op een goede manier zou behandelen, zou er ook geen oorlog zijn.
60 -30 Isis - I Am
61 NEW Liam Gallagher - Wall of Glass

Vreemde combinatie.

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7563

"Stand up for the 22!" werd er tijdens het concert van Gallagher gescandeerd. Op de plek waar vorige week een Oasis-song werd gezongen worden nog steeds bloemen gelegd. Oasis hit Don’t Look Back in Anger has been has become a symbol of the city’s defiance after it was sung at many of the vigils held this week.

http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/sea-flowers-st-anns-square-13116514

Black Eyed Peas is intussen ook door de zangeres aan de line-up toegevoegd. Concerttickets waren vanochtend binnen 6 minuten uitverkocht en gratis voor de bezoekers van 22 mei. Robbie Williams doet zondag ook mee, hoor ik net op de radio. (17:00 uur) Waarom is Adele niet van de partij?

Pijnlijk:
Britse iTunes top 100 17 (↓8)
Laatst gewijzigd:
De terrorist in de uren voor de aanslag

Op foto 1 lijkt hij gewoon op een student die met een koffer achter zich op straat loopt. Hij passeert 4 bloembakken bij een rij bomen. Achter een klein muurtje zien we een tuin. De moordenaar kijkt naar de weg voor zich. "A11302002001 12:247 Rear Lambert Hall 22-May-2017 7:44:28 PM BST" staat er boven het beeld. Dat is 2 uur en 48 minuten voor de explosie. (Salman Abedi captured on CCTV on Granby Row just three hours before the attack on May 22) Op de kruising van een straat met 2 geparkeerde witte auto's zien we het figuur met de koffer achter zich op foto 2 een straat inslaan. Een man achter hem loopt de straat waar hij net uitkomt in. Vlakbij de achterste witte auto staat op de stoep een reclamebord met de afbeelding van een vrouw erop. Lacht de vrouw of huilt de vrouw? "IQ" staat op het groene bord boven haar. Het verkeersbord is grijs. De stoeptegels zijn grijs. De straattegels zijn grijs. Ook het asfalt waarop de moordenaar loopt lijkt grijs. De koffer is blauw. De jas en de rugzak zijn zwart. Wie is de man in de witte jas op de foto die de andere kant uitloopt? Heeft hij daar nog "Hello" tegen de moordenaar gezegd of liepen ze zwijgend aan elkaar voorbij? (Salman Abedi pictured on Granby Row) Foto 3 toont ons de promenade bij een winkelcentrum. De moordenaar heeft een witte plastic tas in z'n hand. 3 andere mensen op de foto passeren een ijskraam waarvan we de achterkant met 6 ijshoorntjes zien. De middelste ijsjes met ijsbolletjes lijken op 2 danseressen. Maar het zijn waarschijnlijk gewoon 2 ijshoorntjes met slagroom. Veel details in de winkelstraat. De achterkant van de ijskraam is bruin. De 8 ijsbolletjes erop zijn blauw, groen, geel, bruin, lichtbruin en rose. Vlakbij de moordenaar ligt witte troep op de grond. Of zijn het regendruppels op de camera? De man op de voorgrond heeft welmogelijk een mobiel in z'n handen en leest misschien net het nieuws van die dag. Nu is de foto met hem erop zélf in het nieuws. Gewoon een vage gestalte in een winkelstraat waar de moordenaar net langskwam. Kwam er ergens muziek uit speakers? Of was het stil in de straat? De andere 2 mensen lopen in de richting van de moordenaar die staat te pinnen bij een giromaat. 2 mensen lopen naar de rij. Dan wordt nog een vierde persoon achter de derde zichtbaar. Die loopt in de andere straat en zie je eerst niet: het is een vage donkere gestalte met 2 voeten verstopt in het straatbeeld. Of is het toch een soort reclamebord? We zien 4 of 5 mensen, 2 fietsen en veel etalages. Hoeveel heeft de moordenaar gepind? Heeft de man na hem nog een praatje met hem gemaakt? Of liep hij zonder een woord met hem te wisselen naar de geldautomaat? Vergat de moordenaar de transactiebon? Viel de bon op de grond en dwarrelde hij door de straat, onopvallend tussen de andere troep? Verder in de straat nog een onbenoembaar hokje waar iets als "Max" opgeschreven lijkt te staan. Daarachter een bord met richtingaanwijzende straatnamen. Geen straat erop is leesbaar. (Salman Abedi, left, is spotted on CCTV on Market Street) Op foto 4 staat de moordenaar tussen mensen die onherkenbaar zijn gemaakt d.m.v. computerachtige kleurenblokken. Z'n Nike-achtige schoenen hebben een zwart randje. Achter hem een blauw bord. Als je de foto verkleind ziet, zie je 2 menselijke gestaltes vlak naast hem. Hij staat met andere mensen bij een balie. (Salman Abedi at Manchester Airport) Foto 5 is gemaakt bij een uitgang tegenover een bord "No entry". Zonlicht valt op z'n haar. Hij loopt door een gang naar buiten. De linkerhand waarmee hij later de detonator zal indrukken die hemzelf en 22 anderen zal vernietigen is leeg. In z'n andere hand de rugtas met de explosieven. Of een jas. Verder op de foto 2 andere mensen die ook ergens naartoe moeten maar je ziet hun hoofden niet. Je ziet hier alleen zijn hoofd van zeer dichtbij. Hij stapt naar buiten bij het rode No Entry bord. "You are in a restricted zone. Please turn around and leave immediately. If you have left your luggage behind you must contact the information desk at arrivals" staat erop. De onderste zin is niet leesbaar. (Salman Abedi captured on CCTV at Manchester Airport) Op foto 6 loopt ie een hoek om, een straat in. Een foto waar je niet veel over kunt beweren. Hij loopt langs een rode bakstenen muur op een straathoek waar verder niks gebeurt. Het gezicht is hier weer wat verder weg. (Photo: GMP) Op de laatste foto zien we de griezel van de achterkant, kijkend naar mogelijk z'n mobiel, in z'n andere hand de blauwe koffer. Het beeld lijkt gemaakt door een camera bij de ingang van een bankgebouw. (Photo: GMP) Kort daarna, hoor ik in het nieuws van 06:00 uur, zoveel dagen later, het bericht dat een man in een casino in Manilla zelfmoord pleegde nadat ie daar eerst 36 mensen liet verstikken in de rook, op de Filippijnen waar Ariana Grande net weer 1 staat in de Soundtracklijst met 'Beauty and the Beast', bijgestaan door John Legend.

http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/new-cctv-images-manchester-arena-13126223
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7570
Laatst gewijzigd:
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7571

Due to a terrorist threat the police have advised us to interrupt the festival. We ask all festival visitors to leave the festival site in a calm and controlled manner towards the exits and camping grounds. We have to support the police investigations. All visitors will be kept informed about any developments on all Rock am Ring Social Media channels, radio and the speakers. We hope that the festival will continue tomorrow. Thank you for your cooperation.

http://www.thedrive.com/news/11104/nurburgring-music-festival-rock-am-ring-interrupted-by-terrorist-threat
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7572

Het is anderhalve week na 'Manchester'.
Laatst gewijzigd:
Morgen gaat Ariana Grande het benefietconcert geven. Ik ben erg benieuwd wat voor invloed dit op de hitlijsten volgende week heeft!
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7583

De laatste avond/nacht voor het benefietconcert dat zondagavond 19:00 uur door diverse radiostations en ook op de t.v. zal worden uitgezonden. Zondag is het geworden, de zondag van het benefietconcert. De radio staat zacht aan, kan het nieuws steeds net niet volgen. Mis ik iets? Ik kijk om 04:37 even naar het nieuws op internet en kan m'n ogen amper geloven:

London Bridge terror attack - Several dead after van hits pedestrians amid reports of stabbings in Borough Market

A number of people were reportedly hit by a vehicle on London Bridge in central London.

En zo begint dan de zondag die vandaag in het teken zou staan van de slachtoffers van 22 mei. Iemand heeft opzettelijk met een voertuig mensen in Londen aangereden aan de vooravond van het benefietconcert in Manchester. En een aantal van die mensen zijn nu ook dood. Óók voor niets. Hoe krankzinnig moet het nieuws nog worden? Toegegeven: het zat wel in m'n achterhoofd even, de vraag: zal een gek nog iets gaan uithalen? Ja dus. Maar ik had het eigenlijk helemaal niet verwacht. Het idee dat iemand een dag voor het benefietconcert opzettelijk in Londen mensen gaat doodrijden en hun keel doorsnijden kán je niet verzinnen.

22:51 'Vehicle has hit a number of people'
Police are responding to reports that a van has hit a number of pedestrians on London Bridge in central London.

23:06 Witness says 'van veered off road into crowd of people'
'A white van driver came speeding - probably about 50mph - veered off the road into the crowds of people who were walking along the pavement. “He swerved right round me and then hit about five or six people. He hit about two people in front of me and then three behind. I’d say there are about four severely injured people. They all have paramedics assisting them at the moment.”

23:44 A taxi driver called Chris told LBC he saw men armed with foot-long knives after a van drove onto the pavement.
He told the station:

I didn’t see the van mount the kerb, but I saw everything else. A van came from London Bridge itself, went between the traffic light system and rammed it towards the steps. It knocked loads of people down. Then three men got out with long blades, 12 inches long and went randomly along Borough High Street stabbing people at random. I saw a young girl stabbed in the chest.

1:41 Alex Shellum was in The Mudlark pub, close to London Bridge, at around 10pm when a woman in her early 20s ‘staggered into the pub’. He told BBC News: She was bleeding heavily from the neck and from her mouth. It appeared to myself and to my friends that her throat had been cut. People went to her aid.

1:46 Reports of three explosions near Borough Market
Harry Yorke is a reporter at the scene and said he heard ‘three explosions’ Harry Yorke: I'm close to Borough at Parker st. We have just heard three explosions in five minutes #LondonBridge

02:46 Ariana 'praying for London'
Ariana Grande has tweeted about tonight’s incidents in the capital...
Praying for London ♡

02:17 Trump tweet
Donald J. Trump: Whatever the United States can do to help out in London and the U. K., we will be there - WE ARE WITH YOU. GOD BLESS

02:53 Statement from President Macron
French Embassy UK
FranceintheUK
"France stands by the UK, today more than ever! My thoughts are with the victims and their families" says President Macron

http://www.manchestereveningnews.co.uk/news/greater-manchester-news/london-bridge-terror-attack-fatalities-13134400

3 daders zouden intussen zijn omgebracht op de dag van het benefietconcert.

https://www.instagram.com/p/BU5JN9hlX-e/
3 daders gooien hun eigen en andermans leven gewoon weg op de dag van of aan de vooravond van een benefietconcert voor de doden en slachtoffers van 22 mei. Met het programma 'Close To You' had ik toch iets anders bedoeld. Wilde aflevering 2 vanavond eigenlijk op dezelfde wijze aanpakken als vorige week. Maar nu dit erdoorheenkomt wordt het helemaal een krankzinnige aflevering. Wilde op deze 4de juni vanavond weer muziek draaien die ging over 22 mei. Maar deze gebeurtenissen van zaterdagavond 3 juni zijn vrijwel even idioot of misschien wel nóg idioter. Nietsvermoedende mensen worden wederom als speelbal gebruikt en hun levens weggegooid. En wéér mag Ariana Grande zich schuldig voelen want men heeft dit opzettelijk juist op de zaterdagavond gedaan vóór het benefietconcert zodat het de hele zondag het nieuws zou domineren. Ik zou het benefietconcert vandaag afgelasten en ook niet meer opnieuw doen. Mensen zijn écht gek. Als je zoiets op zaterdagavond laat, vlak voor zo'n concert, in je harses haalt dan ben je écht volslagen krankzinnig. De hele actie was alleen maar bedoeld om op zondag 4 juni de aandacht van maandagavond 22 mei én van het benefietconcert van vanavond opzettelijk af te leiden naar een nieuwe massaslachting. Dat is gelukt. Dus het benefietconcert is nutteloos geworden en is in de schaduw van nieuw lijden geplaatst. Ga maar naar huis, Ariana. Iedereen zal het wel begrijpen. 22 mei is, niet zonder reden, 3 juni geworden. Ik hoop dat het concert daarom vanavond niet meer doorgaat. Haar verklaring om in reactie op de terreur 'luider te zingen' heeft gisteravond mogelijk nog 6 nieuwe terreurdoden opgeroepen. Dan zou ik, als ik haar was, er het zwijgen toe doen. Wat voor boodschap moet je als zangeres nog hebben aan zóveel idioterie en waanzin?

En als het benefietconcert vanavond wél doorgaat, gaat het dan over 22 mei of over 3 juni of over allebei? Wat voor zin heeft stilstaan bij een explosie tijdens een concert als aan de vooravond van dat concert er zo kort na 22 mei in de buurt nóg 'ns 6 mensen door achterlijke terreur om zeep worden geholpen en een nog grotere hoeveelheid mensen wéér in het ziekenhuis belandt? 'Where is the Love?' zouden The Black Eyed Peas vanavond gaan zingen. Nou, de laatste tijd dus zeker niet in Engeland. Deze terreuractie was mogelijk alleen maar bedoeld om de artiesten van het benefietconcert vandaag te ontregelen. Dus hoe reageren de artiesten op het benefietconcertverstorende bloedbad in de Engelse hoofdstad? Hebben ze er nog zin in vandaag of denken ze van "Nou, van mij hoeft het niet meer"? Ik kán me die reactie voorstellen.

En wat ging er om in de harsessen van de daders? Door wie werden ze betaald en waarom? Hoeveel lopen er nog vrij rond op de dag van het benefietconcert? Zijn het de handlangers van Salman Abedi? Ze zijn nog gevaarlijker geworden dan de idioot die zich op 22 mei opblies. Want het is nog niet genoeg geweest in Engeland. Vooral en juist ook deze zondag moest in het hart van Engeland door het tuig ook nog even worden verpest. En niet geheel toevallig is hier weer gekozen voor een tijdstip op de late avond waarop niemand zoiets verwacht. En net als de explosie op 22 mei had ik ook dit bizarre nieuws op de late avond weer nèt niet meegekregen.

Bizar:
https://www.youtube.com/watch?v=teyzVfw3g_g
''ISIS was created by The United States", denkt deze meneer:
https://www.youtube.com/watch?v=teyzVfw3g_g
"Have a lot of fun this weekend", zegt Armin van Buuren in A.S.O.T. 816. "Here is The Tune of the Week: FaceOff."
Generation 11 zingt Numb Waves:
https://soundcloud.com/search?q=generation%2011%20numb%20waves
Laatst gewijzigd:
WHAT THE FUCK, dit is echt niet normaal meer. Vanmiddag wordt het benefietconcert van Ariana Grande gegeven. Volgens mij wordt er héééél streng beveiligd, en er komt volgens mij ook een soort van stalen wand om de Manchester Arena heen. Hiernaast heeft Ariana Grande de afgelopen dagen (jonge) slachtoffers die bij haar concert op 22 mei zijn omgekomen in ziekenhuizen bezocht.
"...zijn omgekomen." Je bedoelt hier: "...zijn verwond."

Tóch gaat het om 19:00 uur zometeen gewoon allemaal door. Maar het zal een raar benefietconcert worden. De artiesten zullen verward zijn door het krankzinnige nieuws. Vind de opmerking van Trump "God Bless" van vannacht ook vrij merkwaardig. De goede God is zeker niet het eerste waar ik aan denk als ik zoiets lees.. God zegene het door dit bloedbad verstoorde benefietconcert? Het klimaatakkoord waar Trump uitstapt? Of: God zegene de overheid die ISIS in het leven riep om gewelddadidige acties in het Midden Oosten te kunnen blijven legitimeren? (Denk dat de man in het YouTube-filmpje een punt heeft. Dit ligt er allemaal wel érg dik bovenop. Het klinkt net zo idioot als "GOD BLESS THE TWIN TOWERS!" Denk even ná, man.) "And everybody's praying for peace. But who's gonna protect us from the Police?" zingt Elijah Blake:
https://www.youtube.com/watch?v=361pa9Q2SBg
Of God zegene de politie die de 3 daders doodschoot? "Gij zult niet doden," was het toch, Donald? Dus werd daar volgens God eerder te snel het pistool getrokken, als je bij deze terreurdaad de Bijbel dan toch onmiddellijk als een soort leidraad wilt nemen. Je kan bij dit soort zaken beter je verstand gebruiken i.p.v. als twitterend staatshoofd in oppervlakkige godsdienstige cliché's te vervallen. Daar koopt geen hond wat voor op de dag van het Grote Ariana Grande "God Bless" Pinksterconcert. Hoeveel mensen zijn vannacht door hun kop geschoten? "God bless all imbeciles!" Nee: God zegent helemaal geen politiemensen die 15-jarigen doodschieten in Amerika en God zegent ook geen politiemensen die in Engeland figuren doodschieten. Dus dat is GELUL! Pure lulkoek dat God een politie-apparaat zou zegenen dat daders op de dag van een benefietconcert direct om zeep helpt. Die sla je in de boeien en sleept ze voor het gerecht. Dan kan daarna levenslang volgen. Maar we schieten ze in een rechtsstaat geen kogel door hun kop tijdens Pinksteren. Dat vindt God helemaal niet leuk, Trump. En Ariana Grande en al die artiesten die zodirect voor de 22 doden van 22-5 moeten spelen óók niet.
https://www.youtube.com/watch?v=efZlVTcp0oM
Don't believe in Jesus Heaven knows I'm wasting my time
https://www.youtube.com/watch?v=nzWc3ibJzNY
May 1st
https://www.youtube.com/watch?v=j7wv9nHudRg

Close To You (2)
https://open.spotify.com/user/2015nobody/playlist/3b1oEoq9VhII6DhluKvXL1

MTV
http://www.mtv.com/one-love-manchester/live

NPO 3
https://www.npo.nl/npo3

Het geherrie van 3FM is écht niet te harden op zondagavond. Niet dat ik hoofdpijn krijg. Maar hoor die nieuwssoldaten 'ns braaf nieuws van een papiertje lezen. Giel klinkt daarbij schreeuwerig, doet net alsof iedereens kop vanavond naar PinkPop staat en die nieuwslezer klinkt dom. Verder duren de reclameblokken ook veel te lang. Schaf die zooi in godsnaam af op zondag, wat een vreselijke bak herrie. Geen wonder dat luisteraars weghollen. Overgecommercialiseerde gemaakte vrolijkheid van jocks die ook nog een 'jolige' band hebben met de al even leeghoofdige nieuwslezers.

Live concert wordt op t.v. na 20:00 uur ingeleid door Michiel Veenstra die daar live aanwezig is. Marcus Mumford begint. Dan zie ik Shine van Take That. Het publiek gaat uit haar dak. Vind dit nog niet echt interessant. Love Shines van Fleetwood Mac was hier een beter nummer geweest. Take That - Giants in niet de rustige acoustische uitvoering maar de gewone. Muziek speelt gewoon door, ik zit op internet ondertussen gewoon wat anders te doen. Ze hadden beter met The Black Eyed Peas kunnen openen, of Coldplay. Op Take That knap ik op dit moment een beetje af. "We can rule the world." Gary Barlow verwelkomt Robbie Williams die "Strong" gaat zingen. Vraag me ondertussen ernstig af door wie de terroristen gisteravond betaald zijn. Als onze overheden hier ook maar íets mee te maken hebben komt dat neer op het publiek laten slikken van leugens. 'Angels' van massa-entertainer Robbie Williams nu. Lichtpuntje: Take That speelde maar 3 nummers. Dus dat schiet vanavond lekker op. "Manchester, we're strong" blèrt het publiek Williams na. "All our hearts are with Manchester. There's no end to love. We see each other again when the stars fall from the sky." Dan kwekt Veenstra uitgebreid door Pharrell Williams' Lucky heen om o.a. uit te leggen dat Pharrell een nummer met Ariana heeft opgenomen en ons na een half uur nog 'ns bij te praten over Marcus Mumford (want timing hebben we bij 3FM vanavond ook maling aan). Duidelijk dat men kiest voor de wat wildere nummers. Miley Cyrus zingt 'Happy' met Pharrell. Nogal misplaatst enthousiasme na 7 doden in Londen. Lijkt me vrij moeilijk om de lyrics van 'Happy' met de laatste berichtgevingen te rijmen. "Manchester" begint Miley Cyrus maar ze wordt onderbroken door Veenstra die een gesprek begint met Angelique Houtveen. De dj breekt in tijdens nummers en terwijl een zangeres het publiek toespreekt. De 3FM-aanpak komt wat onbeholpen over. "Inspired" is wel een rustig nummer. "Enjoy this show!" Ook zij dus maar 2 nummers. Dan weer Veenstra die Niall Horan aankondigt voor het eerst zonder er doorheen te praten. "Manchester, you all look beautiful! I'm addicted to this place," zegt Nihall en zingt "This Town." Terwijl hij dit nummer speelt lopen de herinneringen van al het zinloze lijden en verdriet door m'n hoofd. Ook hij speelde maar 2 nummers. Co-producers van vanavond worden toegejuichd. Dan weer Veenstra erdoorheen terwijl er iemand anders staat te praten (speech van co-producer Scooter Braun). "Please say hello to all these kids" (in ziekenhuis). "Manchester, your brave is our hope. Evil will test us. ...a worldwide community... ...tomorrows ripped away from them". "Ladies and gentlemen: Ariana Grande!" Lichtshow is bezig op het podium. In de lucht hangt een wolk. "For our angels" staat er op een papiertje in het publiek. Ze is niet van plan om haar repertoire vanavond aan te passen en begint gewoon met een druk nummer. "Break Free" erachteraan. Verrassing is Stevie Wonder. Maar dat was een videoboodschap. Dan Little Mix. Maar dat doet me weer vrij weinig. Daarna weer Ariana. Ditmaal met voor haar doen iets rustigs. Dan valt de naam The Black Eyed Peas. "What's up, London?" Where Is The Love? "Wrong information always shown by the media." Het nummer ontaardt in een wat schreeuwerige uitvoering waardoor het tóch nog gaat irriteren. Dan praat Veenstra ons weer bij. (Man moet toch iets daar.) Ariana komt voor de tweede keer terug met een rustig maar totaal niet interessant nummer. Een zingende vrouw achter de piano. Vraag me af: is dit wel Ariana? Ze lijkt er helemáál niet op, het klinkt vals en het nummer ken ik ook niet. Camera zoemt in op St. Ann's Square. Vader die er niet bij is spreekt het publiek toe. "Have a good evening." Meisje van Parrs Wood High School Choir begint een nummer. "God is worth fighting for." Of iets dergelijks. Ariana staat op het podium bij het meisje. "You are my everything." De 3FM-jock is weer aan het woord. MAC MILLER samen met Ariana Grande daarna. Het is nog steeds licht tijdens het concert. Kijk je ook, Lil' Kleine? Je kan al 5 Pond doneren! Dan weer Grande + Miller met een funky nummer. Daarna "Don't Dream It's Over" van Crowded House, gezongen door Miley Cyrus en Ariana Grande. "Everybody thank you so much for being here." "Thank you for having me over here. We love you so much." Er volgt een indrukwekkende en emotionele toespraak van de zangeres, gevolgd door 'Side to Side'. Katy Perry: "It's a beautiful night over here." Touch the person next to you and say "I Love You. Do it, even if you're at home." Rustig nummer daarna. "This is the part of me" Een vader met een meisje op z'n schouder. "Are you ready to roar?" Justin Bieber verschijnt hierna en speelt "Love Yourself". De gigantische mensenmassa dreunt de tekst uit haar hoofd woord voor woord mee. Hij roept de massa op om "Liefde!" te schreeuwen en speelt op gitaar dan een tweede nummer. Weer wordt massaal meegeblèrd. Dan begint ie te huilen en over God en duisternis te praten. Veenstra kondigt alvast Coldplay aan. Maar eerst komt Ariana Grande nog een keer. "We komen zo terug met een verrassing voor jullie," zegt ze (zaak wordt als ondertitel meevertaald). Een serie "We stand with Manchester"-uitspraken van diverse artiesten, afsluitend met een videoboodschap van Paul McCartney. Dan is eindelijk Coldplay aan de beurt. Ariana Grande danst op het podium mee terwijl Chris Martin "Don't Look Back in Anger" zingt. Het publiek kan de tekst via het podium meezingen. Nog 35 minuten duurt One Love Manchester. Het derde nummer is Viva La Vida. Coldplay is vanavond na Ariana Grande de enige act die 4 of meer nummers ten gehore brengt. "I don't want somebody with some superhuman gifts..." 4 spelen ze er. Dan weer Veenstra die over Oasis begint. Liam Gallagher die eerst niet zou komen omdat ie afspraken in Duitsland had staat hier dan toch, zonder z'n broertje. I♡MCR staat er achter hem. In Engeland is het ondertussen al vrij donker. Gallagher speelt 'Live Forever' uit 1994 als derde. Daarna One Last Time - Ariana Grande & friends en ter afsluiting iets solo van Ariana. Show loopt uit. 23:05 zou het afgelopen zijn. Om 23:13 is het afgelopen.

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7585
https://www.youtube.com/watch?v=w5YLHNZXYro
Laatst gewijzigd:
Don't Look Back in Anger met Chris Martin en zijn Coldplays maakte vanavond op mij de meeste indruk. maar ook Viva La Vida .Hoop vloeit door de aderen. Ariana Grande Somewhere Over The Rainbow was ook treffend. ..Bieber deed erg bescheiden en ingetogen 2 van zijn grootste hits op gitaar .Moet wel beter zijn dan wat ie op Pinkpop deed.
Ik vond het nummer "This Town" van Niall Horan het hoogtepunt. Het paste precies bij de sfeer. Ook de toespraak van Ariana Grande vond ik erg ontroerend. En misschien ook wel 'One Last Time' met alle door haar in korte tijd opgetrommelde artiesten.
Laatst gewijzigd:
Horan deed het ook overtuigend. Liedje doet me altijd een beetje denken aan Hey There Deliah van Plain White T's maar ook aan A Team van Ed Sheeran. Maar dat terzijde.
Coldplay was toch wel het hoogtepunt van de avond, en waar was Adele, als er iemand bij had moeten zijn als meest succesvolste zangeres sinds 2000 die afkomstig is uit de UK is zij het wel, en had ze er bij moeten zijn
Laatst gewijzigd:
Wat een prachtig concert was het! Muziek voor ieder wils. Ik vond trouwens dat Katy Perry verassend zuiver zong. Oké, ze is niet iemand die vaak hoge noten zingt, maar ze had bij 'Roar' wel een héle lange noot aan het einde vastgehouden en ik hoorde vrijwel geen valse noten. Ariana Grande klonk iets minder dan normaal, maar wat verwacht je na twee hele zware weken? Dan is zingen niet je prioriteit op het moment, en misschien heeft ze niet eens heel goed kunnen oefenen. Daarnaast kwamen er natuurlijk ook veel emoties bij haar los. Toch heeft ze het goed gedaan en de hoge noten klonken goed. Niall Horan en Little Mix waren een grote verassing, met als klap op de vuurpijl die Liam, oudlid van Oasis!

Oja Sipko, natuurlijk, ik zie het nu pas. Bedankt dat je het even meldt!

Adele is volgens mij niet een echt goede vriendin van Ariana Grande, BingTheKing. Ik miste artiesten als Lady Gaga, Rihanna en Beyoncé ook, ook al zijn ze ergens anders geboren.
Riri is in Barbados geboren, waar Margriet Eshuijs nog over heeft gezongen. Maar die single flopte in dit pokkenland. Liever Eshuijs dan EO-zus! Maar het nummer is nergens te vinden op internet. Heb net even zitten zoeken. Misschien Spotify. Ja:

https://open.spotify.com/user/2015nobody/playlist/3SkTRfqcnF72a1IzyOGHgS
http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=st&year=1983&date=19830507

11.990

Ja, érg raar dat Rihanna niet meedeed om de muzikale vuist tegen de terreur wat sterker te maken. Misschien geloofde ze als ex-Chris Brown-mishandelde gewoon niet in een duizend(en)koppig "Liefde!" Adele haakte ook al eerder af bij een Band Aid-reunion. De beweegreden van Beyoncé om niet mee te doen is mij onbekend. Maar je ziet: ook al schrijf je je vingers blauw aan bestrijdingen van terreur of organiseert zo'n benefietconcert, het gaat tóch wel door. Dat is het tragische. Het is niet eens uitgesloten dat het ons via de overheid in een gemaskeerde vorm wordt opgelegd zodat wij massaal denken dat het een ander is die ons aanvalt. Waarom werden de terroristen op 1ste Pinksterdag meteen doodgeschoten en niet overmeesterd en gevangen genomen om hen zodoende informatie te laten prijsgeven en kwam Trump er meteen 's nachts bovenop met zijn God Bless-twitter? Nu weten we nóg niks. Of was dat ook de bedoeling? En dat hele idee van 'Scheiding van Kerk en Staat' schiet in 2017 dus niet op. Scheiding van Kerk en Twitter lijkt me een betere aanpak.

YouTube-overzicht 1:
http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7585

Zal ook nog even kijken waar alle One Love Manchester acts na zondag middernacht in de iTuneslijst zijn beland. Nihall Horan stond 8 en 'One Last Time' op 5, geloof ik.

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7584

1 = Luis Fonsi - Despacito (feat. Daddy Yankee)
2 +11 The Chainsmokers & Coldplay - Something Just Like This
5 +23 Ariana Grande - One Last Time
8 +70 Niall Horan - This Town
12 -2 Luis Fonsi & Daddy Yankee - Despacito (Remix) [feat. Justin Bieber]
13 +16 Katy Perry - Chained To the Rhythm (feat. Skip Marley)
14 +6 DJ Khaled - I'm the One (feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper & Lil Wayne)
17 NEW Coldplay - Fix You
22 +1 Miley Cyrus - Malibu
25 -1 Katy Perry - Bon Appétit (feat. Migos)
35 +13 Niall Horan - Slow Hands
43 NEW Oasis - Don't Look Back In Anger
50 NEW Ariana Grande - One Last Time
54 -5 Katy Perry - Swish Swish (feat. Nicki Minaj)
56 NEW Coldplay - Viva La Vida
57 NEW The Black Eyed Peas - Where Is the Love?
59 NEW Ariana Grande - Side To Side (feat. Nicki Minaj)
79 NEW Oasis - Live Forever
80 NEW Coldplay - A Sky Full of Stars
90 NEW Oasis - Don't Look Back In Anger
91 NEW Robbie Williams - Angels
97 +37 Justin Bieber - Love Yourself
98 NEW Ariana Grande - Break Free (feat. Zedd)
109 +13 Liam Gallagher - Wall of Glass
111 +44 The Chainsmokers & Coldplay - Something Just Like This
112 NEW MAC MILLER - Dang! (feat. Anderson .Paak)
113 NEW Pharrell Williams - Happy (from "Despicable Me 2")
114 +22 Coldplay - Hymn for the Weekend
118 NEW Little Mix - Wings
122 NEW Crowded House - Don't Dream It's Over
124 NEW Coldplay - Clocks
125 NEW Coldplay - Adventure of a Lifetime
140 NEW Ariana Grande & The Weeknd - Love Me Harder
152 NEW Oasis - Wonderwall
158 NEW Katy Perry - Roar
159 NEW Coldplay - Magic
163 NEW Ariana Grande - The Way (feat. Mac Miller)
166 NEW Ariana Grande - Into You
175 NEW Coldplay - Up&Up
186 NEW Justin Bieber - Sorry
187 NEW Justin Bieber - What Do You Mean?
201 Ariana Grande Be Alright
212 Daft Punk Get Lucky (Radio Edit) [feat. Pharrell Williams]
214 Katy Perry Roar
215 Coldplay Magic
220 John Lennon Imagine
225 Katy Perry Firework
232 Katy Perry Part of Me
236 ZAYN & Taylor Swift I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)
249 Calvin Harris Heatstroke (feat. Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande)
255 Coldplay Viva la Vida (Live)
260 Katy Perry Chained To the Rhythm (feat. Skip Marley)
271 The Beatles With a Little Help From My Friends (Remix)
277 Ariana Grande My Everything
290 The Chainsmokers & Coldplay Something Just Like This (Don Diablo Remix)
294 Mumford & Sons Timshel
298 The Black Eyed Peas I Gotta Feeling
312 Coldplay Speed of Sound
321 Coldplay Everglow
331 Coldplay The Scientist
334 Maarten Peters & Margriet Eshuijs Alpe d'HuZes
354 Take That Rule the World (Radio Edit)
360 Justin Bieber Company
408 Little Mix Secret Love Song, Pt. II
419 The Beatles When I'm Sixty-Four (Remix)
420 Robbie Williams Strong
422 Take That Giants
423 Oasis Live Forever
452 Katy Perry Dark Horse (feat. Juicy J)
456 The Script Hall of Fame (feat. will.i.am)
479 The Black Eyed Peas Meet Me Halfway
532 The Beatles Here Comes the Sun
538 Coldplay Yellow
591 Rammstein Du hast
598 Ariana Grande Dangerous Woman
630 Rammstein Sonne
636 The Beatles Yesterday
638 Robbie Williams Angels
669 Little Mix Touch
678 Coldplay Fix You (Live)
682 Fergie London Bridge
701 The Beatles A Day In the Life (Remix)
711 Robbie Williams Mr. Bojangles
712 Rammstein Mutter
717 Ariana Grande Everyday (feat. Future)
726 The Beatles She's Leaving Home (Remix)
731 Maarten Peters en Margriet Eshuijs Dichter Bij De Hemel Kom Ik Niet
733 The Beatles Lucy In the Sky With Diamonds (Remix)
797 Justin Bieber Children
806 The Beatles Penny Lane (Stereo Mix 2017)
807 Katy Perry Chained to the Rhythm (Oliver Heldens Remix)
815 The Beatles Lovely Rita (Remix)
831 Ariana Grande One Last Time
835 Robbie Williams Angels (Live at Knebworth)
879 MAC MILLER Dang! (feat. Anderson .Paak) [Radio Edit]
891 The Beatles Fixing a Hole (Remix)
892 U2 & The Black Eyed Peas Where Is the Love / One (Live)
917 Apollo 440 Tears of the Gods
966 John Paul Young Love Is In the Air
1113 will.i.am Scream & Shout (feat. Britney Spears)
1136 Robbie Williams Candy
1144 Pharrell Williams Happy
1155 will.i.am This Is Love (feat. Eva Simons)
1185 Daft Punk Get Lucky (feat. Pharrell Williams & Nile Rodgers)
1195 Rihanna and Kanye West and Paul McCartney FourFiveSeconds
1199 The Black Eyed Peas The Time (Dirty Bit)
1252 One Direction One Way or Another (Teenage Kicks)
1255 Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj Bang Bang
1259 will.i.am #thatPOWER (feat. Justin Bieber)
1281 Katy Perry I Kissed a Girl
1286 One Direction What Makes You Beautiful
1374 Coldplay Christmas Lights
1432 Ariana Grande Problem (feat. Iggy Azalea)

Je zou bijna vergeten: 37 jaar geleden werd John Lennon vermoord door eenzelfde soort gek. Dus was ook de videoboodschap van Paul McCartney voor mij op deze bizarre zondag een hoogtepunt.

Kan me niet herinneren dat ik Usher heb gezien. Maar die staat hier ook niet tussen.

De Britse politie heeft maandag de namen bekendgemaakt van twee terroristen die zaterdagavond dood en verderf zaaiden op de Londen Bridge en in de buurt ervan. Het gaat om Khuram Shazad Butt (27) en Rachid Redouane (30). Vraag is: op wiens commando is dit precies aan de vooravond van het benefietconcert gebeurd en waarom werden ze direct door de Engelse politie doodgeschoten en niet gearresteerd waarna weer huiszoekinkje volgde? Als het gaat om het oprollen van netwerken schiet je als agent toch eerst in een been i.p.v. in het hart? Dan had Trump tijdens Pinksteren olijk "God bless waterboarding!" kunnen twitteren i.p.v. in cliché's te vervallen. De Engelse Pinksterkogels van die zelfbenoemde helden kunnen nog geld waard worden. De Londense 'One Love Manchester-bullets', nog waardevoller dan de haren van The Beatles. Waarom twitterde Trump de wereld niet dè les van dit Pinksterweekend: "God zegent éérst het raak schieten en dán pas het denken"? Ideale slogan ook voor op de racistische Dollar. Én een ideale titel voor Beyoncé's volgende albumrelease.

https://www.youtube.com/watch?v=i7cFg5cmdaA
Laatst gewijzigd:
Was zeer geroerd door dit concert. Het was zo'n show dat we nog in jaren zullen herinneren.
Ik dacht dat Usher ook op zou gaan treden, maar goed. Ik kreeg kriebels van 'Inspired', het (nieuwe?) nummer van Miley Cyrus. Ze zong erg goed! Ook Niall Horan en Ariana Grande deden het vocaal gezien goed.
Het is toch wel triest om te constateren dat de spotifylijst van Nederland nauwelijks beïnvloed wordt door de aanslagen en het benefietconcert.

Blijkbaar zijn de pubers met andere dingen bezig.
Aikanaro, ik denk dat het voor Nederlandse pubers een ver van mijn bed gebeuren is, en dat daarom de spotifylijst niet beinvloed wordt door wat er in Engeland gebeurt is, de afgelopen 2 weken
Het leven gaat door nu, ondanks de aanslagen.. iedereen is het alweer vergeten, lijkt het. Nou, ik niet hoor.. Ariana Grande heeft 'One Last Time' opnieuw uitgebracht en ze heeft ook haar coverversie van 'Over The Rainbow' uitgerbacht. Ik ben benieuwd of het wat in de Single Top 100 doet. In iedergeval gaan veel van Lil Kleine dalen vrijdag!
Spotify heeft 3 dagen geleden de 39 tijdens One Love Manchester gespeelde live-songs/-dingetjes in 1 playlist gezet. Wilde die lijst hier toen direct al plaatsen maar werd 6 juni j.l. plotseling verstoord door enige onverwachte belemmeringen vanuit wijlen Rob Out's Tipparadebedstee, die als zombie is teruggekeerd op aarde. Het gekke is: het qua song aantal maal gestreamd valt op Spotify niet te achterhalen als je bijv. Marcus Mumford intikt.

1 Timshel - Marcus Mumford
2 Shine - Take That
3 Giants - Take That
4 Rule the World - Take That
5 Strong - Robbie Williams
6 Angels - Robbie Williams
7 Get Lucky - Pharrell Williams
8 Happy - Pharrel Williams
9 Inspired - Miley Cyrus
10 Slow Hands - Niall Horan
11 This Town - Niall Horan
12 Producer Interlude - Various Artists
13 Be Alright - Ariana Grande
14 Break Free - Ariana Grande
15 Clip - Stevie Wonder
16 Wings - Little Mix
17 Better Days - Ariana Grande
18 Where is the Love - Black Eyed Peas
19 Hide and Seak - Imogen Heap
20 Clip - David Beckham
21 My Everything - Ariana Grande
22 The Way - Ariana Grande
23 Dang - MAC MILLER
24 Don't Dream It's Over - Ariana Grande
25 Side to Side with spoken intro - Ariana Grande
26 Part of Me - Katy Perry
27 Roar - Katy Perry
28 Love Yourself - Justin Bieber
29 Cold Water - Justin Bieber
30 Love Me Harder - Ariana Grande
31 Don't Look Back In Anger - Oasis
32 Fix You - Coldplay
33 Viva La Vida - Coldplay
34 Muhammad Ali - Various Artists
35 Rock n Roll Star - Liam Gallagher
36 Wall of Glass - Liam Gallagher
37 Live Forever - Liam Gallagher
38 One Last Time - Liam Gallagher
39 Somewhere Over The Rainbow - Ariana Grande

Tipparade staat nu al online:
https://www.top40.nl/tipparade
Laatst gewijzigd:
Rapper BIA zou in het voorprogramma hebben gespeeld.

Timeline How events unfolded at Manchester Arena

Monday, 6pm Doors open at Manchester Arena in the north of the city centre. US pop singer Ariana Grande is on the bill for a sell-out concert at the 21,000-capacity venue. Fans, many of them teenage girls, excitedly share selfies as they wait for the show to begin.

7.30pm Show's scheduled start time. After a performance from support act BIA, an American rapper, Grande takes the stage.

10.30pm Show's scheduled finish. Thousands of fans begin to file out of the arena's four exits. A “huge bomb-like bang” is heard at the arena. Witnesses describe being knocked from their feet by an explosion and seeing dozens of injured, possibly dead, people including children lying on the floor. Others describe panic as concert-goers run for exits.

10.35pm Greater Manchester Police (GMP) are called to reports of an explosion at Manchester Arena. Dozens of emergency services vehicles stream into the area.

10.55pm Police urge people to stay away from the area as responders deal with a “serious incident”.

11.46pm Police say there have been a number of confirmed fatalities.

Tuesday, 1.10am Police say the explosion is being treated as a terrorist incident.

1.35am A controlled explosion is carried out on a suspicious item in the Cathedral Gardens area near Manchester Arena. It is later confirmed to be abandoned clothing.

2.15am Prime Minister Theresa May says her thoughts are with the victims and families of those affected in “what is being treated by the police as an appalling terrorist attack”.

7am Greater Manchester police say that a total of 22 victims have been confirmed dead in addition to the man responsible for the attack.

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/06/11/new-cctv-pictures-manchester-terrorist-salman-abedi-police-say/

http://gatesofvienna.net/2017/05/geert-wilders-islam-is-to-blame-for-manchester/
Laatst gewijzigd:
Ariana Grande heeft niets gedaan hier, ondanks alle ophef in mei/juni. F*ck Spotify.
datzelfde zal gebeuren met het Simon Cowell iniatief voor de slachtoffers van Grenfell, die plaat staat op 1 in Engeland, maar zal hier niets gaan doen
M.a.w.: het was niet meer dan een gezellig uitje dat op 't einde eventjes werd verstoord. En ook bij die brand wil men hier het liefst niet al te lang stilstaan, om zo weer even voort te kunnen. En dat heet dan amusement.

When every ship is going down
I don't feel nothing when I hear you say
It's gonna be OK
Laatst gewijzigd:
Ariana Grande heeft wel degelijk iets gedaan in Nederland alleen staren jullie je allemaal kapot op de Single Top 100 die door pubers wordt gevormd.

Zowel de aanslag in Manchester als de brand in Londen heeft een behoorlijke impact gehad, vooral op volwassenen.

Dit komt alleen niet tot uiting in de single charts maar so what? Het is toch al veel langer duidelijk dat de Single Top 100 tegenwoordig iets voor pubers is.

Maar buiten dat, muziek is wel belangrijk bij zulke vreselijke gebeurtenissen.
Je zag het destijds al in Parijs met Imagine van John Lennon en nu Oasis met Don't look back in anger

Muziek verbroederd.
Laatst gewijzigd:
En bureaucratie verbroedert óók de daders.

Je mag tijdens een popfestival wel óp iemand gaan zitten, maar als de nabestaanden de namen vragen hoeven die niet worden gegeven.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/28483429/__Nabestaanden_Henriquez_geen_gelijk__.html

Kennelijk mag je tijdens een popfestival in Nederland alleen anoniem worden vermoord en behoeven de nabestaanden geen 15 namen: een goed geoliede machine.

http://www.dailymotion.com/video/xhtzk7_dr-who-the-seeds-of-doom-12-las-semillas-del-destino-sub-espanol_shortfilms

Mitch Henriquez is dus door 5 Nederlandse 'robots' vermoord.
Hebben DIE nu even een probleem. Want die namen worden hier zo spoedig mogelijk weergegeven.
http://123freemovies.net/watch-westworld-1973-free-123movies.html?play=1

Als jouw neef wordt doodgedrukt door agenten, heb jíj als nabestaande in een vrij land dan geen recht om de naam van zijn moordenaars te weten? Waarom wordt die info in een rechtsstaat tegengehouden? Dit is info die de hele 'vrije' natie aangaat. Het is éven erg als wanneer Simon le Bon of Ali Campbell in Den Haag zou worden vermoord en dus niet een onder-het-tapijt-veeg-kwestie waarmee de daders zomaar anoniem kunnen wegkomen..

Er ontwikkelt zich na de moord een bureaucratisch kat- en muisspel tussen de moordenaars in het filmpje en de nabestaanden van de dode waarbij de 5 namen van de agenten die Mitch hardnekkig dooddrukten en -schopten onzichtbaar worden gehouden voor de nabestaanden die daar -niet meer dan terecht- om vroegen. Het is schokkend met hoeveel gemak iemand in Nederland wordt afgemaakt en hoe men er -zelfs naar de familie toe- mee denkt weg te kunnen komen. Heel Nederland weet dat Mitch Henriquez is vermoord door de politie. Als bij de MH17 'de onderste steen boven moet', waarom hier dan niet? Hij maakte alleen een grapje. En een grapje moet kunnen in het feestjaar van de Top 40. Maar het kon niet en 5 Haagse agenten hadden vrij spel om naar believen op het slachtoffer in te beuken met o.a. een gebroken strottenhoofd tot gevolg. Nu wordt ook nog de hele rechtsgang in het belang van de agenten die op Mitch inbeukten tegengewerkt. M.a.w.: ook de nabestaanden kunnen verrekken. Want zo plat is het. Dat is kwetsend. De 5 namen van de agenten die hem ombrachten worden afgeschermd naar de familie. Zelfs het rouwproces om zijn dood wordt bureaucratisch verstoord en tegengewerkt.

https://www.youtube.com/watch?v=3DuCIGvsbMA
https://www.youtube.com/watch?v=361pa9Q2SBg
https://www.youtube.com/watch?v=9KxrAn1lsGY
Laatst gewijzigd:
http://www.telegraaf.nl/prive/28596822/__Dreiging_bij_Ariana_Grande__.html

nu in Costa Rica is er iemand opgepakt die gedreigd heeft tijdens een concert een aanslag te plegen...


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?