Forum

Forum - General [nl] - Aanslag na afloop concert Ariana Grande

In het Britse Manchester zijn er na afloop van het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande, meerdere explosies geweest in het concertgebouw waar Ariana optrad,

E zijn 21 doden (dader niet meegerekend) en 120 gewonden te betreuren waaronder kinderen

IS heeft de aanslag opgeeist, en is inmiddels bekend dat het om een zelfmoordaanslag gaat

Ariana Grande, die het overleefd heeft: "ik ben kapot van dit nieuws" vanuit de grond van mijn hart, sorry"

Zojuist heeft Ariana Grande bekend gemaakt dat haar Europese tour voor de rest wordt gecanceled.
Laatst gewijzigd:
Ik schrok me dood toen ik het vanochtend las.. ze trad 14 mei nog op in Nederland! Ik was even bang dat Ariana Grande het niet overleefd had, maar dat is gelukkig niet het geval. Wel is dit een bijzonder moment in de muziekgeschiedenis, vooral bij zo'n bekend iemand als Ariana Grande. Het staat nu ook overal in het nieuws!
Heb het vannacht de hele tijd gevolgd, vreselijk gewoon.

Blijkbaar zijn nu onschuldige tieners die waarschijnlijk voor de eerste keer een groot concert bijwonen inmiddels al doelwit van de "beesten" die al deze ellende veroorzaken.

Ook stuitend dat IS-aanhangers op social media de aanslag gaan vieren. Ik kan niet begrijpen dan die "beesten" zo onmenselijk zijn.

Bij deze mijn medeleven aan alle mensen die door deze tragdie getroggen zijn!!
diep triest gewoon, vooral omdat er voornamelijk jonge slachtoffers zullen zijn
wat ik me trouwens afvroeg, hoe zit het met beveiliging van concerten?

Waarschijnlijk niet goed dus, anders kon er niet iemand met explosieven naar binnen komen
Laatst gewijzigd:
Wat ik er van begrepen heb heeft de explosie (zelfmoordaanslag) plaatsgevonden in een hal tussen de concertzaal en het metrostation.

Is dat te beveiligen?

Na de aanslag op Bataclan vorig jaar was er overal veel strengere beveiliging als dat je nu hebt (of ziet)
Echter door de controles ontstonden er voor de concertzalen dusdanige lange rijen dat die rijen al een groot gevaar vormden.

In die eerste maanden na de aanslag hield ik daar rekening mee door later te gaan. Nu doe ik dat ook nog maar meer om het feit dat ik niet in een rij wil staan.

Ik ga daar in de komende maand (veel concerten en festivals) wel op letten.
Ik vermoed dat de zichtbare beveiliging de komende tijd wel weer zal worden opgevoerd.
Laatst gewijzigd:
Heel triest- hier zijn weer grenzen van het fatsoen overschreden- hoe komt zo'n schurk tot zo'n wandaden? Bah! Bah! Bah!
in dit geval ben ik het helemaal met Sipko eens, en slaat hij de spijker op zijn kop

het nummer "Bang Bang" heeft nu voor mij de associatie met de gruweldaden in Manchester, vanwege de titel, en denk dat dit voor velen ook zo zal zijn
Laatst gewijzigd:
Er zijn 22 doden en 59 gewonden gevallen, waarmee het de ergste terroristische aanslag in Londen sinds 2005 is! Ik wil niet overdrijven, maar ik denk wel dat dit hét muziekmoment uit 2017 gaat worden. Dit is abnormaal.

Trouwens, ik denk niet dat het zo snel bij Adele gebeurt, omdat de IS vindt dat ''sexy geklede vrouwen'' een ''slecht voorbeeld'' geven, vooral voor jongeren. Daarnaast zeggen ze dat ze ''kruisvaarders'' hebben gedood, oftewel mensen die geen moslim zijn. Ik ga 3 oktober naar een concert van Lady Gaga toe in de Ziggo Dome, maar ik heb nu al een angstig gevoel. Zij staat er immers ook om bekend weinig kleding op het podium te dragen, evenals Katy Perry, Kesha, en Rihanna. Ik hoop dat dit geen trend word. Ook heel veel bekende artiesten zoals Katy Perry, Taylor Swift en Bruno Mars hebben hierop gereageerd. Ik denk dat ze allemaal geschrokken zijn, en Ariana Grande kan zo een trauma hebben opgelopen..
Ik snap jouw gevoel Sebastiaanmember.

Vorig jaar na de aanslag in Bataclan had ik bij mijn eerstvolgende concert een aantal dagen later ook een onbehaaglijk gevoel. Heb toen echt rekening gehouden met de plaats waar ik ging staan.

Ben blij dat ik toen toch gegaan ben want het helpt wel om over een bepaalde "angst" heen te komen.
Ook het feit dat de aanslagplegers juist angst willen creëren heeft ertoe bijgedragen dat ik toen toch ben gegaan.

Ook nu zal ik blijven gaan omdat ik niet wil dat deze "beesten" mijn leven gaan bepalen.
Het jongste slachtoffer was nog maar 8 jaar oud, gewoon verschrikkelijk dat zo'n jong meisje door een stel randdebielen/gestoorden/schoften uit het leven is gerukt
Take That die aankomende week een aantal optredens zou geven in dezelfde concertzaal, heeft een streep door deze optredens gehaald, dit meldt de concertzaal eerder vandaag
Laatst gewijzigd:
ik denk dat Ariana wel gewoon door moet gaan met hetgeen ze doet, weliswaar met een kleine break,

waarom, het is niet de bedoeling dat IS hun zin krijgt, om angst te zaaien, zodat we niets meer durven te ondernemen, zoals naar concerten gaan, voetbalwedstrijden, grote markten bezoeken etc etc etc,

we moeten gewoon doorgaan wat we altijd doen, en ons niet laten kennen door de verschrikkelijke dingen die IS doet
het staat natuurlijk boven kijf dat Ariana Grande absoluut niet schuldig is aan het drama, dat misbaksel die dit gedaan heeft, had net zo goed ook naar Londen kunnen gaan en daar ergens op plekken waar veel mensen komen toe kunnen slaan

Dat het nu juist bij haar concert gebeurd is, is nu eenmaal zo, het had ook bij een concert van een Kiss, Rammstein of K3 kunnen gebeuren, zij heeft absoluut geen reden om zich schuldig te voelen

Ze zal zeker in shock zijn, wat logisch is, maar met de juiste hulp kan ze daar wel bovenop komen, en moet ze toch een manier zien te vinden om door te gaan, hoe moeilijk dit ook zal zijn

De toekomst zal het leren hoe Ariana Grande hier mee om zal gaan. Het zou best kunnen dat ze vanaf heden meer serieuzere muziek gaat maken vanwege de impact.
Op zich is daar niks mis mee vind ik persoonlijk.

Het is wel triest dat haar naam voor altijd geassocieerd zal worden met "het drama van Manchester" net zoals The Eagles Of Death Metal worden geassocieerd met Bataclan of Pearl Jam met Roskilde

Hopelijk kan ze ermee omgaan want hoe je het ook went of keert Ariana Grande is ook nog maar 23 jaar.
Ik denk niet dat er mensen zijn die zoiets naast zich neer leggen. Waarschijnlijk voelen ze zich niet geroepen om hier een mening over te geven en dat is hun goed recht.

Voor de meeste mensen zal deze gebeurtenis de geschiedenis ingaan als 1 van de vreselijke aanslagen die in naam van IS zijn gepleegd.
Uiteindelijk zal dit nieuws inderdaad weer worden overschaduwd door ander nieuws.
In de toekomst zal zijdelings er nog wel eens over gesproken worden als er weer een terroristische aanslag is gepleegd.

Vergeet echter niet dat de direct betrokkenen hun gehele leven aan deze vreselijke dag herinnerd zullen worden.
Gezien de plek waar de aanslag heeft plaatsgevonden denk ik niet dat het te voorkomen zou zijn geweest.
Ik vermoed dat de dader het concert niet heeft bijgewoond maar op een plek is gaan staan waar nog geen controle heeft plaatsgevonden maar waar wel veel mensen langs kwamen toen ze de concertzaal verlieten.

Wat betreft die rugzakcontrole.
Hier in Nederland vind ook niet altijd rugzakcontrole plaats.
Bij een Ziggo Dome of Afas meestal wel maar bij kleinere concerten niet of nauwelijks.

Een uitgebreide controle heeft grote wachtrijen tot gevolg en brengt daardoor grote risico's met zich mee.

Je hoeft maar zo'n gek te hebben die buiten de concertzaal zichzelf op blaast terwijl er duizenden mensen buiten de concertzaal staan.
Ik vraag me altijd af waarom iemand een rugzak moet meenemen naar een concert
Rugzakken verbieden en je hoeft het ook niet te controleren
Waarom speciale aandacht voor 3FM S:pko?

Lijkt me dat er veel betere informatiebronnen zijn dan 3FM

Ik weet dat je geobsedeerd bent door 3FM maar er zal geen informatie vandaan komen wat extra inzichten zal geven.

Ik ga er dan ook niet op reageren
waarschijnlijk was het ook niet bij RTL Late Night en Pauw, omdat het misschien nog te vroeg was dat het naar buiten kwam
Ik heb nog niet alle berichten gelezen, maar ik ben het hartgrondig eens met de berichten die ik al wél heb gelezen. Inmiddels is het bekend dat er 120 (!) gewonden zijn, waarvan 59 in het ziekenhuis liggen.. dat betekent dat 61 mensen gewoon thuis zijn?! Ik ben nog steeds in shock, en ik denk dat Ariana Grande dat helemaal is. Het is natuurlijk niet niks als je met een status als wereldster een concert geeft en er na afloop een heuse terroristische aanslag gepleegd wordt, met tientallen doden en meer dan honderd gewonden.. en dat voor een concert. Ariana heeft haar concerten geannuleerd tot zeker 5 juli, dus ze zal ook niet meer in Antwerpen gaan optreden. Ik ben bang dat ze in een depressie gaat belanden, maar ik hoop het niet. Ik denk wel dat ze even een pauze gaat houden om bij te komen, en misschien komen er wel hele inspirerende nummers uit daardoor in de toekomst! Een goeie respons voor al haar haters die zeggen dat ze alleen maar over seks zingt, overigens. Die mensen houden hun klep nu wel dicht, gelukkig. Haten kun je eigenlijk nu alleen nog maar op de IS zelf, die de harten van duizenden of zelfs miljoenen mensen heeft gebroken de afgelopen drie jaar.

Trouwens, niet dat het er verder toedoet, maar ik denk wel dat er kans is dat er deze of volgende week aardig wat RE-entry's van Ariana Grande in de lijst komen. Ik zie 'One Last Time' alweer op plaats 39 in iTunes staan.. en misschien wordt 'Everyday' dan toch nog een klein hitje. Verder is het afschuwelijk dat zo'n 22-jarige idioot zo'n negatieve stempel geeft aan een onschuldige artiest met leuke, aanstekelijke pophits. Elke keer als ik Ariana Grande op Internet zie of hoor, denk ik van; aanslag in Manchester met 22 doden en 120 gewonden.
Laatst gewijzigd:
Bij mij dringt het wel door, het is niet zomaar iets.. het is niet alleen de aanslag die shockerend is, ook het idee erachter, de negatieve emoties die hierdoor op worden geroepen.. het is doordat het een concert van zo'n wereldster was zo'n dramatisch iets. Ik denk dat de IS aan het juichen/feesten is op dit moment, en ze gaan vast weer snoep uitdelen aan kinderen op straat..
Sipko, het is logisch dat er in het nieuws van 22.00 uur en 23.00 uur nog niets over aanslag was, want het gebeurde om 23.30 uur Nederlandse tijd...

Piers Morgan schijnt gezegd te hebben dat het een schande is dat Ariana niet op bezoek gegaan is bij de gewonden in het ziekenhuis na de aanslag,

Hij schijnt te vergeten hoe de gemoedstoestand van Ariana was, en eerst tot rust moest komen

Hetzelfde met 'Despacito'. Mensen downloaden volgens mij nog liever dat nummer dan 'One Last Time' ter nagedachtenis aan de slachtoffers, terwijl dat eerste nummer qua niveau overeenkomt met 'Bailando'; er zit niet echt een boodschap in. Mensen kiezen altijd nog voor hetgene waar ze niet geconfronteerd door raken, blijkbaar.
Kan me nog herinneren dat na de aanslagen van het WTC, "Overcome" van Live ook niet tot de hoogste regionen wist door te dringen in de charts bijna overal wereldwijd,
Ouderlijk huis Ariana Grande zwaar bewaakt
Het ouderlijk huis van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande (23) wordt zwaar bewaakt als gevolg van de terroristische aanslag na haar concert in Manchester. TMZ vergelijkt de zwaarte van de bewaking bij haar thuis met de beveiliging van een staatshoofd.

BuzzE/Redactie 28-05-17, 18:32 Laatste update: 29-05-17, 14:03
7
8
Na de aanslag in Manchester zette Ariana een streep door zes concerten van The Dangerous Woman Tour. Ze vloog terug naar de Verenigde Staten, waar ze bezig is met de voorbereidingen van een benefietconcert dat ze waarschijnlijk aanstaande zondag in Manchester geeft voor de slachtoffers en de nabestaanden van de aanslag.

Op de website van TMZ is te zien dat het huis van haar moeder in Boca Raton is omgeven door auto's van de beveiliging en politiewagens. Politiebronnen melden dat Ariana's moeder Joan altijd kan rekenen op extra bewaking als haar dochter thuis is. De lokale politie surveilleert op eigen initiatief meer in de buurt als gevolg van de bomaanslag in Manchester.

http://www.ad.nl/show/ouderlijk-huis-ariana-grande-zwaar-bewaakt~adc0bb19/
Laatst gewijzigd:
Ariana Grande heeft in ieder geval en aardige line-up georganiseerd voor dat benefietconcert

Justin Bieber, Coldplay, Pharrell Williams, Miley Cyrus, Katy Perry, Usher, Take That en ex-One Direction-lid Niall Horan
En Ariana zelf natuurlijk.
Ik denk dat 'One Last Time' sowieso gezongen word, ter nagedachtenis. En misschien ook wel 'Just A Little Bit Of Your Heart', 'This Town' en 'Malibu'?
Ik hoorde vandaag ook iemand met ''kanker'' schelden, dus heel veel zijn het allang vergeten. Ik kreeg vandaag ook kritiek, doordat ik zei dat dat soort mensen de reden zijn dat we aanslagen tegenwoordig hebben. En toch is het zo. Sommige mensen willen het enkel niet bekennen. Maar toch, de aanslagplegers zijn eigenlijk ook maar gewone mensen, die een beetje ''onbeschoft'' zijn. Nou wil ik niet alle ''onbeschofte'' mensen over één kam scheren, maar als iedereen elkaar nou op een goede manier zou behandelen, zou er ook geen oorlog zijn.
Morgen gaat Ariana Grande het benefietconcert geven. Ik ben erg benieuwd wat voor invloed dit op de hitlijsten volgende week heeft!
WHAT THE FUCK, dit is echt niet normaal meer. Vanmiddag wordt het benefietconcert van Ariana Grande gegeven. Volgens mij wordt er héééél streng beveiligd, en er komt volgens mij ook een soort van stalen wand om de Manchester Arena heen. Hiernaast heeft Ariana Grande de afgelopen dagen (jonge) slachtoffers die bij haar concert op 22 mei zijn omgekomen in ziekenhuizen bezocht.
Don't Look Back in Anger met Chris Martin en zijn Coldplays maakte vanavond op mij de meeste indruk. maar ook Viva La Vida .Hoop vloeit door de aderen. Ariana Grande Somewhere Over The Rainbow was ook treffend. ..Bieber deed erg bescheiden en ingetogen 2 van zijn grootste hits op gitaar .Moet wel beter zijn dan wat ie op Pinkpop deed.
Horan deed het ook overtuigend. Liedje doet me altijd een beetje denken aan Hey There Deliah van Plain White T's maar ook aan A Team van Ed Sheeran. Maar dat terzijde.
Coldplay was toch wel het hoogtepunt van de avond, en waar was Adele, als er iemand bij had moeten zijn als meest succesvolste zangeres sinds 2000 die afkomstig is uit de UK is zij het wel, en had ze er bij moeten zijn
Laatst gewijzigd:
Wat een prachtig concert was het! Muziek voor ieder wils. Ik vond trouwens dat Katy Perry verassend zuiver zong. Oké, ze is niet iemand die vaak hoge noten zingt, maar ze had bij 'Roar' wel een héle lange noot aan het einde vastgehouden en ik hoorde vrijwel geen valse noten. Ariana Grande klonk iets minder dan normaal, maar wat verwacht je na twee hele zware weken? Dan is zingen niet je prioriteit op het moment, en misschien heeft ze niet eens heel goed kunnen oefenen. Daarnaast kwamen er natuurlijk ook veel emoties bij haar los. Toch heeft ze het goed gedaan en de hoge noten klonken goed. Niall Horan en Little Mix waren een grote verassing, met als klap op de vuurpijl die Liam, oudlid van Oasis!

Oja Sipko, natuurlijk, ik zie het nu pas. Bedankt dat je het even meldt!

Adele is volgens mij niet een echt goede vriendin van Ariana Grande, BingTheKing. Ik miste artiesten als Lady Gaga, Rihanna en Beyoncé ook, ook al zijn ze ergens anders geboren.
Was zeer geroerd door dit concert. Het was zo'n show dat we nog in jaren zullen herinneren.
Ik dacht dat Usher ook op zou gaan treden, maar goed. Ik kreeg kriebels van 'Inspired', het (nieuwe?) nummer van Miley Cyrus. Ze zong erg goed! Ook Niall Horan en Ariana Grande deden het vocaal gezien goed.
Het is toch wel triest om te constateren dat de spotifylijst van Nederland nauwelijks beïnvloed wordt door de aanslagen en het benefietconcert.

Blijkbaar zijn de pubers met andere dingen bezig.
Aikanaro, ik denk dat het voor Nederlandse pubers een ver van mijn bed gebeuren is, en dat daarom de spotifylijst niet beinvloed wordt door wat er in Engeland gebeurt is, de afgelopen 2 weken
Het leven gaat door nu, ondanks de aanslagen.. iedereen is het alweer vergeten, lijkt het. Nou, ik niet hoor.. Ariana Grande heeft 'One Last Time' opnieuw uitgebracht en ze heeft ook haar coverversie van 'Over The Rainbow' uitgerbacht. Ik ben benieuwd of het wat in de Single Top 100 doet. In iedergeval gaan veel van Lil Kleine dalen vrijdag!
Ariana Grande heeft niets gedaan hier, ondanks alle ophef in mei/juni. F*ck Spotify.
datzelfde zal gebeuren met het Simon Cowell iniatief voor de slachtoffers van Grenfell, die plaat staat op 1 in Engeland, maar zal hier niets gaan doen
Ariana Grande heeft wel degelijk iets gedaan in Nederland alleen staren jullie je allemaal kapot op de Single Top 100 die door pubers wordt gevormd.

Zowel de aanslag in Manchester als de brand in Londen heeft een behoorlijke impact gehad, vooral op volwassenen.

Dit komt alleen niet tot uiting in de single charts maar so what? Het is toch al veel langer duidelijk dat de Single Top 100 tegenwoordig iets voor pubers is.

Maar buiten dat, muziek is wel belangrijk bij zulke vreselijke gebeurtenissen.
Je zag het destijds al in Parijs met Imagine van John Lennon en nu Oasis met Don't look back in anger

Muziek verbroederd.
Laatst gewijzigd:
http://www.telegraaf.nl/prive/28596822/__Dreiging_bij_Ariana_Grande__.html

nu in Costa Rica is er iemand opgepakt die gedreigd heeft tijdens een concert een aanslag te plegen...


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?