Forum

Forum - General [nl] - Samenstelling Single Top 100

Ik vraag me af hoe de Single Top 100 wordt samengesteld, nu begrijp ik het aantal downloads wat meetelt,

nu was er iemand die zei hier, dat Youtube views ook meetellen, maar hoe kan het dan dat bijvoorbeeld songs van de groten der aarden, noem een Michael, Bob, AC/DC, Stones en U2 bijvoorbeeld niet met hun nummers in de Top 100 staan, ik durf te wedden dat deze songs vele malen vaker per week bekeken worden op Youtube dan de nummers die nu in de top 100 staan,

kan iemand dit uitleggen
Laatst gewijzigd:
De Single Top 100 wordt voor het grootste gedeelte bepaald door streaming (spotify)
Downloads (iTunes) en YouTube tellen nagenoeg niet mee
Laatst gewijzigd:
Downloads (bovenal itunes) tellen nog wel mee voor de Single top 100 al is de invloed in de hitlijst zichtbaar minimaal vanwege de enorme lage aantallen .Dankzij itunes heeft Mariah Carey's Kerstclassic nog net een nr 1 hit in de top 100 weten te halen . Het is bovenal de dominantie van spotifystreams die de lijst bepaald . Vergelijk de wekelijkse Spotify top 100 maar eens met de wekelijkse single top 100 en zoek de verschillen ;- De lijst is wel beter geworden ivm vergelijking met 5 jaar geleden.
@BingTheKing

youtube is voor Billboard en veel Europese en Aziatische charts leidend. Daarbij worden de LOKALE youtube kliks geteld. Die "groten der aarde" worden vrij weinig geklikt buiten Engelstalige landen.

In NL weegt spotify weer zwaarder. En daar wordt aan voorselectie gedaan. Misschien gedaan om al te veel Nederlandstalgie content te vermijden, of om te vermkijden dat Turkse en Albanese platen (die regelmatig bij de meest geklikte 20 van Nederland zitten!) in de top 100 binnendringen.
oke, maar dan is de Single Top 100 dus niet representatief voor de echte lijst als het gaat om een lijst op volgorde van downloads, aangezien sommige nummers niet doorgelaten worden
"In NL weegt spotify weer zwaarder. En daar wordt aan voorselectie gedaan. Misschien gedaan om al te veel Nederlandstalgie content te vermijden, of om te vermkijden dat Turkse en Albanese platen (die regelmatig bij de meest geklikte 20 van Nederland zitten!) in de top 100 binnendringen."

Heb je ook nog een bron om je bewering van voorselectie te onderbouwen, want dit is namelijk grote onzin. Welke grote Albanese of Turkse hits worden wel veel gestreamed in Nederland maar komen niet in de charts voor?
De bron is De Tsjap zelf Baarsjes ... onze YouTube fan
Laatst gewijzigd:
Ja dit lijkt me ook onzin. Zoiets valt niet te filteren. In de dagelijkse lijsten van Spotify zijn deze spookhits ook niet terug te vinden.


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?