Forum

Forum - General [nl] - Frenna toestanden

Benieuwd of de recente gevangenschap van Frenna en de beschuldigingen van pedofilie nog invloed gaan hebben op zijn noteringen?
Op socmed is de discusssie alvast hevig en zelfs nrc publiceerde uitegebreid over de Hollandse R Kelly zaak

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/04/op-blogs-was-sfb-filmpje-al-twee-jaar-bekend-6022666-a1539690

Denk het ook, goeie start voor 2017!
Ja spko, dat dan weer niet. Maar ik heb het over hun muziek.
Als je iets crimineels gedaan hebt hoor je vast te zitten
Zeker als het gaat om iets ernstigs als pedofilie.
Dan hoor je niet in de maatschappij thuis. Punt.
Van mij mogen ze wel even blijven zitten en niet al te veel aandacht meer aan schenken. Muzikaal gezien mis je er ook weinig aan.
Laatst gewijzigd:
Minderjarig is minderjarig.
Ik vind het nogal eng dat je het loopt goed te praten S:pko.
Ik zou bijna om een block voor je vragen.
Lekker laten zitten dat SFB. Misschien ook beter, want je weet dat pedofielen niet geliefd zijn dat scheelt ze een hoop 'boe'geroep op Noorderslag.
Spko hoe weet jij nu weer dat zij veel ouder lijkt? Weet jij wie dat is dan?
Als je het verschil niet ziet tussen een 14 jarige en een 30 jarige ben je een kneus...
Ik had het al voorspeld:
Bajesklant Frenna op 1!!
Prima zaak dat gewoon tot vervolging wordt overgegaan.
Dus omdat Frenna een featured nr 1 hit heeft moet deze maar gelijk vrijgelaten worden, S:pko?
Kindermisbruik is een ernstig delict, dat valt niet goed te praten. Al had Frenna 100 nummer 1 hits...
Wat mij betreft blijven ze vast zitten en denken ze in de cel maar aan hoe mooi de carrière had kunnen zijn...
Het is natuurlijk de grootste onzin wat S:pko beweert dat de leden van SFB vrijgelaten moeten worden omdat Frenna een featured nummer 1 heeft en optredens heeft in Nederland.

Of ze schuldig zijn daar heb ik mijn vraagtekens bij nadat ik begreep dat beide minderjarig waren (17 en 15) op het moment dat ze sex hadden maar feit is dat er een strafbaar feit is gepleegd (sex met een minderjarige).

Wat ook niet voor hen pleit is dat er een video verspreid is.

Wat de reden is waarom de 2 die geen sex hebben gehad met dat meisje niet worden vrijgelaten dat weet ik niet maar de rechter zal neem ik aan met een reden komen daarvoor.

Aan de hand van de verhalen die ik gelezen heb zijn er strafbare feiten gepleegd en lijkt het erop dat de politiek in Suriname een voorbeeld wilt stellen echter weten wij ook niet alle exacte details.

En dat de overheid niks doet dat is ook onzin en daaruit blijkt dat S:pko niet weet hoe de relatie tussen Nederland en Suriname op dit moment is.
Er wordt op de achtergrond absoluut politieke druk uitgeoefend echter de relatie tussen Nederland en Suriname is niet zo goed op dit moment vanwege het decembermoorden proces en het standpunt dat Nederland daarin inneemt.
Indien een Nederlandse politicus of koning directe vrijlating zal eisen zal dat alleen maar averechts werken.
@SportyJohn
Is het misschien een idee om de discussie over SFB in een apart topic te zetten want dit hoort eigenlijk niet thuis in de Single Top 100
Ook een optie: zulke viezerikken geen aandacht meer schenken...
Het is nu aan de rechters...
@Aikanaro
De reden dat Frenna en Priceless worden vastgehouden is a en/of b
a)dat zij er verantwoordelijk worden gehouden voor het verspreiden van een privé sexfilm zonder toestemming
b) dat ze wél hebben deelgenomen aan het sexfeestje met dat 15 jarige meisje, maar dat KM de schuld op zich neemt (omdat die pas 17 was en de andere SFB leden ouder)
Rutte en Willem Alexander hebben wel wat anders te doen dan zich druk maken over wat rappertjes die zich aan n minderjarig meisje hebben vergrepen. Degene die de hele zaak opblaast ben jij, S:pko...
Die sjartsukkel heeft toch ook niets anders te doen .
Er zit zeker een politieke dimensie aan deze zaak.

Dat Nederland er zich niet openlijk mee bemoeit is ZEER verstandig, gezien de dramatische verhoudingen tussen NL en SU op politiek niveau.

Aan de andere kant zien we dat de vrijwel complete Nederlandse muziektop tegenwoordig met Kerst in Suriname en de Antillen bivakkeert. Ook omdat de culturele banden zeer nauw zijn. Van Boef tot Lil Kleien tot Ronnie Flex.
Uit de Surinaamse krant De Ware Tijd

Gisteren werd bekend dat Frenna en Priceless, ondanks het verzoek van hun advocaten Humphrey Schurman en Maureen Nibte, niet eerder vrij komen. Schurman verklaarde eerder dat hij om vrijlating vroeg, omdat het bewijs tegen de twee leden van SFB flinterdun zou zijn. Ze zouden niet te zien zijn op de video, ontkenden dat ze erbij waren en ook collega KM heeft verklaard dat Frenna en Priceless er niet bij waren.
Voor de rechter-commissaris in Suriname bleek dit niet voldoende voor een vervroegde vrijlating. Zo zouden het meisje uit de video en andere getuigen gezegd hebben dat de twee er wel bij waren. Ook heeft de rechter-commissaris verklaard dat de onderlichamen van de personen in het filmpje gelijkenissen vertonen met die van de verdachten en zouden de stemmen in de video lijken op die van Frenna en Priceless. Dit alles bij elkaar opgeteld deed de rechter-commissaris beslissen om de mannen niet vrij te laten.

Tenslotte werd er duidelijk gemaakt dat het intrekken van de aangifte van de moeder van het meisje uit de video geen invloed heeft op de zaak.
Ik heb wel enig begrip voor de Surinaamse justitie.
Dat een aanklacht wordt ingetrokken speelt een mineure rol, net zoals dat in Nederland ook het geval zou zijn.
De rechterlijke macht moet immers het algemene belang beschermen.

Was het meisje 5 maanden ouder geweest, dan was ze 16 geweest en speelde de zaak niet. Maar ze was 15 dus is het per definitie een wetsovertreding. Niet een zware, maar toch.

Deze topic is gesloten


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?