Forum

Forum - General [nl] - George Michael († 25 december 2016)

En ook George Michael heeft het aardse achtergelaten.

R.I.P.
Schokkend. Rip
2016 blijft " groten" ontnemen.
" Turn a different corner and we've never would have met " death.
George Michael (1963-2016) Misschien wel zijn allermooiste nr 1 hit.
https://youtu.be/IPWHkK-_a_A
houdt het nou nooit op met de grootheden die ons verlaten....
Bizar. Het was écht schokkend toen ik het om 03.36 uur las. Hoe kan je met zó'n hit nou sterven op Eerste Kerstdag? dacht ik. 'Heart fail'? Krankzinnig bericht als ie tegelijkertijd wereldwijd nèt weer overal hoog genoteerd staat. Denk ik: "Klopt iets niet. 2016 begint, op het muzikale vlak, steeds meer op een soort 'Death Ship' te lijken." Onderzocht moet dus worden of er in 2016 op het muzikale vlak zich vreemdere zaken voordoen dan in voorgaande jaren en vooral, als dat 'niet toevallig' is, wáárdoor deze precies veroorzaakt worden en wát hieruit geconcludeerd moet worden.

https://www.youtube.com/watch?v=i7cFg5cmdaA

Ik kan in elk geval melden dat géén van de sterfgevallen in de popmuziek in 2016 ik vantevoren in een droom of anderszins 'voorvoeld' heb. Terwijl ik een maand voor de dood van Michael Jackson in 2009 wél een zeer rare droom had waarvan ik door de merkwaardige details erin ook zeker weet dat ie écht iets met de dood van Michael Jackson te maken had. De dood van Michael Jackson die op het moment van de droom nog moest plaatsvinden en zich vanuit de nabije toekomst dus spontaan in een droom had 'voorafgeschaduwd.'

Voordat ik las over de dood van Rick Parfitt en George Michael had ik wel een rare droom over een doodskist die in het water dreef. Toen ik ertegenaan stootte zag ik een rottend lijk erin, afzichtelijk en in grijze tinten. Het griezelige was dat toen ik er opnieuw naar keek ik in de doodskist plotseling ook mijn eigen 2 dekens zag liggen waar ik op dat moment zelf in slaap en ook allerlei papieren in de doodskist. Ook aan wal zag ik papieren liggen waarop stond een groepsnaam "4 ... Monkeys" of "4 ... Men" of iets dergelijks. Dus in die zin had het wel íets met muziek te maken maar ik herkende de groepsnaam niet. Maar ik wist op een of andere manier wél dat het lijk dat ik in de drijvende doodskist zag liggen mannelijk was. En de papieren met de groepsnaam zijn nu achteraf bekeken natuurlijk ook nogal raar want die naam duidde ook duidelijk op een mannelijke groep.

George was found "in bed, lying peacefully" and that he is understood to have died of heart failure.

http://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/many-celebrities-dying-2016-george-9514654

26-12:
UK
196 NEW George Michael - White Light - EP
43 NEW George Michael - Twenty Five
6 NEW George Michael - Twenty Five
42 NEW George Michael - Symphonica (Deluxe Version)
128 NEW George Michael - Symphonica
69 NEW George Michael - Songs from the Last Century
76 NEW George Michael - Patience (Bonus Track Version)
16 NEW George Michael - Older
1 NEW George Michael - Ladies & Gentlemen
14 NEW George Michael - Faith (Remastered)
65 NEW George Michael - Faith (Deluxe Edition) [Remastered]
5 NEW Wham! - The Final
10 NEW Wham! - The Final (Deluxe Edition)
37 NEW Wham! - Make It Big
41 NEW Wham! - Fantastic
140 NEW Wham! - Wham 12" Mixes - EP

Alleen in Denemarken en Zweden stond 'December Song (I Dreamed Of Christmas)' van George Michael (solo) op 24 december, een dag voor zijn overlijden, als stream genoteerd. In 6 landen (Engeland, Polen, Zwitserland, Ierland, Hongarije en Litouwen) stond 'Last Christmas' van Wham! op de sterfdag van George Michael al door Kerst als stream op #1. In 39 landen verscheen op 26 december het album 'Ladies & Gentlemen' bij iTunes op #1.

http://www.hitlistweb.nl/ReadBlog.aspx?Id=7381
Laatst gewijzigd:
Zeer geschokt.
Toen ik vanochtend de site van NU.nl opende, viel mijn mond van verbazing open, ik dacht wtf, niet weer he

En uitgerekend op 1e Kerstdag dat George Michael is overleden,

RIP, en bedankt voor je prachtige muziek de afgelopen 30 jaar
Bowie, Prince, Glenn Freij, Maurice White, Leonard Cohen, Rick Parfitt en nu ook George Michael. Het lijkt of 2016 een extreem jaar is dat er zoveel muzikale grootheden ons zijn ontvallen. Toch is dat niet zo, lees het volgende artikel: http://www.bbc.com/news/magazine-38329740. Blijft dat het een groot gemis is, net nu er in 2017 een nieuw album van George Michael op stapel stond met Naughty Boy.
R.I.P.
Pff, hou nu maar op inderdaad met het wegvallen van grote artiesten.
Jammer, de man had goede liedjes.
R.I.P
NPO DJ Gerard Ekdom noemt 2016 'vervloekt' w.b. grote artiesten
Ik keek onlangs nog naar het jaaroverzicht van 2016 over het wegvallen van grote artiesten, toen zei ik al tegen een maatje in een week kan veel gebeuren...kunnen ze het weer gaan aanpassen...
Nog twee erbij zelfs nadat dat is uitgezonden. Rick Parfitt en nu George Michael...tjonge jonge wat een jaar.
R.I.P. George Michael.
Laatst gewijzigd:
Denk dat de Single Top 100 DIRECT terug naar 3FM moet en de Mega Top 50 moet worden afgeschaft en op de publieke omroepen na de dood van George Michael nooit meer mag terugkeren. De 'gewone' Nationale Hitparade Top 50 had op de popzender nóóit mogen worden afgeschaft. Het geeft dit jaar echt blijk van zijn afwezigheid. De door Top 40-fabrikant SoundAware samengestelde Mega Top 50 en de schijnheilige en stompzinnige 3FM Serious Request acties dienen na de dood van George Michael, om in 2016 en 2017 érger te voorkomen, dus NU DIRECT van 3FM te worden verwijderd en te worden vervangen door de Single Top 100 i.p.v. deze absurde en gekunstelde hobbylijst te laten voortbestaan, vergezeld van een hypocriete inzamelingsactie die na de dood van George Michael dus nu óók direct moet verdwijnen. "IETS" geeft volgens mij in 2016 hier duidelijk blijk van wrevel en 3FM WÍL er maar niet naar luisteren waardoor de hele 2016-rotzooi die we al hadden alleen maar wordt verergerd. En anders, als ze nog steeds niet willen luisteren, WÉG met dat hele 3FM en met alle idioten die het huidige 3FM in zijn huidige situatie moedwillig in stand blijven houden. De zender houdt discriminatie van Nederlandstalige popmuziek en regelrechte manipulatie van de hitlijst in en de tekenen zijn wat mij betreft, in 2016 tot nu toe, vrij duidelijk.
Laatst gewijzigd:
Wat heeft dat in hemelsnaam met de dood van George Michael te maken S:pko?
Ga ergens anders zeuren over "jouw" onderwerp
Tuurlijk niet. Dit was geen gezeur maar het zoveelste merkwaardige geval van een reeks zeer merkwaardige sterfgevallen die toevalligerwijs allemaal samenvallen met de instandhouding van de Mega Top 50 en de Radio2 Top2000. Dus die 2 dingen moeten gewoon even weer worden omgekeerd en rechtgezet en veranderd in een op de Nederlandse radio gepresenteerde Singes Top 50 of 100 en alles wordt dan volgens mij weer 'normaal'. Anders blijven volgens mij die idiote sterfgevallen zich wekelijks en in rap tempo aandienen. Dus dat tegelijkertijd volhouden schiet ook voor geen flikker op. Want het is op een publieke zender ingebouwd onrecht t.o.v. Nederlandstalig materiaal. Dat is in deze toch niet zo moeilijk om te constateren? We hebben hier te maken met een in opdracht van 3FM door SoundAware gemanipuleerde ""hitlijst"" die vergezeld gaat van een het klootjesvolk (inclusief de minister-president) kietelende inzamelingsactie. Dus het is niet meer dan onvermijdelijk dat er op het muziekvlak zich nèt zo lang allerlei negatieve zaken gaan voordoen totdat deze achterlijke wijziging weer wordt teruggedraaid. Gebeurt dat níet, komen we er nooit los van en blijft het zich óm de haverklap voordoen, vér voordat het de artiesten hun tijd is.
Laatst gewijzigd:
Tuurlijk jonge, George Michael is daardoor overleden .... zucht
Well... Who's next then, imbecile? Ik zou het in dit stadium zéker niet gaan uitdagen of ermee gaan spotten. Maar er rekening mee houden en er iets van leren i.p.v. in dit forum gewoon doorneuzelen op de ingeslagen weg, alsof er helemaal niks gebeurd is. TEVEEL ging er in 2016 duidelijk mis en 'iets' laat ons door de veelvuldige stroom sterfgevallen weten dat het aanstuurt op een door ons hier gecreerde wijziging. En die houdt dus niet stompzinnig geld storten voor een nagellak-actie in maar die gaat iets verder dan dat want anders gaan de onnodige sterfgevallen gewoon dóór totdat we het wél snappen en eensgezind een punt zetten achter het hypocriete Serious Request en de Top2000. Dus blíjven deze 2 zaken gewoon voortbestaan bij ontstentenis van een wekelijks ongemanipuleerd Nederlands single-overzicht, blíjven de sterfgevallen zich natuurlijk eindeloos voordoen tótdat er iemand gaat nadenken en er eindelijk iets verandert. Dat is na het voorgaande onvermijdelijk, denk ik. Ga dit ook alleen maar híer zeggen en nérgens anders. Want we zitten hier direct bij de gemanipuleerde en op 3FM 'aangepaste' bron. Nietwaar? We worden als radioluisteraars gewoon gemanipuleerd waar we zelf bijstaan en zelfs de minister-president denkt, overnachtend in Het Glazen Huis, dat het gemanipuleerde publiek 'er alleen is om geld uit de zak te kloppen' voor allerlei Mauro's met longontsteking waaraan ie zélf onder de 17 maanden-Wilders vlag als premier qua uitzettingsactie helemaal geen énkele boodschap had en zelfs CDA'er Gerd Leers in 2012 voor op de schouders klopte waarna zich na Anne Frank dus weer regelrecht fascistische verschijnselen in de democratische samenleving kunnen gaan voordoen. Natuurlijk gaat dit soort ingebouwde onrecht zich uiteindelijk dan direct wreken naar de halfdebiele veroorzakers toe die echt serieus denken dat het een soort 'circus' is dat eindeloos gecontinueerd 'moet' worden. Dat is het in beide gevallen helemáál niet. Dan gaat karma zich op alle mogelijke manieren wreken en creeren wijzelf een onafwendbaar soort 'Death Ship' voor de popmuziek: https://www.youtube.com/watch?v=6bMM61Y5CEU Dat moge na de sterfgevallen toch wel duidelijk zijn, mag ik hopen. Het is geen 'vloek', Rootje: boosaardige macht spookt rond in 2016 en "how bad it gets you can't imagine."
Laatst gewijzigd:
Dat zeg ik niet maar om nou een causaal verband te leggen tussen waar in Nederland de hitparade uitgezonden wordt en de dood van George Michael en anderen dat vind ik wel een beetje ver .... beetje veel ver, gaan

Trouwens 2015 was niet veel beter dan 2016 alleen dit jaar overleden er meer "grotere" artiesten
Vorig jaar na de Kerst overleden zelfs nog 3 artiesten die misschien niet zo groot waren als George Michael maar toch wel bekend waren.
Guru Josh (27e), Lemmy Kilmister (28e) en Natalie Cole (31e)
In die maand stierf ook nog Scott Weiland.

Verder overleden in 2015 B.B. King, Demis Roussos, Errol Brown, Thé Lau, Percy Slegde, Armand, Albert West, Drs. P., James Last etc

Ook een behoorlijk lijstje dus.
Alleen de impact van de overleden van 2016 is een stuk groter
Laatst gewijzigd:
S:pko, " rip " is wel genoeg. Niemand zit op jou aparte verhalen (wtf ook) te wachten.
Dat was inderdaad ook mijn gedachte muzieklover.

Laten we de zanger George Michael eren hier, dat is genoeg.
Sipko, heb jij ze wel allemaal goed op een rijtje, vraag ik me echt af

het is toch echt te zot voor woorden om de dood van George Michael te linken aan manipulatie,, 3FM of wat voor onzin dan ook
S:pko we geloven je verhaal 10x zo onzin wat je allemaal dingen vertelt.
Ik verwacht in ieder geval dat George Michael aanstaande vrijdag in de single en album top 100 komt te staan.
Hoeveel dat weet ik nog niet.
Dat zien we vanzelf wel
Op verzoek de plaatsingen / noteringen in de Radio 2 Top 2000 van 2016 van "George":

# 1611: Faith
# 1591: Father Figure
# 1400: Wake Me Up Before You Go-Go (als Wham)
# 1354: A Different Corner
# 1350: Jesus To A Child
# 1277: Cowboys And Angels
# 1266: Don't Let The Sun Go Down On Me (met Elton John)
# 1054: Somebody To Love (Live met Queen)
# 614: Careless Whisper
# 530: Last Christmas (als Wham)
George Michael domineert de Itunes top 10 w.b. albums
ik ben ook geschokt door de dood van George Michael!!! R.I.P. en bedankt voor jouw mooie muziek!!

Waar ik wel bang voor ben: komende vrijdag zullen er oude albums van George terugkeren. Daar ben ik van overtuigd: ik denk dat "25" (uit 2006) opnieuw binnenkomt, alleen zal die dan wel in de onzinnige hitlijst "Back catalogus" binnenkomen en niet in de reguliere album Top 100 omdat "25" een midprice cd is. En daar kan ik me kwaad om maken. Waarom niet in de echte top 100? De back catalogus hadden ze nooit moeten maken. Waarom mag een terugkerend album niet staan tussen de albums van nu? 25 jaar geleden kwam "Greatest hits 1" van Queen ook opnieuw binnen in de album top 100 en stond toen opnieuw in de top 3.
Van mij mogen alle albums van George in de gewone album top 100 binnenkomen...
Daar ben ik het helemaal mee eens Topbart.

Heb me daar een aantal weken geleden al over verbaasd toen Views van Drake uit de Album Top 100 verdween omdat het een midprice werd terwijl de verkoop van dat album op dat moment nog dusdanig was dat het makkelijk in de gewone Top 100 zou staan.
Daarnaast ging de reguliere verkoopprijs vrijwel niet naar beneden.

Combi albumlijst geeft dus uiteindelijk een betere weergave dan de "normale" albumlijst
Re entry voor 'Careless Whisper' in de top 40...
En de single Top 100 !
Re-entry van Careless Whisper in de Top 40 had ik niet verwacht eigenlijk, aangezien na het overlijden van Bowie en Prince er van hun ook geen materiaal in de Top 40 hitlijst verscheen.
Ja die weten geen lijn te houden !
George Michael met 4 Albums en één album van Wham! in de Combialbumlijst....

# 11 LADIES AND GENTLEMEN
# 44 SYMPHONICA
# 64 OLDER
# 77 FAITH
# 80 WHAM! - THE FINAL
Van Bowie kwam alleen materiaal van 'Blackstar' (eventjes) in de hitlijsten. Geen oud materiaal inderdaad.
Re-entry van George Michael in top 40 dankzij streams en social media Prince is niet op spotify te vinden Unsporty John.
Onzin Frankly! Met streams was hij ook niet in de top 40 gekomen. Broederliefde en Sevn Alias komen er ook niet in. Nee de top40 is behoorlijk te manipuleren door de stichting 🤐
Zeker wel . Careless Whisper was op 2e Kerst een trend op social
media. De top 40 van deze week is dinsdag samengesteld. Prince is niet op YT. Dat geeft wel degelijk verschil en vooral in commerciele zin. Niet altijd met die goedkope demagogie van manipulatie aankomen he; Groetjes van een echte chartwatcher en de beste muzikale wensen voor 2017.
Ik verbaasde me ook al over die re-entry van Careless whisper.
Als Careless whisper op 2e Kerstdag een trend was op social media was Mariah Carey en/of Last Christmas dat dan niet?

Die beide nummers (Top 10 Single Top 100) zijn niet terug te vinden in De Top 40.

Ik heb veel aan te merken op de Single Top 100 maar zeker net zoveel op de Media Markt Top 40

Samenstelling Single Top 100 kan ik nog enigszins volgen.
Samenstelling van de Top 40 .... geen idee

Daar wordt duidelijk besloten om bepaalde nummers uit de Top 40 te houden.

Careless whisper streams 140.000 afgelopen week.
Dat is wat Rockabye in 1 dag haalt.
Laatst gewijzigd:
De oude Kerstsingles van Wham en Mariah Carey hebben geen notering omdat ze geen reguliere airplay hebben. (ook een commerciele keuze.)Elk jaar in de Adventtijd worden ze gestreamd. De Mega top 50 heeft ze wel meegewogen .Volgende week liggen ze er ook weer uit.
@Frankly, wat wordt er precies verstaan onder reguliere Airplay? Ik kan me er wel iets bij voorstellen alleen valt careless whisper daar dan ook niet onder?
Lijkt me ook geen reguliere Airplay namelijk.
Ik doel op de hedendaagse hits die op de airplaylijsten staan.Careless Whisper is natuurlijk van een hele andere orde .Die is vlak na zijn dood enorm geraadpleegd. Dat Purple Rain postuum de top 40 niet heeft gehaald.omdat Prince niet op youtube en spotify wilde is een feit.
Blijft maar vaag die Top 40....
Volgens mij ook voor het eerst dat een artiest die ooit in Nederland op #1 in de single-lijst binnenkwam overlijdt; precies 30 jaar voor zijn overlijden samen met de andere helft van Wham! #27 in de jaarlijst met The Edge of Heaven en solo met A Different Corner dat 4X#2 stond op #4.
http://www.dutchcharts.nl/weekchart.asp?cat=s&date=19860621&year=1986
http://megatop50.3fm.nl/jaarlijsten#year=1986
Laatst gewijzigd:
Verkopers proberen geld te verdienen aan gratis George Michael Tribute

1500 man staan er vanavond in Paradiso om de onlangs overleden zanger George Michael te eren en zijn leven en muziek te vieren. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, want de belangstelling voor het evenement is veel groter dan de capaciteit van de poptempel. Van die grote belangstelling proberen handelaren op Marktplaats en Ticketswap gebruik te maken. 'Walgelijk', noemt initiatiefnemer Peter van Vught het.

'Het idee is juist dat het hele eerbetoon gratis is. De kaartjes kosten niks en alle artiesten, Paradiso zelf en de organisatoren werken belangeloos mee', zelfs een lidmaatschap van Paradiso is vanavond niet verplicht zegt Van Vught.

75 euro voor twee gratis kaarten gevraagd

Maar toch zijn er dus mensen die geld willen verdienen aan het gratis event. Zo zijn er op kaarten-site Ticketswap twee toegangskaartjes verkocht voor 35 euro per stuk. Op marktplaats probeert iemand zijn twee kaarten voor voor in totaal 75 euro te verkopen en zijn er diverse advertenties waarbij om biedingen gevraagd wordt.

'Ik word er echt verdrietig van. Het is schandalig dat mensen hier geld aan proberen te verdienen', zegt Van Vught. 'Maar we kunnen er niets aan doen. Het is eigenlijk bij ieder concert dat uitverkocht is zo. Maar in dit geval waren de kaarten gewoon nul euro, dus is het extra naar. Bovendien is het een eerbetoon, georganiseerd voor de echte fans van George Michael.'

Live op Youtube

Het advies van Van Vught is dan ook om niet toe te happen, hoe graag je ook naar het eerbetoon wil. 'Zolang mensen blijven kopen, blijven er aanbieders komen.' Voor mensen die heel graag het tribute willen zien is er wel een oplossing: het hele concert is live te bekijken op Youtube.

George Michael Tribute at Paradiso Amsterdam
https://youtu.be/myWeawCVuXg

De livestream vanuit Paradiso start op maandag 16 januari om 21:00 uur. Paradiso organiseert, onder leiding van New Amsterdam Orchestra olv Stephan Geusebroek, een muzikaal afscheid van George Michael, waarbij

Trijntje Oosterhuis
Berget Lewis
Gustaph (Hercules & Love Affair)
Do
Steffen Morrison
Shirma Rouse
Rico Greene
Lo van Gorp
Jim Bakkum
Rob de Nijs
Jett Rebel
CB Milton

een eerbetoon brengen aan het popicoon.

DJ: Dr John

"'Eer'betoon met zulke artiesten, is eerder een belediging," schreef iemand. Zitten inderdaad wel een aantal flopartiesten en mij totaal onbekende namen tussen. Jammer dat de wat grotere namen ontbreken.
Laatst gewijzigd:
Inderdaad. Ben het met die iemand eens
Veel onbekende namen. Laat dan mensen optreden die naam gemaakt hebben. Niet echt netjes voor George Michale. Ik heb het idee dat het die lui om hun eigen aandacht te doen is.
Wie zijn Steffen Morrison, Rico Greene, Lo van Gorp, Gustaph?
Werkelijk geen flauw idee...
En Jim Bakkum is overal waar weer wat aandacht te behalen valt...
Laatst gewijzigd:
Trijntje Oosterhuis 😃 Dear all! Morgen is een bijzondere dag. We staan in Paradiso met de "George Michael Tribute" !… https://www.instagram.com/p/BPSzaH6A8Qu/
BergetLewis (Ladies of Soul) 😘 De Tweets van dit account zijn afgeschermd.
Gustaph 🎼 Hercules and Love Affair (10 March 2008, DFA Records) Billboard 200 #191, UK Albums Chart #31
"Blind" (3 March 2008, DFA Records) UK Singles Chart #40, Italy Singles Chart #12
Do 📲 Geen kaartjes voor #georgemichaeltribute in @ParadisoAdam? Kijk vanaf 21u live mee via https://www.youtube.com/watch?v=myWeawCVuXg … of via digitale tv @OUTTV_NL / Donderdag was ik te gast bij @tijdvoormax ter promotie van het #georgemichaeltribute in @ParadisoAdam morgen. Check hier 'Jesus to a child'.
Soulzanger Steffen Morrison 🔥 dropte 14 januari nieuwe single! ALL FOR YOU https://youtu.be/suqpp5B_evA
Shirma Rouse 😊 = zangeres + fan van Aretha Franklin
Rico Greene 🍀 twittert met Ronnie Flex: https://twitter.com/ricogreenemusic
Lo van Gorp 🎧 Hoi! Ik ben Lo. Zanger, Saxofonist en Wijnimporteur/-liefhebber.
Jim Bakkum 🕶 Wordt te gek!
Rob de Nijs 🎤 schreef 1 januari: Dat al jullie dromen uit mogen komen, liefs en geluk, Rob
Jett Rebel ☀️ heeft een nieuw album uit getiteld 'Super Pop'
CB Milton 🎶 is een Nederlands zanger en rapper de vooral bekend is van zijn hits Send me an angel en It's a loving thing.
Dr. John 🐉 = Jazz & #Blues Musician

🌎 O.a. een aantal mensen die vanuit de soulhoek iets met George Michael te maken hebben gehad. Dus ik vermoed dat we in elk geval "I knew you were waiting for me" vanavond tenminste 1X daar zullen horen voorbijkomen. En "tribute".. dan gaan ze vast niet hun eigen nummers laten horen. Alleen Jet Rebel en Steffen Morrison hebben in dezelfde tijd iets nieuws uit.

Steffen Morrison - All For You = Produced by TJ Oosterhuis for D.E.M.P. Music

Aha. Tóch een beetje eigenbelang dus. Maar het is natuurlijk afwachten of ie dat nummer vanavond ook gaat spelen.

En veel van wat in de zeroes opkwam en inmiddels aan het floppen is werd in de nineties geinspireerd door George Michael. Dus Do gaat waarschijnlijk Jesus To A Child doen. Denk dat het een aaneenschakeling van George Michael-nummers wordt vertolkt door het rijtje namen. Daar het zo snel uitverkocht was, zou dit eerbetoon toch ook weer een aantal hitnoteringen bij iTunes kunnen opleveren, zodra die nummers na vanavond worden uitgebracht. Het is nog niet bekend of de nieuwe muziek van de zanger ook zal worden uitgebracht. Rob Kahane, de voormalig manager van de overleden zanger George Michael, had vlak voor zijn dood nog contact met hem. Ook kreeg hij nieuwe nummers van de popartiest te horen. "De nummers zijn pure pop, ze kunnen zo op het album Faith staan", vertelt Kahane in een interview met Billboard. "De liedjes klinken alles behalve depressief. Ik dacht daarom dat hij in orde was."

http://www.billboard.com/articles/news/magazine-feature/7647467/george-michael-death-new-music

https://youtu.be/_h0umQ1kDaQ

http://www.bbc.co.uk/programmes/b089pf6h
(8 days left to listen)

http://watiseropderadio.nl/zoek/george+michael//3fm,arrow,538,veronica,slam-fm,skyradio,qmusic,100-procent-nl,radio2
Laatst gewijzigd:
De livestream start over enkele ogenblikken.
https://youtu.be/myWeawCVuXg

Wel veel reacties, nog geen beeld.

Frank van der Vlis Top dat dit op de stream komt !
stef de boer ik ken het ook van mijn moeder
Sonja Albers Peggy zit je al klaar?
MijnNaamIsStef Ik had daar zo graag willen staan....
Conny buitendijk de nummer praying for time en you have been loved zijn pracht nummer
Jan Andeweg Hopen dat deze tribute daarna ook nog te zien is om rustig nog een keer na te gnieten
Jan Andeweg Benieuwd wie wat gaat zingen
Mellowney is a deer sommige mensen gristen de gratis kaartjes om ze voor geld door te verkopen 😡
Random Lol ik weet nog dat wij van die Prachtig 80 dvd's hadden, Wake Me Up Before You Go Go was altijd het beste ding ever
dianaenmario otten ORGANISATIE tks voor het delen hier greets di
Random Lol hebben jullie wel beeld?
MoonwalkerForever 2.0 Groot respect voor Paradiso dat ze dit non profit organiseren wanneer grote artiesten overlijden, zoals bij Prince en nu George.
Mellowney is a deer Begint pas om 9 uur. Hier nog kwart voor 9.
Random Lol ja klopt, op ticketswap waren er een paar verkocht voor 35 per stuk, die dude heeft er gewoon 70 euro winst op gemaakt
Rob Damen Dank voor je woorden Henny Moon. Ik ga mijn laptop uitzetten en kijk via de tv. Iedereen voor zover mogelijk veel kijk en luisterplezier.
Random Lol ohh ja omdat de live stream om kwart voor zou beginnen
Random Lol
Random Lol dacht ik dat er wel al beeld zou komen
MijnNaamIsStef Tip: de unplugged versies van George zijn geweldig op YouTube
Mellowney is a deer Dennk dan pas om 9 uur Random
Mellowney is a deer Echt wel Stef!
Ron Roffa Hopelijk wordt het na drie weken een mooi Nederlands eerbetoon!
Random Lol ja denk het dan ook
Vicky Van Hecke Ik heb het ook klaargezet voor mijn tante, ik bereid me al voor dat ze weer met alles gaat meezingen 😃
Mellowney is a deer Geweldig 😃
MoonwalkerForever 2.0 Wist niet dat George nog steeds veel jonge fans had
MoonwalkerForever 2.0 Dacht dat ik nog een van de weinige was
Ron Roffa Leuke tante, eigenlijk zou ze in Paradiso moeten staan 😃
Mellowney is a deer sommige kinderen groeien op met doorluisterende ouders 😛
Random Lol ik denk dat veel jonge mensen (like me) ermee zijn opgegroeid door hun ouders
Random Lol ahh ja dat haha, je was me voor 😛
MoonwalkerForever 2.0 Hahaha ja ik ken hem vanaf jonge leeftijd door mijn vader
MoonwalkerForever 2.0 Die altijd een verhaal vertelde dat hij het haar van wham over had genomen
MoonwalkerForever 2.0 In de jaren 80
Mellowney is a deer Yo overgenomenteam 😛
MoonwalkerForever 2.0 Hahaha jow
kayleemichael1 Ook ik ben fan dankzij mijn vader!
Paul de Vries geen beeld nog?
Mellowney is a deer Ik vroeg met mijn verjaardag in December nog de Ladies and Gentlemen Best Of CD
Random Lol net waren er nog 11, nu 1055 omg
Ron Roffa Beeld komt 21 uur tegelijk denk ik
Sylvia Waasdorp Ze hadden de Arena kunnen vullen met alle fans 😃
Random Lol wow ja inderdaad, dat zou echt vet zijn geweest
Mellowney is a deer echt wel sylvia
Ron Roffa In Londen komt vast Wembley vol!
Random Lol en dan konden er meer mensen bij zijn
Aicha Van steen van egten Whooh guys hij is er echt niet meer
Random Lol ja ik moet me dat soms opnieuw realiseren 😞
kayleemichael1 Erg he...
Sylvia Waasdorp Ik kan het ook nog steeds niet bevatten
Aicha Van steen van egten Ja vind het echt zo jammer
Thalien Colenbrander wooppwwooppp zin in
Mellowney is a deer Mijn moeder moet ervan hard zuchten
MoonwalkerForever 2.0 Ik heb gehoord dat elton john, mariah carey etc. iets willen organiseren
Jan Andeweg Blijft nog steeds moeilijk om te geloven dat hij er niet meer is
MoonwalkerForever 2.0 Ben benieuwd of dat door gaat
MatthewEsq komt er beeld ook?
Mellowney is a deer Zou wel heel erg mooi zijn!
Mellowney is a deer om 9 uur Matthew
kayleemichael1 Woehoe de tekst is al veranderd op het scherm
MatthewEsq 😁
Random Lol yas
Mellowney is a deer Nog 5 minutes!!
Yourdutch Zou mooi zijn als GM zelf het podium opkomt.
kayleemichael1 Ja zou awesome zijn
MijnNaamIsStef Yeah ik heb al beeld
Random Lol ey
Random Lol ik niet
Aicha Van steen van egten ook geen beeld
kayleemichael1 Ik ook niet..
mother nature JBL speakers connected
Marc Greve ik ook niet
MoonwalkerForever 2.0 Stef maakt een grapje
Jokesw4 Ik zie nog niets
roy busse is this going to be interesting ?
MijnNaamIsStef Grapjuhhh
MoonwalkerForever 2.0 Zie je
Random Lol PPPPPPP
kayleemichael1 Hoop echt dat het een mooi eerbetoon wordt
Mellowney is a deer Ben ook heel erg benieuwd
Aicha Van steen van egten Ja hoop echt dat ze het mooi doen!
Bo word het altijd , hoe dan ook
kayleemichael1 9 uuuur
Jan Andeweg Benieuwd wie wat zingt
bonek1972 Ben benieuwd 21:00 uur!!!
Mellowney is a deer George zong voor Freddy van Queen. Nu zingen anderen voor George.
Nancy Poerschke One more try is erg mooi!
MijnNaamIsStef Mn baas zit in de zaal
Random Lol ey het is al 1 over 9
Random Lol wow damn
Jokesw4 Hij wel
MijnNaamIsStef Altijd baas boven baas hah
kayleemichael1 2 woorden 9 letters
Random Lol Wanneer was Freddie eigenlijk overleden?
Mellowney is a deer ??
Yourdutch BIER HAEN
Glennster Ik zie helaas nog niks
Yourdutch BIER HALEN
kayleemichael1 Hahaha
Glennster Zien jullie al iets?
kayleemichael1 Duurt lang 😉
Conny buitendijk 91
Mellowney is a deer 1991 zegt mijn moeder Random
Yourdutch 😛
Marc Greve ben altijd al fan geweest van Michael jACKSON
Random Lol nee ik ook niet
Glennster Hallo?
Shannlovesmusic [bericht ingetrokken]
Random Lol oke
funi sjit praten over je baas ..ok
Glennster Oke
Jokesw4 Duurt wel heel lang

Ik vond Steffen Morrison (Faith) tot nu toe het best. Zingt live beter dan Gustaph die nu bezig is (Club Tropicana). En de zaak wordt niet aan elkaar gekwekt door Dr. John maar door initiatiefnemer Peter van Vugth zélf.

Ze hadden op dat videoscherm eigenlijk voor elke act even een George Michael-quote tussendoor moeten doen i.p.v. alleen aan het begin. Het derde nummer (de uit Barcelona overgekomen CB Milton) overtuigt ook niet maar klinkt wel iets beter dan Gustaph.

Ja, Father Figure door Berget Lewis vind ik dan weer prachtig om te zien in die zaal. Rustige song, goed en sfeervol gezongen. Misschien wel het mooiste nummer van de avond tot nu toe. En daar was I Knew You Were Waiting For Me al na 28 minuten, uitgevoerd door CB Milton en Berget Lewis die ik toch liever solo hoor dan in dit vrij jankerig klinkende duet.

Shirma Rouse uit The Voice of Holland, zet daarna voor mijn gevoel ook een wat zwakke performance neer. Alleen Faith en Father Figure vond ik goed gebracht. De rest was een soort slappe avond-opvulling. Shirma, Gustaph en CB Milton klonken belabberd en ronduit ergerlijk.

Dan Jet Rebel (en Candy Dulfer die de saxofoon speelt) in Careless Whisper. Weet niet of dit wel het ideale nummer voor Jet was. Qua zang komt het niet helemaal goed (maar bijna vals) uit de verf. "We could have been so good together." Mijn god, wat klinkt dit slecht, zeg. Een ramp. Sorry. Het origineel klonk 1000X beter. "Make some noise for George Michael!" schreeuwt ie daarna ook nog. Mijn god, waar heb jij zingen geleerd. Het klonk toch nergens naar. Een beetje 'tè careless' dus.

Everything She Wants door Berget Lewis En Trijntje Oosterhuis klinkt een stuk minder irritant.

Je kan zeggen wat je wil maar Jim (I Want Your Sex) klinkt sowieso stukken beter dan die hele Jet Rebel. Toch zie ik beiden geen grote hits scoren met deze Tribute-uitvoeringen - mócht iemand nog op het idee komen om dit live gebeuren op plaat of single te zetten.

Het was tóch de jonge versie van Rob de Nijs (niet die van Banger Hart) en die gaat vrij vals in duet met Rico Green en zij coveren "Don't Let The Sun Go Down On Me." Maar bij dit nummer gaat bij mij de zon wel onder. Na Jim kreeg ik er een beetje genoeg van. Het lied dat nu speelt is voor mij niet bepaald het hoogtepunt van de avond. Deze Rob de Nijs zong trouwens al die tijd in het achtergrondkoor en maakte toen wél indruk dus het ligt écht aan dit nummer.

Rico Greene is dol op Do. En zij gaan samen ook een George Michael-duet doen waarbij Rico Greene de zangpartij van George Michael op zich neemt en zangeres/eendagsvlieg Do die van Mary J. Blige. En dit komt in ieder geval beter uit de verf dan wat Candy Dulfer en Jet Rebel eerder lieten horen.

Oosterhuis doet Jesus to a Child. Waarom wordt dit nou weer door een vrouw gezongen? Sloom en in Trijntje's uitvoering toch een beetje vervelend. Of misschien staat mijn computer voor dit nummer gewoon wat te hard. Maar ik zit gewoon te wachten tot dit afgelopen is. Trijntje waant zich serieus Michael maar we hebben allemaal op het songfestival kunnen zien dat dat niet werkte. Waarom is Anouk hier niet op afgekomen?

CB Milton waagt zich acapella aan A Different Corner. En de zaal gaat meejerimiëren. Voor mij een dieptepunt maar de zaal schijnt het toch echt leuk te vinden en geeft CB een daverend applaus.

De muziek van Outside daarna klinkt daarna dan weer erg opvrolijkend, zelfs met zang van CB. Toch sinds Jim is voor mij de avond een beetje aan het inzakken. Ik hoor tèveel van hetzelfde slappe gemekker en gejank om m'n aandacht er nog serieus bij te kunnen houden. Nee, door CB vind ik dit nummer ook niks. Het openingsnummer door Steffen Morrison was veel beter gezongen.

Dan Jim die I'm Your Man van Wham! doet. Tsja. "If you're gonna do it, do it right." Nee. Vantevoren had ik nog het idee dat hier mogelijk hits uit kunnen voortvloeien. Maar live zijn de meeste nummers nèt iets te slecht gezongen om op plaat uitgebracht iets van enige betekenis in een chart te kunnen voorstellen. Dan krijgen we direct daarachteraan ook nog druiloor Gustaph met een qua zang vreselijke uitvoering van 'Freedom'. Het is wel leuk voor het publiek daar misschien. Maar deze meuk op plaat zetten zie ik niet snel gebeuren.

(Dr. John komt na het eind van de optredens met een dansshow.)

Dan Trijntje met op saxofoon Lo van Gorp (Kissing a Fool). Maar ik heb het vocale gesukkel van deze en gene wel zo'n beetje gehoord nu. Dus dit kan mij ook niet meer boeien (het klinkt alleen goed als je er niet bewust naar luistert, dus met iets anders bezig bent.)

Dan Lo van Gorp. En dat begint wel lekker rustig. En die zang? Nou vooruit: het kan er in dit nummer mee door. Het is een rustpunt op de avond en dus niet tegelijk een dieptepunt.

Do zingt Wake Me Up Before You Go-Go maar vergeet de eerste zin te zingen en de B-artieste zet dus een slordige performance neer. Het klinkt ook niet lekker zoals zij dit nummer brengt. Het Mary J. Blige-nummer deed ze beter.

Dan The Edge of Heaven door een uit The Voice of Hollland gestapte Roza. Ook goed als je er niet geinteresseerd naar luistert. Na tèveel tegenvallende acts zit ik te wachten totdat de avond afgelopen is.

Fast Love - Berget Lewis. Komt het misschien nog goed. Maar er geldt hier vanavond een rare wet: je geniet pas van de nummers als je er niet bewust naar luistert. Ik denk dat de avond muzikaal in orde is maar vocaal tè vaak aan kwaliteit te wensen overliet.
Forget Me Nots zingt Berget er nog achteraan.

"Ik zie geen telefoontjes vanavond dus mensen die echt van muziek houden," zegt de presentator en adviseert het publiek om telefoons omhoog te houden. "Al die lichtjes. Nog 1X voor George," zegt een zangeres. Zit ook bijna tegen acapella aan met muzikaal alleen een accordeon en gitaar terwijl die kersthit juist zo goed is door de muziek. "Now I know what a fool I am." De Trijntje-zang moet hierin de doorslag geven maar dat doet het dus niet in deze vrij ergerlijke accordeon-uitvoering. "You'll never fool me again..." "...Save me from tears". "En hiermee zijn we aan het einde van deze avond gekomen."

Charly Luske zingt tenslotte 'Freedom'. Alle artiesten komen tijdens dit nummer -vlak voordat de livestream wordt beëindigd en we als kijker dus helemaal niets van Dr. John krijgen te zien- nog even het podium op. "Deze live stream is voorbij. Bedankt voor het kijken!"
Laatst gewijzigd:


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?