Forum

Forum - General [nl] - Muzikale Verwachtingen 2017

Wat verwachten jullie van 2017 muzikaal gezien.
Ik denk zelf veel shows van grote 'oude'bands.
En denk dat de hele hype rond Topnotch en haar produkten erg zal gaan liggen.
De autotunesound raakt uit in 2017.
Eem beetje als de jumprage aantal jaar geleden. Was heel even populair, maar ook zo weer verdwenen...
in ieder geval hopen op minder sterfgevallen, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren, aangezien de artiesten uit de 60's nu de leeftijd hebben om het aardse te verruilen voor wat anders

daarnaast hoop ik dat het echt afgelopen is met die urban hype
Ja die TopNotch New Wave is nu wel zo'n beetje uitgemolken.
Ik verwacht daar komend jaar veel minder releases van...
Er zullen wel weer een aantal overlijdens zijn. Hou je niet tegen.
Gezien de nu al bekende line-ups verwacht ik een waanzinnig festivalseizoen. Ook veel concerten van oude " groten". Wat mij betreft magcer meer polonaise- gezelligheid in de muziek komen. Ik hoop op stukken minder urban.
Welke oude groten hoop je op, bruce13b?
@Rootje Bijv al Kiss in Ahoy, geruchten over Guns n Roses en Aerosmith.

Maar ook Rick Astley in Tivoli, Procol Harum in Boerderij
Laatst gewijzigd:
Guns n Roses? In huidige formatie?
Ik verwacht ook Metallica.
Guns n Roses dus 12/7 Goffertpark Nijmegen
TopNotch (inmiddels 834 miljoen views) dat de Nederlandse muziek nu al 4 jaar domineert zal stevige concurrentie krijgen van Rotterdam Airlines en Noahs Ark.

Dat zie je nu al een beetje want waar in 2015 de twee meest succesvollen nummers van TN waren (Drank en drugs en Parijs) is nu Gass van Sevn Alias de nummer 1 van 2016 (van Rotterdam Airlines).

De autotune zie ik nog niet verdwijnen. In heel Europa staan mensen daarmee op nummer 1, en dat is echt niet van de één op andere dag weg.
Laatst gewijzigd:
Ik hoop dat de ''popqueens'' (Lady Gaga, Katy Perry en Rihanna) weer aan de top komen te staan en die matige saaie nummers van Ed Sheeran snel naar beneden donderen, evenals die Nederlandse shitmuziek (rap). De afgelopen jaren waren er veel slechte nummers, en 2015 is enkel een beetje ''gered'' door Adele met haar originele muziek. 2014 was vrij belabberd en 2016 nog slechter. 2017 ziet er wel wat beter uit tot nu toe!
Ik denk dat Ed Sheeran sowieso al de hit van het jaar gaat scoren en het is pas april. In de Top 40 heeft hij inmiddels het record te pakken van 14 weken op 1. Ook zijn album zal het goed blijven doen.
De formules van Rihanna, Katy Perry en Lady Gaga zijn een beetje uitgewerkt...
Rihanna is zeker en nog lang niet uitgewerkt Rootje. Vorig jaar nog 2 top 3 hits gescoord, en haar recente album Anti dat na 64 weken nog in de top-50 staat. Wat noem jij wel niet een "formule beetje uitgewerkt". Formule van Lady Gaga al jaren (en ze is er pas 8 jaar) uitgewerkt gelukkig.
Laatst gewijzigd:
Steeds meer songs van Rihanna blijven hangen in de tiplijsten.
Dat is wel eens anders geweest, dat ben je met mee eens toch?
De laatste grote hits waren met name in de featuring rol...
Maar dat Ed Sheeran erg groot is is ook niet te ontkennen.
Rihanna kan makkelijk weer een top 20 hit scoren. Je denkt toch niet dat ze nu nauwelijks kans heeft om weer hit te scoren? Inderdaad, Love On The Brain staat in de single tiplijst. Maar hoe oud is dat nummer/track nu wel niet? Brengt ze weer een lead single uit (solo of featured) en je ziet dat ze makkelijk de top 40 binnenkomt, dat is ook niet te ontkennen.
Waar jullie aan voorbij gaan is dat zowel Rihanna als Lady GaGa bewust andere muziek maken als toen ze hit na hit na hit scoorden.
De muziek die ze nu maken is gewoonweg minder hitparadegevoelig.
Dat noemen ze creativiteit en daar is niks mis mee.
Sterker nog dat is alleen maar te prijzen.
'Chained To The Rhythm' kun je ook wel een flop noemen. Het heeft wel hoog gepiekt, maar ligt nu alweer uit de Nederlandse hitlijsten.. Dat gebeurt normaal nooit met een leadsingle van Katy Perry! En Rihanna had in 2016 wel 3 top 10-hits (ook met Drake), maar de kwaliteit van haar muziek is wel enorm verslechterd. Het ligt er misschien ook aan wat het Nederlandse publiek van houdt; zolang de matige, saaie popnummertjes en belabberde rappers als Boef en Lil Kleine aan de top blijven, ben ik bang dat er weinig gaat veranderen qua muzikaliteit.
Volgens mij staat Chained to the Rhythm nog steeds in de Nederlandse hitlijsten hoor. Top 10 zelfs bij de Top 40.

Dat het geen Top 10 bij de Single Top 100 is geworden heeft te maken met de belachelijke samenstelling van die Single Top 100,

Verder in vele andere landen ook Top 10 dus een flop is een beetje overdreven.
Ik hoop dat we nou eens voorgoed verlost worden van rap en hip hop.Die muziek verziekt heel de hitparade en is eigenlijk maar bij een heel klein publiek bekend.De Beatles,Rolling Stones,ABBA kent iedereen maar Boef en Lil Kleine echt niet hoor.
@ Erik

BOEF is zelfs bij bejaarden bekend. Maar wel in alleen maar NL, Belgie en Suriname.
Verder zou ik veel van zijn hits NIET als hiphop omschrijven maar gewoon POPmuziek noemen. En Lil Kleine maakt gewoon houseplaten in principe. Luister zijn laatste hit.
Oja, Wikipedia heeft het weer verkeerd vermeld. Daar staat dat het 9 weken in de lijst heeft gestaan, maar het staat inmiddels 9 weken genoteerd. Toch is het teleurstellend voor een eerste single van Katy Perry. Als het zo doorgaat, flopt ze net als Lady Gaga.


Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?