Forum

Forum - General [nl] - Muzikale Verwachtingen 2017

Wat verwachten jullie van 2017 muzikaal gezien.
Ik denk zelf veel shows van grote 'oude'bands.
En denk dat de hele hype rond Topnotch en haar produkten erg zal gaan liggen.
De autotunesound raakt uit in 2017.
Eem beetje als de jumprage aantal jaar geleden. Was heel even populair, maar ook zo weer verdwenen...
in ieder geval hopen op minder sterfgevallen, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren, aangezien de artiesten uit de 60's nu de leeftijd hebben om het aardse te verruilen voor wat anders

daarnaast hoop ik dat het echt afgelopen is met die urban hype
Ja die TopNotch New Wave is nu wel zo'n beetje uitgemolken.
Ik verwacht daar komend jaar veel minder releases van...
Er zullen wel weer een aantal overlijdens zijn. Hou je niet tegen.
Gezien de nu al bekende line-ups verwacht ik een waanzinnig festivalseizoen. Ook veel concerten van oude " groten". Wat mij betreft magcer meer polonaise- gezelligheid in de muziek komen. Ik hoop op stukken minder urban.
Welke oude groten hoop je op, bruce13b?
@Rootje Bijv al Kiss in Ahoy, geruchten over Guns n Roses en Aerosmith.

Maar ook Rick Astley in Tivoli, Procol Harum in Boerderij
Laatst gewijzigd:
Guns n Roses? In huidige formatie?
Ik verwacht ook Metallica.
Guns n Roses dus 12/7 Goffertpark Nijmegen
TopNotch (inmiddels 834 miljoen views) dat de Nederlandse muziek nu al 4 jaar domineert zal stevige concurrentie krijgen van Rotterdam Airlines en Noahs Ark.

Dat zie je nu al een beetje want waar in 2015 de twee meest succesvollen nummers van TN waren (Drank en drugs en Parijs) is nu Gass van Sevn Alias de nummer 1 van 2016 (van Rotterdam Airlines).

De autotune zie ik nog niet verdwijnen. In heel Europa staan mensen daarmee op nummer 1, en dat is echt niet van de één op andere dag weg.
Laatst gewijzigd:
Ik hoop dat de ''popqueens'' (Lady Gaga, Katy Perry en Rihanna) weer aan de top komen te staan en die matige saaie nummers van Ed Sheeran snel naar beneden donderen, evenals die Nederlandse shitmuziek (rap). De afgelopen jaren waren er veel slechte nummers, en 2015 is enkel een beetje ''gered'' door Adele met haar originele muziek. 2014 was vrij belabberd en 2016 nog slechter. 2017 ziet er wel wat beter uit tot nu toe!
Ik denk dat Ed Sheeran sowieso al de hit van het jaar gaat scoren en het is pas april. In de Top 40 heeft hij inmiddels het record te pakken van 14 weken op 1. Ook zijn album zal het goed blijven doen.
De formules van Rihanna, Katy Perry en Lady Gaga zijn een beetje uitgewerkt...
Rihanna is zeker en nog lang niet uitgewerkt Rootje. Vorig jaar nog 2 top 3 hits gescoord, en haar recente album Anti dat na 64 weken nog in de top-50 staat. Wat noem jij wel niet een "formule beetje uitgewerkt". Formule van Lady Gaga al jaren (en ze is er pas 8 jaar) uitgewerkt gelukkig.
Laatst gewijzigd:
Steeds meer songs van Rihanna blijven hangen in de tiplijsten.
Dat is wel eens anders geweest, dat ben je met mee eens toch?
De laatste grote hits waren met name in de featuring rol...
Maar dat Ed Sheeran erg groot is is ook niet te ontkennen.
Rihanna kan makkelijk weer een top 20 hit scoren. Je denkt toch niet dat ze nu nauwelijks kans heeft om weer hit te scoren? Inderdaad, Love On The Brain staat in de single tiplijst. Maar hoe oud is dat nummer/track nu wel niet? Brengt ze weer een lead single uit (solo of featured) en je ziet dat ze makkelijk de top 40 binnenkomt, dat is ook niet te ontkennen.
Waar jullie aan voorbij gaan is dat zowel Rihanna als Lady GaGa bewust andere muziek maken als toen ze hit na hit na hit scoorden.
De muziek die ze nu maken is gewoonweg minder hitparadegevoelig.
Dat noemen ze creativiteit en daar is niks mis mee.
Sterker nog dat is alleen maar te prijzen.
'Chained To The Rhythm' kun je ook wel een flop noemen. Het heeft wel hoog gepiekt, maar ligt nu alweer uit de Nederlandse hitlijsten.. Dat gebeurt normaal nooit met een leadsingle van Katy Perry! En Rihanna had in 2016 wel 3 top 10-hits (ook met Drake), maar de kwaliteit van haar muziek is wel enorm verslechterd. Het ligt er misschien ook aan wat het Nederlandse publiek van houdt; zolang de matige, saaie popnummertjes en belabberde rappers als Boef en Lil Kleine aan de top blijven, ben ik bang dat er weinig gaat veranderen qua muzikaliteit.
Volgens mij staat Chained to the Rhythm nog steeds in de Nederlandse hitlijsten hoor. Top 10 zelfs bij de Top 40.

Dat het geen Top 10 bij de Single Top 100 is geworden heeft te maken met de belachelijke samenstelling van die Single Top 100,

Verder in vele andere landen ook Top 10 dus een flop is een beetje overdreven.
Ik hoop dat we nou eens voorgoed verlost worden van rap en hip hop.Die muziek verziekt heel de hitparade en is eigenlijk maar bij een heel klein publiek bekend.De Beatles,Rolling Stones,ABBA kent iedereen maar Boef en Lil Kleine echt niet hoor.
@ Erik

BOEF is zelfs bij bejaarden bekend. Maar wel in alleen maar NL, Belgie en Suriname.
Verder zou ik veel van zijn hits NIET als hiphop omschrijven maar gewoon POPmuziek noemen. En Lil Kleine maakt gewoon houseplaten in principe. Luister zijn laatste hit.
Oja, Wikipedia heeft het weer verkeerd vermeld. Daar staat dat het 9 weken in de lijst heeft gestaan, maar het staat inmiddels 9 weken genoteerd. Toch is het teleurstellend voor een eerste single van Katy Perry. Als het zo doorgaat, flopt ze net als Lady Gaga.
zie bericht 2-12-2016 op naar 2018
Beste Rootje hier wat nieuws betreft "topnotch"

Rabobank PASSI werkt samen met muzieklabel Top Notch;

Uit onderzoek blijkt dat hoe eerder jongeren leren omgaan met geld, des te groter de kans is dat zij snel financieel op eigen benen kunnen staan. Daarom hebben wij PASSI. Met PASSI bieden we jongeren de kans om talent te ontdekken en geld te verdienen met hun passie en talent. Via www.rabobank.nl/passi maken jongeren met een PASSI-pinpas van 12 tot en met 17 jaar kans op masterclasses, workshops en diverse stageplekken. Zowel in de muziek als bij bedrijven in de fashion, sport, techniek of gaming. Naast deze kansen biedt PASSI ook inspiratie, tips en voordeeltjes. Wij zijn de samenwerking aangegaan met platenlabel Top Notch voor tenminste één jaar.

Talent ontwikkelen;

Top Notch biedt gedurende die periode jonge talenten de kans om zichzelf verder te ontwikkelen. Er worden zes jongeren gekoppeld aan een gevestigde artiest. Samen gaan zij de studio in en werken ze aan een lied met een bijbehorende videoclip. Deze samenwerking creëert een aantal momenten om een kijkje in de keuken te nemen voor onze jonge klanten. Zo kun je ontdekken hoe het is om te werken als producer of styliste. In de toekomst komen er nog meer stages op www.rabobank.nl/passi. De eerste samenwerking is tussen Mael (student aan de Herman Brood Academie) en artiest Jonna Fraser. Begin januari wordt deze song digitaal uitgebracht.

Topnotch staat inmiddels op 1,4 miljard views en pompt er bijna dagelijks een succesclip uit.
Dat klinkt als je reinste manipulatie dus helemaal niet meer serieus te nemen, discobaby.
Bij aanschaf van zo'n ding krijg je een liedje gratis, zoiets.
De top 100 is definitief ten grave gedragen wat mij betreft.
Sluit me helemaal bij je aan Rootje.

Maar....., in de jaren 90 werd er vanuit de ( linkse ) politieke-hoek een voorstel gedaan om subsidies te verstrekken aan projecten om de "jeugd"van de straat te houden.
Vandaaruit is de opkomst van neder-hiphop ontstaan.
Ik heb een artikel gevonden, is van 2010 wat eigenlijk een kopie kan zijn uit mid 90's .

https://www.hiphopinjesmoel.com/achtergronden/hiphop-subsidies-een-wereld-te-winnen/

Later heeft men in de Dance industrie dit gekopieerd maar dan met eigen geld.
En dan moet je het radio wereldje mee hebben wat voor de Dance niet makkelijk was en nu nog niet, hiphop daartegen wel o.a. radio 3, en momenteel begint 100%NL ook meer actief te worden in deze genre wat ik eigenlijk niet zo begrijp bij deze zender.
@discobaby

Onzin uiteraard.

Want OVERAL in Europa is lokale "urban" muziek de grootste stroming geworden.

Met subsidies heeft dat niets te maken (integendeel), maar wel met internet en vooral youtube.
Exit platenmij en radio.

En in 2018 zal dat alleen maar geprononceerder worden.
Je hebt gelijk De Tsjap

"Urban" is inderdaad de grootste stroming maar wel onder de tieners, niet bij volwassenen.

Dat een Rabobank op deze manier deze tieners aan zich wil binden is uit commercieel oogpunt goed bedacht.
Een bericht toevoegen (*=Verplicht veld)
Naam*   
E-mail   
Een smilie toevoegen:
Tekst*   


AustraliŽ BelgiŽ Denemarken Duitsland Finland Frankrijk ItaliŽ Nederland Nieuw-Zeeland Noorwegen Oostenrijk Portugal Spanje Zweden Zwitserland
LOGIN
PASWOORD
Paswoord vergeten?